Pracovní stanice Dell Precision 390

4. 8. 2006 11:43    Rubrika: Tiskové zprávy

Pracovní stanice Dell Precision 390 nabízí zákazníkům v oblasti EMEA lepší funkčnost

Společnost Dell dnes rozšířila modelovou řadu pracovních stanic nabízených v Evropě, na středním Východě a v Africe (EMEA) o pracovní stanici Dell Precision 390 – počítač vytvořený tak, aby nastavil nový standard vyváženého výkonu, škálovatelnosti a hodnoty při práci s nejnáročnějšími aplikacemi.

Pracovní stanice Dell Precision 390 je vybavena nejnovější grafickou kartou s podporou OpenGL pro práci s obrázky ve vysokém rozlišení a nejnovějším dvoujádrovým procesorem Intel® Core® 2 Duo™ & Extréme, který dramaticky zvyšuje výkon stanice. S novou efektivnější architekturou je celkový výkon pracovní stanice Dell Precision 390 až o 63 % vyšší, v aplikačních bechmarcích až o 56 % výkonnější a až o 88 % výkonnější než srovnatelná pracovní stanice Dell Precision 380 založená na procesorech Pentium® D.

Pracovní stanice Dell Precision 390 je také vybavena novým šasi, které zákazníkům poskytuje větší flexibilitu při nasazení. Například zákazníci mohou jednoduše zvolit mezi umístěním desktop nebo tower . Díky možnosti umístění do racku je vhodný i pro široké nasazení v podnikových sítích. Větší přední větráky a nové teplotní čidlo pracující v reálném čase zdokonalují řízení toku vzduchu uvnitř šasi. Teplotní čidlo také zvyšuje efektivitu větráku a snižuje tak o 20 % jeho hlučnost.

Pracovní stanice Dell Precision 390 pokračuje v trendu nabídky maximálního výkonu za danou cenu a doplňuje nedávno oznámené pracovní stanice Dell Precision 690 a Dell Precision 490.

„ Uvedením pracovních stanic Dell Precision 690 a Dell Precision 490 Dell opět posunul o stupeň výše výkon a škálovatelnost standardizovaných profesionálních pracovních stanic.“ řekl Eric Greffier, ředitel divize Corporate Client Products Dell EMEA.

“Pracovní stanice Dell Precision 390 byla navržena jako ideální doplněk nabídky stolních počítačů, protože vyvažuje vysoký výkon a škálovatelnost s neporazitelnou hodnotou pro zákazníky, přičemž zároveň poskytuje nesrovnatelný počet certifikovaných aplikací.“

Technické parametry pracovní stanice Dell 690:

Nové procesory Intel® Core® 2 Duo™ & Extreme s duálním jádrem
Škálovatelná, výkonná architektura, která umožňuje používat procesory s jedním jádrem a 800 MHz sběrnicí, až po procesory s duálním jádrem a 1066 MHz sběrnicí a 2 MB až 4 MB vyrovnávací paměti
Škálovatelnost operační paměti až do 8 GB
Výběr z disků SATA a SAS s kapacitou až 750 GB včetně RAID funkcionality, možnost až 4 disků

Grafické karty NVIDIA® a ATI s vysokým grafickým výkonem
Inovativní šasi počítače pro větší spolehlivost, snazší přístup a zdokonalené chlazení se sníženou hlučností

Cena a dostupnost
Pracovní stanice Dell Precision 390, která je certifikovaná na používání nejnáročnějších aplikací CAD, CAE, DCC, GIS, je celosvětově dostupná od dnešního dne. Cena za pracovní stanice Dell Precision 390 začíná na 25 800 Kč bez DPH a dopravy.

Tiskové zprávy

Diskuse