XBOX 360 pro východní Evropu

5. 9. 2006 23:50    Rubrika: Tiskové zprávy

XBOX 360 ve východní Evropě již letos na podzim

XBOX 360 pro východní Evropu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Herní systém nové generace bude pro hráče ze střední Evropy připraven již od
3. listopadu

Společnost Microsoft oznámila svůj záměr uvést ve východní Evropě systém Xbox 360, herní konzolu nové generace. Ta tak bude od 3. listopadu dostupná pro trhy v Čechách, Maďarsku, Polsku a na Slovensku. Kromě čtyřech nových evropských zemí se Xbox 360 od 29. září představí také v Jižní Africe. Zastoupení systému v regionu EMEA (středovýchodní Evropa a Afrika) se tímto krokem rozšíří ze 16 na 21 zemí. Vstupem na nové trhy potvrdí Xbox 360 svůj evropský úspěch
a nabídne přístup k nové generaci počítačové zábavy dalším hráčům.

Spuštění systému bylo oznámeno 23. srpna na tiskové konferenci v rámci herní výstavy „Leipzig Games Convention” v Německu. Kromě data uvedení na trh zveřejnila společnost Microsoft i předpokládané ceny pro nové regiony. Doporučená koncová cena konzoly pro Českou republiku byla stanovena na 8.999,- Kč za základní balení („Core System“) a 11.990,- Kč za plnou verzi.

Spolu s uvedením nové konzoly bude pro hráče připravena také celá řada herních titulů. Známé hry, jako například „Project Gotham Racing 3” (Bizarre Creations/Microsoft Game Studios), „Kameo” (Rare/MGS) nebo „Perfect Dark Zero” (Rare/MGS), budou dostupné již během uvedení systému na trh, zatímco tituly jako „Gears of War” (Epic Games/MGS), „Crackdown” (Real Time Worlds/MGS), „Viva Pinata” (Rare/MGS) nebo „Forza 2” (MGS) se na pultech obchodů objeví v nejbližších týdnech po představení konzoly. Kromě her je pro hráče připravena i celá řada příslušenství jako bezdrátový ovladač, sada baterií nebo univerzální dálkové ovládání.

„Velice nás těší, že můžeme Xbox 360 nabídnout zájemcům v nových zemích ještě před vánočními svátky. V té době totiž dosáhne předpokládaný prodej systému hodnoty deset milionů kusů,“ uvádí Chris Lewis, regionální viceprezident skupiny Home and Entertainment pro oblast EMEA. „Jedná se o země, ve kterých poptávka po konzolových hrách rychle roste. Díky vstupu na trhy v Čechách, Maďarsku, Polsku a na Slovensku můžeme budovat ideální obchodní prostředí pro naše partnery a zároveň přinést hráčům jedinečný herní zážitek ze systému nové generace. V souvislosti se zahájením prodeje Xboxu360 také podnikáme další kroky tak, aby byla hráčům na lokálních trzích zpřístupněna kompletní nabídka kvalitních her a příslušenství dle jejich požadavků.“

„Hráči v České republice již projevili o Xbox 360 velký zájem,” říká David Klepetko, manažer herní divize Microsoftu pro Českou republiku. „Hráčská základna se neustále rozrůstá a vyžaduje herní systém nové generace, který nabízí komplexní zábavu a komunikaci. Ve spojení s novými kvalitními hrami a doplňujícím příslušenstvím bude Xbox 360 připraven splnit tyto požadavky již během Vánoc.”

Kromě představení v regionu EMEA bude letos Xbox 360 uveden na trh i v dalších zemích, jako například Indie nebo Brazílie. Koncem příštího roku tak bude tento systém dostupný v téměř 40 zemích světa. Tyto nové trhy mu pomohou stát se nejprodávanějším herním systém další generace během Vánoc již podruhé za sebou.
Informace o konzole Xbox 360
Konzola Xbox 360 je nejpokročilejším systémem pro hraní počítačových her a zábavu, který umožňuje přístup k nejlepším hrám nové generace. Jedinečné herní zážitky v digitálním formátu, které tato konzola nabízí, přitahují neustálou pozornost hráčů po celém světě. Systém byl poprvé uveden v roce 2005 na trhy v Jižní Africe, Evropě a Japonsku a o rok později v Austrálii, Kolumbii, Hongkongu, Koreji, Mexiku, Novém Zélandu, Singapuru a na Tchaj-wanu.

Tiskové zprávy

Diskuse