ASUS - základní desky Republic Of Gamers

10. 8. 2006 14:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Základní deska Crosshair nabízí funkce pro snadné vyladění herního systému na maximální výkon

ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední světový výrobce základních desek, představil zcela novou sérii produktů s názvem Republic of Gamers (R.O.G). Jak již název naznačuje, jsou všechny produkty R.O.G vyrobeny tak, aby poskytovaly skalním hráčům a overclockerům to nejlépe fungující řešení. Úvodním produktem série R.O.G je základní deska Crosshair, která má vestavěné užitečné funkce pro ladění systému, poskytující zájemcům o hry a přetaktování jedinečné řešení pro stavbu výkonných herních systémů.

Snadné a stylové ladění systému – LCD Poster
Malý displej LCD Poster je skvělá pomůcka pro ladění a upgrady systému. Většina skalních uživatelů a techniků používá pro ladění systému speciální karty, které zobrazují dvouciferný kód, umožňující zjistit, která část systému je odpovědná za „vytuhnutí“ počítače při bootování.

LCD Poster, umístěný na zadním panelu s konektory, zobrazuje místo kódů přímo názvy všech bootovacích procesů. Když se systém zasekne kvůli špatnému připojení nebo konfiguraci, zůstane na LCD Posteru jméno procesu, který způsobil zablokování, aby uživatel přesně věděl, co je třeba napravit.

Další speciální výbava pro stavbu a používání počítače zahrnuje podsvětlení panelu s konektory, přepínače a LED indikátory na desce, Q-Fan Plus a Q-konektor. Podrobnější informace najdete na webové stránce Crosshair.

Výkon a spolehlivost – osmifázové napájení bez klasických kondenzátorů
Toto inovativní konstrukční řešení, implementované na desce Crosshair, ztělesňuje dva závazky R.O.G: maximální přetaktovatelnost a maximální spolehlivost.

Konstrukce osmifázového napájení odstraňuje objemné válečkovité kondenzátory a nahrazuje je plochými polymer-aluminiovými elektrolytickými kondenzátory, které se používají v serverových systémech, což přináší lepší využití prostoru a příznivější teplotní podmínky. Navíc odstraňuje nová konstrukce jednou provždy riziko poškození kondenzátorů, které hrozí u běžných elektrolytických kondenzátorů, u nichž může docházet k vytečení nebo explozi.

Takzvané osmifázové napájecí obvody přinášejí dále stabilnější napájení CPU a produkují méně tepla než tradiční napájecí řešení. Chladnější prostředí ve skříni počítače zvyšuje stabilitu provozu a dovoluje zvětšit meze přetaktování. Snižuje zvlnění vstupního proudu a výstupního napětí a chrání procesor a napájecí moduly před rizikem napěťových rázů.

Spojení v temnotách – podsvícení konektorů (EL I/O)
Dnešní hráči požadují více než jen dobrý výkon. Chtějí funkce, které jsou šity na míru jejich uživatelským potřebám. Deska Crosshair přináší EL I/O, efektní novinku, která umožňuje pohodlné připojení zařízení i v temném prostředí, například na LAN party, díky osvětlení zadního panelu s konektory. Už nehrozí nebezpečí, že se budete snažit zapojit kabel do špatného konektoru!

Čistý zvuk – SupremeFX a směrový mikrofon
Zvuková karta SupremeFX je zkonstruována tak, aby poskytovala maximální herní zážitek. Díky špičkovému 24bit/192kHz vzorkování na všech kanálech prostorového zvuku budou všechny zvukové efekty čisté a jasné, ať už budete poslouchat herní akce přes sluchátka nebo přes reproduktorový systém 7.1.

Se zvukovou kartou je dodáván také sofistikovaný směrový mikrofon. Při herních soubojích přijímá mikrofon pouze zvuk přicházející z příjmového kuželu a ignoruje zvuk z jiných směrů, čímž potlačuje mnoho nežádoucích rušivých zvuků, například z blízko stojících reproduktorů nebo odražených od stěn. Je vybaven také technologií pro potlačení ozvěn, která odstraňuje nepříjemné ozvěny ve zvukových a hlasových aplikacích.

Užitečná softwarová výbava
K desce Crosshair je dodáván program 3DMark 06 Advanced Edition. Je to nejznámější a uznávaná aplikace pro testování výkonu ve 3D, používaná profesionály po celém světě. 3DMark06 je nejnovější verzí populární série 3DMark, včetně grafických testů SM2.0 a HDR/SM3.0 Shader, a obsahuje nyní jako součást 3DMark skóre také testy pro systémy s jedním procesorem, s vícejádrovým procesorem nebo s více procesory! Přesný nástroj pro diagnostiku výkonu a kvality obrazu, využívající DirectX®9.0c, přináší všechny potřebné informace, které pomohou k tomu, že všichni soupeři zblednou závistí.

Přehled základních parametrů
-AMD socket AM2
-NVIDIA nForce® 590 SLI™ MCP
-Dual Channel DDR2 800/667/533
-2 x PCIe x16, podpora NVIDIA SLI při plné rychlosti x16, x16
-8 x SATA 3.0 Gb/s včetně dvou externích portů / 1 x Ultra DMA
-Dva porty Gigabit LAN
-Zvuková karta SupremeFX s ADI 1988b High-Definition Audio a 8kanálovým prostorovým zvukem.


Tiskové zprávy

Diskuse