Nová bezdrátová internetová kamera D-Link

29. 8. 2006 21:15    Rubrika: Tiskové zprávy

D-Link uvádí první bezdrátovou internetovou kameru s podporou 3G mobilního videa

Nová bezdrátová internetová kamera D-Link

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Zdarma dodávaný dohlížecí software umožňuje živý přenos obrazu a zvuku

Společnost D-Link oznámila uvedení bezdrátové internetové kamery Securicam DCS-2120. Kamera DCS-2120, vyvinutá pro domácnosti a malé kanceláře, poskytuje možnost vzdáleného sledování živého videopřenosu a poslechu zvuku prostřednictvím 3G mobilního telefonu nebo PDA v reálném čase z libovolného místa v oblasti pokrytí mobilními službami technologie 3G. Je vybavena také webovým serverem, velmi citlivým snímačem pro použití při slabém osvětlení nebo v noci, a funkcí čtyřnásobného digitálního zvětšení obrazu (4x zoom). Ke kameře je zdarma dodáván software pro ovládání kamery a střežení prostoru, který umožňuje pracovat až s šestnácti kamerami na jednom monitoru.

Pomocí funkce Snapshot je možné zachycovat obrázky z kamery a ukládat je na pevný disk počítače bez nainstalování jakéhokoliv dodatečného programu. Možnost spouštění nahrávání záznamu při detekci pohybu a možnost načasování nahrávání znamená, že jsou obrázky ukládány na pevný disk počítače, jen když je zjištěn pohyb nebo když nastane naplánovaný čas nahrávání. To šetří místo na disku a čas, promarněný prohlížením nepotřebných obrázků. Pro rychlé a účinné zajištění bezpečnosti je možné nastavit detekci pohybu také tak, aby se při zjištění pohybu odeslala varovná e-mailové zpráva spolu se zachycenými statickými obrázky na zadanou adresu.

IP kamera DCS-2120 má vestavěné webové rozhraní pro snadné používání a ovládání. Pro efektivní a flexibilní dozor uvnitř budov i v jejich okolí je kamera vybavena rozhraním pro 802.11.g bezdrátovou síť a má také 10/100BASE-TX Ethernet port, který umožňuje pohodlné připojení k ethernetové kabelové síti nebo přes širokopásmový směrovač k Internetu. DCS-2120 podporuje rozlišení až 640x480 při frekvenci až 30 snímků za sekundu.

„S narůstajícím používáním 3G mobilních telefonů přináší bezdrátová internetová kamera DCS-2120 skutečnou mobilní ostrahu pro zabezpečení domů i podniků. Aplikací je bezpočet, když uvážíte, že nyní můžete sledovat živý přenos videa přes libovolný kompatibilní 3G telefon, PDA nebo webový prohlížeč z libovolného místa na Zemi. Může to být cokoli, od dohlížení na děti až po sledování, co se děje ve vaší firmě, když jste někde daleko,“ vysvětlil Balvinder Singh Phull, manažer marketingu komunikací D-Link ve Spojeném království a Irsku. „Myslím, že je to první IP kamera, která nabízí podporu pro 3G, a na rozdíl od mnoha konkurenčních produktů je dohlížecí software dodáván zdarma přímo s kamerou.“

Kamera DCS-2120 dodržuje standard UPnP, který umožňuje počítačům, běžícím pod Windows XP/ME, automaticky rozpoznat kameru a přidat ji do sítě. Kameru lze tak snadno nainstalovat a integrovat do každé sítě. Kamera se chová jako síťové zařízení a lze s ní pracovat a sledovat její obraz z libovolného místa sítě. Pokud se uživatelé zaregistrují u jedné z mnoha bezplatných webových dynamických DNS služeb, mohou přiřadit kameře jednoduše zapamatovatelné jméno a doménu (např. www.mojekamera.mojeddns.com). To jim umožňuje dálkový přístup ke kameře bez toho, aniž by si museli pamatovat IP adresu, které může být navíc změněna jejich poskytovatelem internetových služeb.

DCS-2120 je již k dispozici u autorizovaných distributorů a má doporučenou maloobchodní cenu 8.286 Kč bez DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse