Dell vylepšuje 4-procesorové servery

30. 8. 2006 15:36    Rubrika: Tiskové zprávy

SPOLEČNOST DELL™ ZLEPŠILA VÝKON, ENERGETICKOU NÁROČNOST U 4-PROCESOROVÝCH SERVERŮ A SPRÁVU VŠECH SERVERŮ ŘADY POWEREDGE™

Dell vylepšuje 4-procesorové servery

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Dell zvýšila výkon a energetickou úsporu u svých 4-procesorových serverů zavedením 64bitových procesorů Intel® Xeon™ řady 7100 s dvěma jádry. Zároveň společnost uvedla na trh management software, který zjednoduší provozování datových center.

Servery Dell PowerEdge 6800 a PowerEdge 6850 vybavené novými procesory mohou poskytovat výkon až o 143 % vyšší a zároveň disponují o 40 % menší spotřebou elektrické energie.

Pro snížení složitosti správy datových center, Dell OpenManage™ nyní poskytuje lepší možnosti kontroly hardware. Vylepšení nastala zejména v lepší správě hardware a jeho lepším monitoringu. To vše za pomoci Dell IT Assistant™ 8.0. Vylepšené možnosti správy systému a úzká integrace jsou navrženy tak, aby poskytly zákazníkům větší flexibilitu, bezpečnost a kontrolu nad jejich serverovým prostředím.

”Vylepšení výkonu a snížení spotřeby serverů PowerEdge 6800 a PowerEdge 6850 jsou výjimečné a představují další velký krok na cestě ke komplexnější nabídce produktů pro velké firmy,” řekl Eric Velfre, ředitel Enterprise Marketing, Dell EMEA. ”Tyto servery v kombinaci s nedávno oznámenou devátou generací produktů PowerEdge, službami a vylepšenému software ITA 8.0, naplňují naše odhodlání poskytovat zákazníkům vysokou hodnotu při měření poměru ceny a výkonu, snižování složitosti datových center a výkonu na jeden watt elektrické energie,” dodal Eric Velfre, ředitel Enterprise Marketing, Dell EMEA.

Databáze, konsolidace a virtualizace serverů – ještě větší výkon a menší energetická náročnost

Tyto výkonné standardizované servery jsou určeny pro nejnáročnější firemní aplikace a úkony jako jsou databázové systémy, konsolidace, virtualizace a migrace z finančně náročných systémů založených na RISC procesorech.

Kombinace škálovatelnosti, dostupnosti a virtualizace podporované hardwarem (Intel VT) a technologie Hyper-Threading poskytují dostatečný prostor pro růst zátěže a optimalizaci virtuálních prostředí při zvládání náročných firemních aplikací.

Čtyřprocesorové servery PowerEdge™ mohou být na přání vybaveny 16MB vyrovnávací pamětí, která umožňuje efektivněji zvládnout velké datové bloky typické pro databázová prostředí. Zákazníci mohou využít až čtyři dual-core procesory, sběrnici taktovanou 800 MHz (FSB – Front Side Bus) a technologii Hyper-Threading pro zvládnutí aplikací, které využijí zpracování dat ve více vláknech.

Snižování složitosti díky vylepšené správě serverů
Produktová řada software Dell OpenManage™ doplněná o integrovaná partnerská řešení poskytuje komplexní řešení pro nasazení správy, monitoringu a případné změny Dell hardwaru.
Dostupnost nové verze software Dell IT Assistant 8.0 potvrzuje strategii společnosti Dell ve zlepšování správních možností serverů tak, aby zákazník získal velkou flexibilitu a výběr řady nástrojů pro správu.
IT Assistant 8.0 poskytuje ještě komplexnější možnosti správy hardware z centrální konzole:
• Správa serveru bez použití agenta pouze s využitím IPMI – zákazníci mohou spravovat servery Dell™ pomocí software IT Assistant™ 8.0 pouze za využití standardního ovladače IPMI 2.0 bez nutnosti nasazení agenta na server.
• Řízení výkonu - Monitoring, upozornění a hlášení výkonnostních statistik serveru – stav CPU, volného místa na disku, diskové I/O či informace o síťovém provozu.
• Enhanced Deployment/Change Management - Umožňuje zákazníků nasazení agentů OMSA na servery Windows
• Podpora dalších zařízení – při použití tiskáren Dell, úložišť Dell | EMC
• a páskových knihoven PowerVault mohou zákazníci snížit množství používaných správních nástrojů aniž by ztratili celkovou kontrolu nad širším množství IT zařízení.

Nové služby pro dodávku kompletního řešení
Zákazníci, kteří si zakoupí nejnovější servery PowerEdge™ mohou také využít nejvyšší úroveň technické podpory Platinum Plus. Jedná se o ideální řešení pro zajištění globální technické úrovně pro zákazníky s kritickými potřebami na spolehlivost. Služba obsahuje i možnost Operations Performance Benchmarking, jedinečnou a patentovanou metodologii, která zákazníkům umožňuje rutinní srovnávání kritických výkonnostních údajů s uloženými výsledky a podobně konfigurovanými prostředími. Služba Platinum Plus také obsahuje možnost sledovat v reálném čase průběh zadaného technického požadavku přes webové rozhraní.

Technická podpora úrovně Platinum Plus je výsledkem investice více než 200 miliónů dolarů během několika posledních let.

Dostupnost
Servery Dell PowerEdge 6800 a PowerEdge 6850 s 64-bitovými dual-core procesory Intel® Xeon™ řady 7100 jsou dostupné celosvětově.

Tiskové zprávy

Diskuse