Logitech mění pojetí reproduktorů pro PC

6. 9. 2006 15:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Dívejte se, dotkněte se, poslouchejte: Logitech mění pojetí reproduktorů pro PC

Logitech mění pojetí reproduktorů pro PC

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Interaktivní reproduktorový systém Logitech Z-10 Interactive 2.0 má vestavěný displej s informacemi o přehrávaných médiích a ovládací prvky citlivé na dotek

Společnost Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) dnes představila interaktivní reproduktorový systém Logitech® Z 10 Interactive 2.0 jako nejnovějšího člena rodiny vyspělých periférií (Advanced Peripherals) společnosti Logitech s naprosto novým elegantním designem, jenž mění způsob, jakým lidé vnímají a používají reproduktory pro PC. Díky vestavěnému dotekově řízenému ovládání a podsvícenému displeji, který zobrazuje informace o přehrávané hudební skladbě a navíc i čas, hlasitost a mnoho dalšího, je tento klenot mezi reproduktory určen k tomu, aby jej lidé vnímali hmatem a zrakem – samozřejmě kromě toho, že dokáže naplnit místnost zvukem ve studiové kvalitě.

„Reproduktory pro PC až dosud poskytovaly pouze zvuk,“ řekl Jef Holove, viceprezident marketingu audio produktů společnosti Logitech. „Cílem reproduktorů Z-10 je oslovit více smyslů – zrak, hmat a sluch – díky displeji, který zobrazuje informace o přehrávaných médiích, dotekovému ovládání a špičkovému zvuku. A nadto tyto reproduktory vypadají prostě úžasně – kromě vynikajících parametrů pro poslech digitální hudby přinášejí vyspělý design na nové úrovni.“

Během několika posledních let jsme mohli být svědky exploze digitální hudby. Rovněž se prudce zvýšilo poslouchání internetových rádií. Podle nedávného průzkumu provedeného na celém světě analytickou společností Parks Associates přehrává 40 procent domácností, které jsou připojené na Internet, na svých PC hudební soubory a 33 procent poslouchá internetová rádia. Reproduktory Z-10 jsou odezvou na rostoucí význam PC jako centra pro digitální hudbu a s tím souvisejí hodnoty, o které mohou reproduktory – jsou-li takto vynikající – zážitek z poslechu obohatit. Leštěné akrylové čelní plochy satelitů reproduktorů nabízejí čisté minimalistické vyznění designu, které je akcentováno digitálním displejem a kovovými mřížkami, jež chrání reproduktory. Výkonné reproduktory jsou dokonalým doplňkem pro stolní PC nebo notebook a poskytují bohatý zvuk bez nutnosti používat samostatný subwoofer, který zabírá místo.

Ovládací prvky jsou citlivé na dotek a jsou umístěny na předním panelu jednoho z reproduktorů, Logitech tak lidem usnadňuje ovládání digitální hudby, protože eliminuje nutnost přepínat mezi aplikacemi, aby mohli přehrávání ovládat na monitoru počítače. Lidé mohou nerušeně pokračovat v práci nebo dále surfovat na Internetu – anebo monitor dokonce vypnout – a použít integrované ovládací prvky na reproduktoru pro nastavení hlasitosti, výšek a basů a pro navigaci mezi hudebními skladbami pomocí tlačítek „přehrát“, „pauza“, „přejít na další“ a „přejít na předchozí“ – úplně stejně jako na přenosném hudebním přehrávači nebo tradičním stereo systému. S využitím USB technologie a vyspělého softwaru reproduktory dokáží zobrazovat informace převzaté z oblíbených přehrávačů médií, mezi něž patří iTunes®, Windows Media® Player, Winamp a Musicmatch®. Digitální displej navíc zobrazuje čas, úroveň hlasitosti a další systémové informace z PC.

Reproduktory Logitech Z-10 mají kromě toho čtyři tlačítka předvoleb pro internetová rádia umístěná na dotykově ovládaném panelu na jednom z reproduktorů. Když se těchto praktických tlačítek pro předvolby uživatelé dotknou, mohou snadno a rychle ukládat a vyvolávat své oblíbené stanice internetových rádií a seznamy skladeb. V každém satelitu je osazen integrovaný výškový reproduktor (tweeter) o průměru 2,5 cm a basový reproduktor (woofer) s průměrem 7,6 cm, díky nimž reproduktorový systém Logitech Z-10 nabízí široký dynamický rozsah čistého a mocného zvuku s překvapivými basy na své malé rozměry. Vestavěný zesilovač odděluje pásma vysokých a basových kmitočtů – tzv. bi-amplification – a směřuje výškové signály do tweeterů a signály s nízkými kmitočty do wooferů, což je princip obvykle používaný pouze u vysoce kvalitních reproduktorů pro domácí kina.

Reproduktorový systém Z-10 zabírá minimální prostor – každý satelit je 24,6 cm vysoký, 11,4 cm široký a 11,9 cm hluboký – a může tak snadno být elegantním doplňkem pracovního stolu, domácího stolku nebo jakéhokoli jiného místa, kde lidé PC používají. Instalace je velmi snadná, neboť digitální audio signál i informace pro LCD jsou vedeny společně v jediném USB kabelu. Reproduktorový systém je rovněž vybaven praktickým konektorem pro sluchátka, který umožňuje poslech v soukromí, a 3,5 mm konektorem pomocného vstupu, pomocí něhož je možné přímo připojit MP3 přehrávače nebo jiná audio zařízení.

Cena a dostupnost
Reproduktorový systém Logitech Z-10 Interactive 2.0 bude ve Spojených státech a v Evropě k dostání počátkem září. Jeho doporučená maloobchodní cena pro ČR 4.490,- Kč s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse