APC se stala členem NASDAQ

28. 8. 2006 15:14    Rubrika: Tiskové zprávy

PRAHA, 18. srpna 2006 - Společnost APC dnes oznámila, že se stala členem nového technologického trhu NASDAQ Global Select Market . NASDAQ Global Select Market má nejvyšší vstupní požadavky na nové členy ze všech světových burz. Tyto vycházejí z finančních požadavků a likvidity. Dříve byla společnost APC součástí trhu NASDAQ National Market.

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




"Společnost APC, která je členem technologického trhu NASDAQ od roku 1988, je hrdá na to, že se její akcie obchodují v novém trhu NASDAQ Global Select Market," řekl předseda správní rady společnosti APC Roger B. Dowdell, Jr. "Zařazení naší firmy na tento trh, který má vysoké vstupní nároky, je odrazem silné finanční výkonnosti APC a jejích vysokých vnitropodnikových standardů."

Společnosti obchodované na trhu NASDAQ jsou od 3. července zařazeny do tří kategorií - NASDAQ Global Select Market, NASDAQ Global Market a NASDAQ Capital Market. NASDAQ také chystá index založený na těchto třech nových kategoriích.

"Společnost APC je příkladem přední firmy ve svém oboru, která vyhověla vysokým vstupním požadavkům, jež jasně definují podstatu trhu NASDAQ Global Select Market," řekl Bruce Aust, výkonný viceprezident společnosti Corporate Client Group. "Záměrem NASDAQ je být v čele startovního pole, právě co se týče vstupních požadavků. Při hodnocení společností zdůrazňujeme jejich pokrok při plnění požadavků nutných pro zařazení na trh.

NASDAQ oznámil členění na nové kategorie v únoru 2006. Všechny tři kategorie mají přísné vstupní nároky, zároveň kladou důraz na úroveň kontrolních standardů jednotlivých firem.

"V České republice APC úspěšně rozšiřuje portfolio svých kompletních řešení a služeb pro klienty, zahrnující poprvé i klimatizační jednotky," říká Ivan Habovčík Country Manager

O NASDAQ

NASDAQ je největší americká burza s akciemi elektronických firem. Obchoduje se na ní s akciemi zhruba 3200 společností, což je více než na jakémkoliv jiném americkém trhu. Ve srovnání s jinými trhy se tu také denně zobchoduje více akcií. NASADAQ je domovem pro mnoho předních společností z různých oborů, včetně technologií, maloobchodu, komunikací, finančních služeb, dopravy, médií a biotechnologií. NASDAQ je primárním trhem pro obchod s akciemi, které jsou v tomto indexu uvedené.

O společnosti American Power Conversion
Společnost American Power Conversion, která byla založena v roce 1981, je předním poskytovatelem globálních, koncových řešení pro real-time infrastrukturu. Komplexní výrobky a služby společnosti APC pro domácnosti a podniky zvyšují dostupnost, ovladatelnost a výkon citlivé elektroniky i síťových, komunikačních a průmyslových zařízení všech velikostí. Firma APC nabízí pestrou škálu výrobků pro kritickou síťovou infrastrukturu včetně InfraStruXure, revoluční architektury pro datová centra na vyžádání, nebo produktů pro řízení fyzických rizik, jež vyrábí její divize NetBotz. Firmy díky těmto produktům a službám zvyšují dostupnost a spolehlivost svých IT systémů. Společnost APC, která má ústředí ve West Kingstonu ve státě Rhode Island, v minulém roce zaznamenala tržby dvě miliardy dolarů. Figuruje v žebříčcích Fortune 1000, Nasdaq 100 a S&P 500 Company. Všechny ochranné známky jsou majetkem vlastníků.

Tiskové zprávy

Diskuse