Intel nabídne studentům kurzy multi-threadingu

9. 8. 2006 19:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Intel představila globální program, jehož cílem je připravit univerzitní studenty na nové paradigma vývoje softwaru, které vzniká přechodem procesorů Intel z jednoho výpočetního jádra na procesory s několika výpočetními jednotkami a instrukčními vlákny. Tento vývojový skok změní i návrh softwaru a vyžaduje zcela nový způsob myšlení a inovací, které zajistí skutečně plné využití těchto výpočetních kapacit.

INTEL SPOLUPRACUJE S PŘEDNÍMI UNIVERZITAMI PŘI VÝZKUMU A VÝUCE SOFTWARU PRO BUDOUCÍ VÍCEJÁDROVÉ PROCESORY

45 univerzit z celého světa nabídne studentům kurzy multi-threadingu, které je připraví na plné využití možností systémů s několika výpočetními jádry

V rámci nového vysokoškolského programu společnost Intel poskytne 45 předním světovým univerzitám znalosti, prostředky, vývojové nástroje, vzdělávací materiály a školení a bude s nimi dlouhodobě spolupracovat při zavádění multi-core a multi-threading konceptů do výuky počítačových věd.

Společnost Intel očekává, že koncem tohoto roku bude více než 75 procent běžných serverů, stolních a přenosných počítačů dodáváno s dvoujádrovými procesory, přičemž na horizontu jsou modely se čtyřmi, osmi a více výpočetními jádry.

Ze střední a východní Evropy je kromě Ukrajiny a Ruska zapojena do tohoto programu již i jedna univerzita z Maďarska - Budapest Polytechnic Institute.

Tiskové zprávy

Diskuse