Lenovo ThinkCentre s procesory AMD

3. 8. 2006 12:41    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Lenovo představila novou řadu ThinkCentre A60 - své první celosvětově prodávané stolní osobní počítače vybavené procesorem AMD. Počítače ThinkCentre A60, dodávané v provedení mini-tower nebo malý desktop, přinášejí standardní výbavu pro podnikové prostředí, jako je např. zpracování dat za pomoci dvoujádrového procesoru, vyšší odolnost vůči virům a nástroje pro obnovu systému. Tyto produkty tak představují řešení pro zákazníky vyžadující stolní počítače se snadnou správou.

Lenovo ThinkCentre s procesory AMD

Jedná se o zcela první případ, kdy společnost Lenovo nabízí dvoujádrové procesory AMD Athlon(tm) 64 X2, AMD Athlon(tm) 64 a AMD Sempron(tm) v počítačích ThinkCentre řady A. Tímto krokem tak Lenovo opět rozšiřuje svým zákazníkům možnost volby. Velké podniky a středně velké firmy, které sledují především pořizovací cenu vybavení, najdou v PC řady A60 takovou úroveň kvality a možností správy, jaké od řady ThinkCentre očekávají, a to bez obětování funkcí podnikové kategorie tradičně spojených s touto řadou.

Modely ThinkCentre A60 zajišťují jedinečný výkon nejčastěji používaných aplikací. I v prostředí grafického designu a složitých statistických výpočtů či lékařských obrazových aplikací umožňují tyto produkty rychlé a jednoduché stažení a zpracování dat, a tím šetří drahocenný čas a zvyšují produktivitu.

„Zákazníci vyžadují stabilní řešení a inovativní technologie, které jim umožní snížit náklady,“ říká Thomas Tobul, výkonný ředitel oddělení Global Desktop Marketing společnosti Lenovo. „Nová řada ThinkCentre A60 s procesory AMD a technologiemi ThinkVantage rozšiřuje portfolio flexibilních a inovativních řešení, na která jsou zákazníci v řadách ThinkCentre zvyklí.“

Modely ThinkCentre A60 mají předinstalovány technologie ThinkVantage, což je sada softwarových nástrojů, které zvyšují produktivitu uživatelů a omezují nákladné a časově náročné řešení problémů přes technickou podporu. Nástroj Rescue and Recovery zákazníkům zajistí rychlý přístup k sadě samoopravných nástrojů, které pomohou s diagnózou problému, kontaktováním podpory a obnovením systému po napadnutí virem či jiné softwarové havárii, a to i když primární operační systém vůbec nenaběhne. Správu většího množství stolních počítačů ThinkCentre A60 zjednodušuje System Migration Assistant, který rychle přenáší uživatelská data a nastavení z jednoho počítače na druhý. Opravy a modernizaci počítačů ThinkCentre A60 uživatelům dále zjednodušují snadno a bez nástrojů přístupné mechaniky, přídavné karty a kovové šasi.

„Procesory AMD pro stolní počítače zajišťují modelům ThinkCentre A60 jedinečný poměr cena/výkon a umožňují bezproblémový přechod na budoucí operační systémy, jako je Microsoft Vista, takže se ideálně hodí pro současné náročné uživatele pracující v prostředí multi-taskingu,“ uvádí Bob Brewer, corporate vicepresident divize stolních počítačů společnosti AMD. „Se společností Lenovo úzce spolupracujeme a prostřednictvím procesorů řady AMD64 zajišťujeme flexibilitu a možnost volby. Zároveň přinášíme novou úroveň výkonu a smysluplných inovací, jako je AMD-Virtualization(tm) a vysoký výkon pamětí DDR2 bez vyrovnávací paměti. Těšíme se na možnosti ještě širší globální spolupráce, kterou tyto nové produkty otevírají.“

Řada A60 zákazníkům nabízí špičkový výkon pro současný i budoucí software, je vybavena podporou Serial ATA zařízení, pevných disků až 2x 500 GB, podporou DDR2 pamětí a integrovanou grafikou nVidia GF 6100. Kromě toho řada ThinkCentre A60 podporuje PCI Express grafické karty, což umožňuje rychlejší zobrazení ve složitých grafických programech, zjednodušuje zpracování videa a zlepšuje produktivitu v prostředí s jedním i dvěma monitory. Počítače A60 jsou rovněž osazeny 6 USB 2.0 porty, čelními audio konektory a interními reproduktory.

Ceny a dostupnost
Počítače ThinkCentre A60 budou celosvětově dostupné ve více než 60 zemích. V České republice je bude možno zakoupit prostřednictvím vybraných obchodních partnerů.

Ceny stolních počítačů ThinkCentre A60 začínají na 16.290,- Kč bez DPH a na českém trhu budou k dispozici od poloviny srpna 2006.

Tiskové zprávy

Diskuse