Hybridní videokamery DVD/HDD Hitachi

28. 8. 2006 15:30    Rubrika: Tiskové zprávy

Hitachi vytvořila novou kategorii hybridních videokamer DVD/HDD

Hitachi představuje první "hybridní" videokamery DVD/HDD na světě - kombinace pohodlí a kapacity

Hitachi jako společnost, která je původním vynálezcem DVD videokamer a neustále je zdokonaluje, nyní jako první představuje dvě hybridní videokamery se záznamem na DVD nebo harddisk - naprosto novou kategorii v oblasti videokamer, jež uživatelům umožňuje natáčet po celé hodiny, editovat záznam během minut a sdílet jej během sekund.

Díky kombinaci předností DVD formátu - snadné sdílení a archivace - a harddisku (HDD) s kapacitou 8 GB (gigabyte) tento revoluční design zjednodušuje a urychluje proces vytváření domácího videa. Uživatelé nyní mohou natáčet, vybírat a vypalovat na nejrozšířenější formáty DVD médií a poté je sdílet - to vše pouze s použitím videokamery - jen pomocí několika jednoduchých stisknutí tlačítek.

Kombinace pohodlí a kapacity
Hybridní videokamera s 8 GB HDD je malá, lehká a výjimečně všestranná a je k dispozici ve dvou provedeních - model DZ-HS303 se může pochlubit 3,3 megapixelovým CCD snímacím senzorem a model DZ-HS301 nabízí rozlišení 1,3 megapixelu. Oba modely jsou kompatibilní s většinou standardních DVD formátů a lze je používat pro nahrávání a editaci před vypálením záznamu na DVD - bez nutnosti instalovat software nebo připojovat k PC nebo jiným hardwarovým zařízením. HDD umožňuje zaznamenat až šestkrát delší záznam než samotné DVD - až 6 hodin (ve standardním režimu). Nežádoucí scény lze ze záznamu vypustit, aby se co nejúčelněji využila kapacita a aby bylo možné dosáhnout nahrávky s těmi nejlepšími výsledky díky výběru scén, které si přejete zachovat a sdílet s vašimi blízkými.

Speciální tlačítko "Kopírování na jedno kliknutí" ("One Touch Dubbing") umožňuje vypálit buď celý zaznamenaný obsah nebo jeho jednotlivě vybrané části uložené na HDD na nejběžnější typy DVD médií pomocí mechaniky Multiformat+. Lze vytvářet jednotlivé nebo vícenásobné kopie, které je možné rozdat přátelům nebo rodinám, a celý proces probíhá rychle a hladce uvnitř kamery - není nutné používat žádný další software nebo připojovat PC. Tuto vlastnost ocení ti, kdo nemají přístup k PC nebo nechtějí svůj cenný čas u počítače prosedět. DVD média, která je možné snadno koupit, archivovat i sdílet, lze následně přehrávat v domácích DVD přehrávačích nebo jiných zařízeních.

"Konvenční videokamery, které využívají pouze DVD, mají omezené možnosti editace přímo v kameře - vypálit můžete pouze to, co jste natočili. HDD videokamery sice editaci umožňují, ale nemají možnost přímo záznam vypálit na DVD - bez dalšího procesu, který vyžaduje počítač," vysvětluje Roland Fritsch, ředitel marketingu produktů společnosti Hitachi Digital Media Group. "Naše hybridní videokamery nabízejí to nejlepší z obou těchto světů - DVD i HDD. Můžete rychle a pohodlně natáčet a pak záznam upravovat do konečné podoby a následně jej uložit na DVD, které lze snadno sdílet a reprodukovat ve větším počtu kopií. To je ideální řešení pro rodiny, které chtějí sledovat, jak jejich děti rostou, nadšence pro domácí video, sezónní cestovatele, lidi na dovolené, svatební hosty a celou řadu obchodních aplikací - jedno kompletní řešení, které dokáže splnit veškeré potřeby."

Funkce, které tyto videokamery odlišují od ostatních
Tyto videokamery však nejsou pozoruhodné jen díky kombinaci harddisku, který společnost Hitachi vyvinula, zkonstruovala a sama jej vyrábí, a DVD mechaniky Multiformat+. Z davu ostatních videokamer vyčnívají také díky tomu, že jsou doslova napěchovány funkcemi, které jejich výkon dále rozšiřují.

Kromě toho, že tyto kamery umí zaznamenávat pohyblivý obraz nebo fotografie, dokáží také vybrat zastavený snímek z oblíbeného okamžiku videozáznamu a reprodukovat jej ve formátu JPEG, který mohou uložit na paměťovou kartu SD jako prezentaci jednotlivých snímků nebo pro vytisknutí. Díky náhledům snímků, intuitivnímu rozhraní menu a snadno ovladatelným tlačítkům nevyžaduje prohlížení obrázků, jejich editace a kopírování žádnou námahu a je bezproblémové.

Obě hybridní videokamery Hitachi nabízejí podporu skutečně širokoúhlého formátu 16:9, která zajišťuje, že finální obraz nebude nikdy oříznutý při přehrávání na televizoru nebo moderním plochém monitoru - uživatelé si mohou své záběry vychutnat v celé kráse. Kamery rovněž nabízejí funkci rychlého startu během jedné sekundy "Hitachi One Second Quickstart". Kdykoli se začne něco dít, kamera je připravena začít nahrávat - již žádné ztracené góly nebo promeškané okamžiky.

Hybridní kamery jsou stejně praktické jako stylové, ve štíhlém "kovově černém" těle s kompaktním a lehkým designem, a současně jsou dostatečně odolné pro každodenní používání. Mezi speciální vlastnosti patří interní pěnové tlumiče nárazů a extra ochrana pomocí čidel ESP� (Extra Sensory Protection) zajišťuje, že vestavěný HDD bude chráněn před nárazy, které každodenní používání přináší - včetně občasného upuštění.