IBM - podnikové portály

16. 8. 2006 18:46    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost IBM (NYSE: IBM) oznámila, že agentura pro průzkum trhu International Data Corporation (IDC) vyhodnotila IBM Websphere Portal jako nejúspěšnější portálový software z hlediska příjmů z prodeje nových a udržovacích licencí.

IBM si podle IDC už čtvrtý rok v řadě udržuje prvenství na celosvětovém trhu se softwarem pro podnikové portály, přičemž od roku 2004 do roku 2005 dosáhlo dvouciferného růstu.

Hlavní body analýzy IDC:

- IDC zaznamenalo zaměření IBM na architekturu orientovanou na služby (SOA) a technologie spolupráce, jeho nabídky řešení s funkcemi využitelnými napříč odvětvími i s funkcemi zaměřenými na vertikální procesy a také jeho portfolia více než 1 500 back-end konektorů pro připojení k podnikovým systémům.
- Portfolio produktů IBM WebSphere Portal poskytuje pomocí technologie SOA složené aplikace založené na uživatelských rolích, jež umožňují jednodušší přístup k informacím a snazší spolupráci.
- IBM nabízí portálový software s širokým výběrem možností hardwaru, od mobilních zařízení až po počítače mainframe.

„Portály se čím dál častěji používají jako vstupní body, jejichž prostřednictvím zaměstnanci vyhledávají a sdílejí informace uvnitř podniků nebo s třetími stranami, a to bez ohledu na to, kde se data nacházejí,“ řekl Ken Bisconti, vice president, Workplace, Portal and Collaboration Products, IBM. „Růst softwaru Websphere Portal je zapříčiněn zákazníky, kteří zavádějí složené aplikace, jejichž prostřednictvím poskytují dle potřeb svým zaměstnancům přizpůsobené informace,“ dodal.


Tiskové zprávy

Diskuse