Servery PRIMERGY na procesorech Woodcrest

6. 9. 2006 15:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Fujitsu Siemens Computers před časem představilo novou řadu serverů PRIMERGY postavenou na nejnovějších procesorech Intel – výkonnost nových modelů již potvrdily srovnávací testy Společnost Fujitsu Siemens Computers před časem oznámila dokončení nové generace serverů PRIMERGY s dvoujádrovými procesory. Dostupné jsou samostatně stojící či rackové servery PRIMERGY TX nebo RX a servery PRIMERGY BladeFrame, které využívají dvoujádrové procesory Intel® Xeon® 5160 Sequence. Tyto procesory dodávají novým modelům schopnost dosahovat vyššího výkonu a snášet vyšší zatížení při nižší spotřebě elektrické energie. Jednou z klíčových vlastností nových serverů je vestavěná funkce virtualizace procesoru, jejímž úkolem je maximalizovat poměr využití serveru a umožnit provoz většího počtu aplikací na jednom stroji. Zákazníci tak získají nejen vyšší výkon a lepší poměr využití, ale i výhodu snazší správy serveru, protože nové modely jsou dodávány s nejnovější verzí integrovaného RMC řadiče (Remote Management Controller). Servery PRIMERGY nové generace tak poskytují IT administrátorům nové možnosti konsolidace jejich infrastruktur s cílem dostát požadavkům na snižování nákladů na energie, regulaci teploty a využívané prostory. Modely TX a RX jsou již nyní dostupné v rámci regionu EMEA; nové servery PRIMERGY BladeFrame powered by Egenera budou dostupné v průběhu třetího čtvrtletí 2006.

Servery PRIMERGY na procesorech Woodcrest

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Servery PRIMERGY BladeFrame powered by Egenera
Virtualizační technologie (VT) společnosti Intel rozšiřuje možnosti virtualizace bezdiskových systémových modulů Processing Blade™. Na serverových pBlade™ deskách postavených na procesorech Intel Xeon budou moci zákazníci PRIMERGY BladeFrame efektivněji využívat virtualizační software předních výrobců kompatibilní s VT společnosti Intel. Nové procesory Intel Xeon mají příkon pouhých 80 W a v porovnání s procesory Xeon s jedním jádrem poskytují dvojnásobný výkon. Zároveň jsou z hlediska spotřeby elektrické energie až trojnásobně efektivnější. Nové serverové bladové desky PRIMERGY BladeFrame pBlade budou osazovány dvojicemi procesorů Intel EM64T Xeon s taktovacími frekvencemi 2,33 GHz nebo 3,0 GHz. Množství operační paměti se bude pohybovat od 4 GB do 16 GB, což zákazníkům umožní flexibilní volbu konfigurace na míru. Mezi operační systémy certifikované pro provoz na těchto 1U serverových pBlade deskách patří Microsoft® Windows® 2003, Red Hat® Enterprise Linux® 3 a 4, SUSE® Linux Enterprise Server 9 a Sun® Solaris™ 10.

Vybrané modely nové generace serverů PRIMERGY S3 podporují:
• Dvoujádrové procesory Intel Xeon s technologií VT (kódové označení: Vanderpool), které poskytují nezbytný hardwarový výkon pro virtualizační řešení nové generace jako je Xen nebo VMware.

• Čipovou sadu (až do 1 333 GHz), jejíž součástí je nezávislá oddělená sběrnice zvlášť pro každý procesor. Toto řešení zvyšuje efektivitu systému; díky rychlejší sběrnici je vyšší i propustnost, která reálně dosahuje dvojnásobku přenosové rychlosti sběrnice a eliminuje problémy úzkého hrdla na vstupech a výstupech.

• Nové paměťové moduly FBDIMM plně vybavené vyrovnávací pamětí, které zajišťují vysoké přenosové rychlosti. Díky vyspělé vyrovnávací paměti se sériovou point-to-point komunikací FBDIM představují řešení paměťového kanálu s masivní kapacitou. Jsou proto třikrát rychlejší než současná generace rozhraní s paralelní pamětí.

• Vyšší spolehlivost paměti s vyspělým ECC (opakované čtení v případě dvoubitových chyb) a CRC. To především znamená, že dojde-li k občasné chybě, veškeré přenosy adres a příkazů jsou automaticky zopakovány.

• Nové technologie pevných disků SAS (serial attached SCSI), které zajišťují vysoký stupeň systémového výkonu i při vysoké vstupně/výstupní zátěži.

Nové servery PRIMERGY generace S3 disponují téměř dvojnásobným výkonem v porovnání s nejnovějšími jednojádrovými platformami společnosti Intel a jsou schopny vyhovět požadavkům na provoz více aplikací a zvládnout vyšší zatížení. Nabízejí dostatečný prostor pro váš další růst.

Technické podrobnosti serverů PRIMERGY nové generace:
• Dvoujádrové procesory Intel Xeon 5000 Sequence se dvěma sekundárními vyrovnávacími paměťmi s kapacitou 2 MB pro špičkový výkon a vyrovnanou architekturu, jejíž součástí jsou paměti a I/O technologie příští generace. Procesory jsou dostupné až do frekvence 3,73 GHz a FSB 1066 MHz a čipové sady Intel 5000P/V podporují technologii EM64.
• Dvoujádrové procesory Intel Xeon 5000 Sequence se sdílenou sekundární vyrovnávací pamětí s kapacitou 4 MB. Nová mikroarchitektura příští generace (NGMA = Next Generation Micro Architecture), procesory jsou dostupné až do frekvence 3,0 GHz a FSB 1333 MHz.
• Vysoká dostupnost díky mechanismům ochrany paměti až do kapacity 32 GB, čtyřcestná prokládaná paměť DDR2 RAM (PC2-4200F nebo PC2-5300F) vybavená ochranou paměti SDDC a podporou zrcadlení paměti nebo režimu hot-spare (dle použitého operačního systému).
• Integrovaný osmiportový SAS řadič s vestavěnou podporou IME RAID 0, 1.
• Možnost rozšíření o RAID 0, 5, 10, 50 RAID on Motherboard (RoMB) s aktivací iButton a 256 MB odkládací paměti pro RAID nebo 256 MB odkládací paměti pro RAID a s BBU pro integrovaný SAS/RAID řadič.
• Až šest 146GB pevných disků SAS s 15 000 otáčkami/min.
• Všechny modely Dual S3 budou vybaveny sběrnicí PCI-Express.
• Integrovaný řadič pro gigabitový ethernet.
• Integrovaný RMC řadič (iRMC) a IPMI 2.0, například s funkcí deaktivace lokálního sledování. Volitelný balíček pro rozšířený iRMC umožňující přesměrování grafické konzole a připojení lokálního úložiště ke vzdálenému serveru.
• Další volitelné doplňky: záložní ventilátory a zdroje, displej LocalView a další.
• Přední a zadní LED signalizace pro snadnou identifikaci v racku.
• USB konektory na čelním panelu.


Nové modely také pokračují ve vytváření světových rekordů v zátěžových testech, kterými jsou servery PRIMERGY proslulé:
Serverová bladová deska PRIMERGY BX620 S3 vytvořila dva nové světové rekordy a může se pochlubit dvěma nejvyššími výkony v zátěžovém testu MMB3. Model BX620 S3 vybavený dvoujádrovým procesorem Intel Xeon 5160 na taktovací frekvencí 3,0 GHz se umístil na prvním místě se 13 500 MMB3 uživateli. Model BX620 S3 s dvoujádrovým procesorem Intel Xeon 5080 na taktovací frekvenci 3,73 GHz získal druhé místo s 12 900 MMB3 uživateli. Dvousocketová/dvoujádrová platforma PRIMERGY dokázala předstihnout konkurenční čtyřsocketový/dvoujádrový systém. V porovnání s konkurenčním systémem, rovněž vybaveným dvěma dvoujádrovými procesory Intel Xeon 5160 na taktovací frekvenci 3,0 GHz, dokázala serverová blade deska PRIMERGY BX620 S3 zvládnout o 16 % více MMB uživatelů.

Tiskové zprávy

Diskuse