Logitech - volání přes Internet

15. 8. 2006 13:29    Rubrika: Tiskové zprávy

S audio produkty Logitech je hlasové volání přes Internet stejně snadné jako používání běžného telefonu

Společnost Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) dnes představila tři nové audio produkty, díky nimž je volání s přáteli nebo rodinami přes Internet snadnější – a více podobné používání běžného telefonu.

Hlasitý stolní telefon Logitech® QuickCall™ USB Speakerphone poskytuje křišťálově čistý zvuk bez ozvěn pro volání přes PC. Bezdrátový internetový telefon Logitech® Cordless Internet Handset nabízí známý pocit jako při používání běžného telefonu a lze jej použít pro telefonování přes Internet odkudkoli v domácnosti pouhým stiskem tlačítka. A bezdrátová náhlavní sada pro PC a mobilní telefony Logitech® Cordless Headset for PC and Mobile Phones pohodlně přilne na jedno ucho a umožňuje lidem užívat výhod telefonování přes PC a přitom se volně pohybovat po celém domě – současně funguje jako náhlavní sada pro mobilní telefony vybavené bezdrátovou technologií Bluetooth®.

Zatímco tradiční telefonní systém a sítě mobilních telefonů jsou v současné době nejpoužívanějším způsobem uskutečňování telefonních hovorů, v pozadí probíhá komunikační revoluce. Lidé začínají využívat výhod jiné sítě – Internetu – a širokého spektra služeb pro přenos hlasu přes datové sítě (voice-over-IP čili VoIP), které jsou zdarma nebo za dostupné ceny, a pro hlasové hovory používají své počítače. Díky novým osobním perifériím společnosti Logitech je tato nová forma komunikace přirozenější.

„Pocit, který máte z jakéhokoli telefonního hovoru, se skládá ze tří součástí: sítě, služby a telefonu nebo zařízení, pomocí něhož se hovor uskutečňuje,“ řekla Gina Clarková, viceprezidentka marketingu produktů pro internetovou komunikaci. „Volání přes Internet je stále oblíbenější díky rostoucímu počtu vysokorychlostních připojení a nově zaváděných služeb VoIP. Lidé však potřebují správný přístroj, jehož se budou dotýkat a držet jej v ruce – zjednodušeně řečeno počítač s mikrofonem – aby jejich zážitek byl snadný, přirozenější a více se blížil způsobu používání, na který jsou zvyklí u tradičních nebo mobilních telefonů. Díky našim novým produktům je volání přes Internet skutečně snadné.“

Hlasitý telefon Logitech QuickCall USB Speakerphone pro volání přes Internet
Hlasitý stolní telefon pro internetové volání připojovaný přes USB – Logitech QuickCall USB Speakerphone – poskytuje vynikající kvalitu hlasu přenášeného pomocí hlasitého telefonu díky využití dvou mikrofonů – po jednom na obou koncích telefonu ve tvaru křídla – které dokáží přenášet hlasy a zvuky z větší vzdálenosti v dané místnosti a zachytit dokonce i šepot vzdálený několik metrů. Hlasitý telefon QuickCall je navíc vybaven technologií společnosti Logitech označovanou jako RightSound™, která eliminuje ozvěny, které vznikají, když je mikrofon umístěn v těsné blízkosti reproduktorů, což bývá běžný problém při používání reproduktorových systémů pro PC a jiných hlasitých telefonů. Pokud je důležité zachovat soukromí, lze do vestavěného rozšiřujícího portu hlasitého telefonu připojit náhlavní sadu. Vzhledem k tomu, že hlasitý telefon pro připojení k počítači používá rozhraní USB, není potřeba jiný zdroj napájení, a díky tomu je snadné hlasitý telefon nainstalovat nebo jej vzít s sebou na cesty a používat jej ve spojení s notebookem.
Hlasitý telefon QuickCall je vybaven veškerými ovládacími prvky, které lidé potřebují, aby mohli přijímat nebo ukončovat hovory, upravovat hlasitost anebo zvuk úplně vypínat. Připojení a ukončení hovorů přes datové sítě s hlasovým přenosem (VoIP) jasně ukazují světelné kontrolky indikující, že hovor začal nebo byl ukončen. Pomocí software Logitech® CallCentral™ si lidé mohou zvolit, jaká aplikace pro komunikaci bude používat ovládací prvky na telefonu. Ve Spojených státech je tento software optimalizován pro použití se službami AIM® Messaging service a Yahoo!® Messenger with Voice. V Evropě je předkonfigurován pro podporu internetového volání přes Skype™.

