Nová počítačová skříň ASUS VENTO 7700

4. 8. 2006 11:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Vynikající chlazení, vertikální kryt předního panelu pro rychlý přístup ke slotům a snadná instalace komponent pro 3D hry

Nová počítačová skříň ASUS VENTO 7700

ASUSTeK Computer Inc. (ASUS) představil počítačovou skříň VENTO 7700, která je vybavena pokročilou technologií větrání, snadným přístupem bez použití nástrojů a vynikající škálovatelností umožňující vybavit tuto skříň tím nejlepším pro 3D hry. Unikátní vertikální přední panel poskytuje rychlý přístup ke slotům pro instalaci diskových jednotek, které jsou díky němu zároveň chráněny.

Magická maska – vertikální přední kryt
Tento exkluzivní prvek slouží jako ochrana komponent na předním panelu a současně zdůrazňuje design samotné skříně. Dveře se otevírají pouhým stisknutím. Poté se samy hladce vysunou směrem nahoru a odkryjí optické jednotky, čtečky karet a další vstupní/výstupní zařízení, která pod nimi mohou být nainstalována. V porovnávání s kryty, které se otevírají do strany, se v tomto případě uživatelé nemusí obávat toho, že krytem narazí do nějaké překážky vedle skříně.

Bez šroubováku a šroubů
Při otevírání skříně kvůli rozšíření paměti nebo instalaci nové vypalovací mechaniky již nemusíte povolovat a utahovat bezpočet šroubů. Speciální pojistky drží zařízení pevně na požadovaném místě pomocí snadno ovladatelných svorek, kostra pro montáž pevných disků je umístěna tak, aby otvor směřoval proti dveřím skříně. V porovnání s typickou konstrukcí, kdy otvor této kostry míří dovnitř skříně, VENTO 7700 umožňuje snadnou instalaci pevných disků bez nutnosti manipulace uvnitř skříně. Také tato vyjímatelná kostra a sloty pro instalaci diskových jednotek nevyžadují použití žádných nástrojů.

Technologie větrání
Skříň VENTO 7700 je vybavena dvěma 80 mm ventilátory v zadní části a jedním 80 mm ventilátorem v přední části, které maximalizují průchod vzduchu vnitřkem skříně. Boční větrací otvor se vzduchovodem umožňuje nasávání vzduchu pro chlazení procesoru. Skříň VENTO 7700 je vybavena ventilátory s kuličkovými ložisky, které umožňují dlouhodobý provoz a jsou schopny zajistit chlazení i těch nejvýkonnějších procesorových platforem značek Intel a AMD.

Mimořádná škálovatelnost
ASUS VENTO 7700 umožňuje instalaci čtyř 5,25-palcových a čtyř 3,5-palcových diskových jednotek, sedmi PCI slotů, čtyř USB 2.0 portů a dvou audio portů. Díky tomu je do této skříně možné nainstalovat celou řadu optických jednotek, pevných disků, zvukových karet, LAN karet a periferií.

Přehled základních parametrů:
-Rozměry s rámečkem: 308 x 527 x 627 mm (ŠxVxH)
-Formát: ATX 306 x 244 mm
-Diskové sloty: 4 x externí 5,25”, 2 x externí 3,25” a 4 x interní 3,25”
-Systémové ventilátory: 2 x 80 mm zadní ventilátor, 1 x 80 mm přední ventilátor
-Expanzní sloty: 7 x PCI slot
-Přední vstup/výstup: 4 x USB 2.0, 2 x audio, 1 x IEEE 1394
-Barevná provedení: černá a modrá
-Materiál skříně: 0,6 mm SECC