Netgear XE103 internet v elektrické zásuvce

29. 8. 2006 21:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Netgear rozšiřuje řadu Powerline.

Netgear XE103 internet v elektrické zásuvce

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Mnichov, 25. července 2006 – Společnost Netgear, specialista na síťová řešení, dnes představila produkt XE103, nejnovějšího zástupce své řady vysokorychlostních adaptérů Powerline. Zařízení přenáší data v domovních elektrických rozvodech rychlostí až 85 Mb/s a je kompatibilní se stávajícími prostředími Powerline, která jsou založena na standardu HomePlug 1.0. Adaptér XE103 umožní instalovat širokopásmové datové připojení ve kterémkoli místě vaší domácnosti, aniž by bylo nutno pokládat kabely. Jediným požadavkem je přítomnost elektrické zásuvky. Adaptér XE103 je aktuálně nabízen za cenu 79 €.

Nový model XE103 představuje úspornou verzi z řady zařízení značky Netgear podporujících rychlost 85 Mb/s a doplňuje velmi populární model XE104. Je navržen pro ty uživatele, kteří se obejdou bez integrovaného čtyřportového přepínače. Adaptéry řady Netgear Powerline změní elektrickou síť každé domácnosti na domácí informační superdálnici, ať už je zkombinujete navzájem mezi sebou, nebo s přijímači podobné konstrukce. Již nejsou problémem aplikace náročné na šířku pásma, které přenášejí filmy ve vysokém rozlišení nebo velké objemy dat od jedné zásuvky ke druhé.

Všechny adaptéry umožňují také velmi jednoduché nastavení. Jedno zařízení je připojeno ke směrovači a druhé k požadovanému přijímači, aniž by to vyžadovalo jakoukoli instalaci či konfiguraci. Zařízení se automaticky najdou a vytvoří mezi sebou spojení šifrované algoritmem DES. K dispozici je i doplňující software, jenž uživatelům systému Windows dovoluje doladit detaily nastavení sítě.

Dokonce i nezkušení uživatelé mohou díky těmto zařízením svoji síť maximálně jednoduše rozšířit do každé místnosti svého bytu či domu. Překážkou nejsou tlusté zdi ani poschodí. Celková přenosová rychlost 85 Mb/s, dosahovaná adaptérem XE103, je proti rychlostem podporovaným zařízeními na bázi standardu HomePlug 1.0 více než šestinásobná. Není snad třeba ani zmiňovat, že u těchto zařízení je zajištěna plná kompatibilita, stejně jako u všech ostatních zařízení kompatibilních se standardem Ethernet.

Díky elegantnímu krytu lze adaptér XE103 instalovat v každé místnosti bez ohledu na to, zda se jedná o obývací pokoj či kancelář. Zařízení nezabírá místo na stole a umožňuje rychlý přístup k internetu a síti. Rychlost je přitom regulována automaticky. Problémem samozřejmě není ani paralelní provoz více zařízení a na přenos dat nemá žádný vliv, pokud stejné síťové připojení využíváte k surfování na internetu.

Tiskové zprávy

Diskuse