Hlasitý telefon QuickCall USB Speakerphone vypadá skvěle v jakémkoli prostředí. Jeho design ve tvaru křídel spočívá s elegancí na jakémkoli pracovním stole a jeho chromový podsvícený centrální ovládací prvek pomáhá dodat tomuto vyspělému telefonu stylový akcent příslušnosti k počítačovému systému.

Hlasitý telefon Logitech QuickCall USB Speakerphone bude k dostání ve Spojených státech v říjnu a v Evropě od prosince. Jeho doporučená maloobchodní cena pro Českou republiku je 2 990 Kč.

Bezdrátový internetový telefon Logitech Cordless Internet Handset
Díky bezdrátovému internetovému telefonu Logitech Cordless Internet Handset je používání služby Skype na PC stejně snadné jako používání klasického bezdrátového telefonu. Stylový telefon nabízí křišťálově čistý zvuk hovorů s dosahem až 50 metrů od PC – což pro většinu domácností postačí více než bohatě. Barevný LCD displej zobrazuje kontakty na jiné uživatele Skype, poskytuje přístup k hlasové schránce Skype a umožňuje lidem prohlížet záznamy o příchozích a odchozích voláních. Požadovaný kontakt je snadné najít pomocí rolování, pak jej stačí vybrat a stisknout tlačítko pro volání – a již můžete hovořit.

Mezi další vynikající vlastnosti patří funkce hands-free s hlasitým telefonem, podsvícená klávesnice a celá řada vyzváněcích tónů. Bezdrátový internetový telefon Logitech Cordless Internet Handset včetně nabíjecí kolíbky může být umístěn v kterémkoli pokoji – a telefon zůstává bezdrátově propojen s PC a Internetem přes přijímač základní stanice připojené k počítači přes USB port.

Bezdrátový internetový telefon Logitech Cordless Internet Handset bude ve Spojených státech i Evropě k dostání počátkem října. Jeho doporučená maloobchodní cena je 3 990 Kč.

Náhlavní souprava Logitech Cordless Headset for PC and Mobile Phones
Všestrannou bezdrátovou náhlavní sadu pro PC a mobilní telefony lze používat pro hands-free a bezdrátové hovory uskutečňované jak přes PC, tak mobilní telefony. Náhlavní sada se dodává s bezdrátovým USB přijímačem, který se připojí k PC nebo notebooku a okamžitě naváže spojení s náhlavní sadou. Tu je možné propojit přímo s jakýmkoli mobilním telefonem vybaveným bezdrátovou technologií Bluetooth® a je tak ideálním řešením pro lidi, kteří jsou často na cestách.

Dosah náhlavní sady je přibližně 10 metrů – a její pohodlná integrovaná tlačítka pro příjem hovoru a jeho zavěšení lidem umožňují snadno hovory přijímat a ukončovat daleko od PC nebo mobilního telefonu. Náhlavní sadu je rovněž možné používat ve spojení s oceňovanými webovými kamery Logitech QuickCam a uskutečňovat tak přes PC videohovory.

Náhlavní sada je vybavena technologií společnosti Logitech s přihlášeným patentem WindStop™, která zaručuje nerušený hovor i za větrných podmínek. Mikrofony Logitech WindStop jsou obklopeny slinutým plastovým materiálem, jenž slouží jako zábrana pro průchod rušivých proudů vzduchu. Hlasové signály však materiálem projít mohou, a proto je možné telefonovat bez rušení i venku za větrného dne nebo v autě se staženými okénky.

Náhlavní sada pro PC a mobilní telefony Logitech Cordless Headset for PC and Mobile Phones bude ve Spojených státech a v Evropě k dostání od počátku října. Její evropská doporučená maloobchodní cena je 2 990 Kč.


Tiskové zprávy

Diskuse