Logitech periferie pro notebooky

9. 8. 2006 19:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Řada periférií Logitech pro notebooky je rozšířena pro ještě větší pohodlí, výkon a komunikaci přes Internet

Logitech periferie pro notebooky

Společnost Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) představila nejnovější přírůstky ve své rozrůstající se rodině přenosných periférií navržené tak, aby lidé mohli své notebooky využívat co nejplněji.

Nová náhlavní sada Logitech® Premium Notebook Headset a webové kamery Logitech® QuickCam® for Notebooks Pro a Logitech® QuickCam for Notebooks Deluxe umožňují snadno uskutečňovat hlasové hovory nebo videohovory přes Internet. Nové verze webových kamer jsou nyní vybaveny technologií Logitech® RightLight™ 2, která poskytuje vynikající kvalitu obrazu dokonce i ve značně nepříznivém osvětlení, v němž se mohou lidé ocitnout, když své notebooky používají na nejrůznějších místech. Nová laserová bezdrátová myš pro notebooky Logitech® V450 Laser Cordless Mouse for Notebooks nabízí technologii sledování pohybu pomocí přesného laserového snímání a odbourává obtíže při úsilí pohybovat se ve složitém digitálním obsahu různého druhu pouze s využitím touchpadu.

Více uživatelů než kdy dříve používá notebooky jako svůj hlavní počítač, který mohou doma snadno přenášet z místnosti do místnosti anebo jej vzít s sebou na cesty. Podle průzkumů společnosti Gartner fakta ukazují, že na celém světě dosáhly v roce 2005 dodávky přenosných počítačů počtu 63 miliónů kusů, což představuje nárůst o 34,5% oproti roku 2004 . Analytická společnost IDC odhaduje, že prodeje přenosných počítačů ve Spojených státech a v Evropě převáží nad dodávkami stolních PC koncem roku 2007 nebo na počátku roku 2008 . Periférie společnosti Logitech určené pro notebooky získávají mnohá ocenění a dávají lidem širší možnosti, jak mohou své notebooky využívat – ať se již jedná o komunikaci, vychutnávání digitálních médií, surfování po Internetu nebo zpracování textů.

„Notebooky se jednoznačně stávají upřednostňovanou platformou počítačů,“ řekl Charles Seiber, hlavní ředitel marketingu produktů pro notebooky společnosti Logitech. „Lidé je používají doma, v práci, ve škole a na cestách. Aby však mohli přísliby této platformy skutečně vychutnat, potřebují nástroje, které jim umožní notebook používat stejně snadno a pohodlně jako stolní PC – a notebooky se s takovými nástroji obvykle nedodávají. Provedli jsme rozsáhlý průzkum, abychom porozuměli způsobům, jakými různí lidé notebooky používají. Naše nejnovější produkty a každá z nových periférií určených pro notebooky lidem umožňují, aby si svůj způsob práce s notebookem přizpůsobili podle vlastních představ – každý produkt nabízí jiné přednosti a schopnosti ve snaze umožnit lidem, aby jejich činnosti byly efektivnější a pohodlnější.“

Náhlavní sada Logitech Premium Notebook Headset
Náhlavní sada Logitech Premium Notebook Headset je navržena tak, aby přinesla uživatelům vynikající zážitek z využívání aplikací pro telefonování přes Internet, jako je například Skype®. Náhlavní sada nabízí nastavitelnou pevnost přilnutí na ucho a kompaktní, snadno přenosný design, díky němuž je dokonalou volbou pro uživatele notebooků. Pokud se náhlavní sada právě nepoužívá, lze ji snadno složit naplocho a zasunout do ochranného cestovního pouzdra – takže je snadné vzít ji s sebou na cesty. Náhlavní sada Premium Notebook Headset je vybavena mikrofonem, který potlačuje hluk okolí, a příhodnými prvky pro ovládání hlasitosti a úplné ztlumení zvuku – a díky užitečné redukci nabízí možnosti připojení přes digitální porty USB nebo tradiční analogové vstupy (3,5 mm).
Stereo zvuk této náhlavní sady zní skvěle, takže je výborným doplňkem pro poslech hudby (na notebooku nebo MP3 přehrávači), sledování filmů nebo hraní her. Náhlavní sada Logitech Premium Notebook Headset bude ve Spojených státech i v Evropě k dostání začátkem září. Její doporučená maloobchodní cena ve Spojených státech je 59,99 USD.

Webové kamery Logitech QuickCam for Notebooks Pro a Logitech QuickCam for Notebooks Deluxe
Nové verze webových kamer QuickCam for Notebooks Pro a QuickCam for Notebooks Deluxe nyní pro ještě lepší spojení s přáteli a rodinou využívají technologii Logitech RightLight 2, díky níž je jejich obraz skvělý i za nedostatečných nebo nevyrovnaných světelných podmínek.

Webová kamera QuickCam for Notebooks Pro je vybavena výkonným snímacím senzorem s rozlišením 1,3 megapixelu a vyspělou video technologií integrovanou v ultra kompaktním těle této výkonné kamery. Protože její rozměry jsou pouze 6 cm na výšku, asi 2,5 cm na šířku a hluboká je 1 cm, lze kameru QuickCam for Notebooks Pro snadno přenášet a používat kdekoli, ať se bude jednat o obývací pokoj, kancelář nebo hotelový pokoj – všude poskytne vynikající výkon srovnatelný se stolní webovou kamerou nejvyšší třídy QuickCam® Fusion™. Model QuickCam for Notebooks Pro je navíc vybaven technologií Logitech® RightSound™ se softwarem pro potlačení akustické zpětné vazby, která lidem umožňuje uskutečňovat videohovory bez nutnosti použít náhlavní sadu. Vylepšená webová kamera Logitech QuickCam for Notebooks Pro bude k dostání během tohoto měsíce ve Spojených státech i v Evropě. Její doporučená maloobchodní cena pro Spojené státy je 99,99 USD.

Webová kamera QuickCam for Notebooks Deluxe se vyznačuje jednolitým designem ve tvaru oblouku, díky kterému může elegantně a pohodlně spočívat na horním okraji displeje notebooku. Nabízí rozlišení obrazu 640 na 480 pixelů a s interpolací dokáže rovněž snímat fotografie s rozlišením 1,3 megapixelu. Nová verze webové kamery Logitech QuickCam for Notebooks Deluxe bude ve Spojených státech i v Evropě k dostání v průběhu tohoto měsíce. Její doporučená maloobchodní cena pro Spojené státy je 69,99 USD.

Laserová bezdrátová myš Logitech V450 Laser Cordless Mouse
Aby lidé mohli využívat notebook pohodlněji a efektivněji, nabízí laserová bezdrátová myš Logitech V450 Laser Cordless Mouse for Notebooks dokonalé vyvážení komfortu, výkonu a spolehlivosti ve snadno přenosném designu. Místa pro držení myši V450 jsou z měkké gumy a spolu s tvarovanými liniemi poskytují při práci s myší skvělé pohodlí, přičemž nedostižná doba výdrže baterií – až jeden rok – významně odbourává obtíže spojené s jejich vyměňováním.

Laserová technologie společnosti Logitech poskytuje hladké ovládání kurzoru myši a přesné sledování pohybu na prakticky jakémkoli povrchu – poskytuje tak uživatelům notebooků volnost používat tuto myš a notebook kdekoli si budou přát. Digitální bezdrátová technologie Logitech na kmitočtu 2,4 GHz zajišťuje spolehlivé bezdrátové spojení a mikropřijímač s podporou plug-and-play připojovaný do USB portu lze – pokud není právě zapotřebí – snadno uložit do prostoru přímo v myši, která je tak skvělým společníkem na cestách. Myš V450 je v současné době již k dostání ve Spojených státech a v Evropě za doporučenou maloobchodní cenu 49,99 USD pro Spojené státy.


Tiskové zprávy

Diskuse