Micron a Intel - NAND flash 50 nm

29. 7. 2006 10:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti Micron Technology a Intel oznámily, že začaly dodávat vzorky prvních průmyslově vyráběných NAND flash pamětí s nejvyspělejší 50nanometrovou (nm) technologií – toto oznámení je důkazem proaktivní a vůdčí pozice těchto společností v oblasti technologií. Vzorky byly vyrobeny společností IM Flash Technologies, společným podnikem firem Micron a Intel. Obě společnosti nyní nabízejí 4gigabitová (Gb) zařízení a plánují hromadnou produkci široké škály 50nm modelů s vysokou hustotou již na rok 2007.

Přesun na 50nm výrobní technologii umožní společnostem Intel a Micron uspokojit rostoucí poptávku po NAND flash pamětí s vysokou hustotou pro počítače a spotřební elektroniku, jako jsou přehrávače digitální hudby, přenosná ukládací zařízení a kapesní komunikační přístroje. Podle prognóz odborných analytiků dosáhne tržní segment NAND pamětí v roce 2006 objemu 13 až 16 miliard dolarů a do roku 2010 vzroste na zhruba 25 až 30 miliard USD.