Přehrávač hudby s mobilním telefonem od BenQ-Siemens

30. 8. 2006 15:33    Rubrika: Tiskové zprávy

BenQ Mobile uvádí na český trh první telefon EF51 z řady Q-fi s širokou paletou hudebních funkcí

Přehrávač hudby s mobilním telefonem od BenQ-Siemens

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

BenQ Mobile v těchto dnech uvádí na český trh model značky BenQ-Siemens z řady Q-fi, EF51, přehrávač hudby s integrovaným mobilním telefonem. Jde o vůbec první mobilní telefon z řady Q-fi, která klade velký důraz na přehrávání hudby. Hlavním rysem výrobků této řady je snadné ovládání a rychlý a bezprostřední přístup ke všem hudebním funkcím. Milovníci hudby mezi majiteli mobilů tu najdou řešení „vše v jednom“, které okamžitě uspokojí všechny jejich potřeby.

Q-fi EF51 poskytuje špičkový poslechový zážitek a nepřipouští žádné kompromisy v designu, konfiguraci jednotlivých prvků ani v navigaci. Model je šitý na míru náruživým posluchačům, kteří si chtějí užít hudbu na cestách, a je vybaven celou řadou hudebních doplňků, které hudební zážitek umocňují.

Telefon Q-fi EF51 je výkonný přehrávač hudby se všemi rafinovanými funkcemi, na jaké si jen vzpomenete. Snadno ovladatelná uživatelská tlačítka najdeme na lesklém povrchu, tlačítko pro přehrávání, pauzu a rychlé přetáčení dopředu či dozadu přímo pod barevným TFT displejem (262 144 barev, 128 x 128 pixelů).

Q-fi EF51 nejen naladí FM rádio, ale zvládá i přehrávání hudebních souborů ve formátech MP3, WMA, AAC a AAC+. Velice šikovným prvkem je funkce Speech-to-Music™: stačí jednoduše mobilu říct jméno písničky a on ji začne hrát – už se nebudete muset zdržovat hledáním! BenQ-Siemens Q-fi EF51 se může pyšnit integrovaným trojrozměrným surroundovým zvukem, šestipásmovým ekvalizérem s nastavitelnými předvolbami a funkcí „Show Lyrics“, která na displeji zobrazí text zpívané písně. Q-fi EF51 rovněž umožňuje nahrávání hudby přímo z rádia, což jistě ocení každý, kdo si bude chtít stáhnout poslední hity.

Dokonce i pro velkou sbírku písniček bude na výměnných miniSD™ kartách místa dost (jejich kapacita totiž dosahuje až 2GB). Skladby lze z PC snadno přehrát do mobilu pomocí datového USB kabelu, který je v základní výbavě. V té najdeme jak stereo sluchátka zajišťující výtečnou kvalitu zvuku, tak i Headset Bluetooth® Stereo (EU/UK) HHB-180/181 pro bezdrátový poslech navíc s dálkovým ovládáním. Vysoká kapacita baterie modelu Q-fi EF51 (920 mAh) je zárukou mnoha hodin příjemného poslechu. Dokoupit lze i praktickou nabíječku do auta ECC-150. V základním balení je dále CD se standardními ovladači a aplikacemi, včetně aplikace QMusic, která umožňuje vytvářet z AudiCD hudební soubory formátu MP3 a AAC. Pro tyto soubory lze navíc vytvářet soubor se seznam skladeb a vše přenést do telefonu, který je pak snadněji vyhledá a přehraje.

Q-fi EF51 je vysoce kvalitní mobilní telefon vybavený integrovaným 1,3 megapixelovým digitálním fotoaparátem. Klávesnici mobilu skrývá pod chlopní na lícové straně modelu. Zákazník si může vybrat ze 40 různých druhů vyzvánění, podporovány jsou formáty MIDI, XMF a MP3.

Model BenQ-Siemens Q-fi EF51 bude dostupný na českém trhu nejdříve v bílé a později také v černé variantě. Koncová cena se bude pohybovat okolo 5.300,- Kč včetně DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse