Technologie Siemens pro švédský Tele2

8. 9. 2006 18:43    Rubrika: Tiskové zprávy

Siemens dodá páteřní síťovou technologii švédskému Tele2

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Švédský mobilní operátor Tele2 přebuduje své stávající páteřní sítě druhé (2G) a třetí (3G) generace na kombinovanou páteřní síť 2G/3G pro přenos hlasu a dat. Novou technologii dodá společnost Siemens, která bude podle uzavřené rámcové smlouvy s Tele2 instalovat a spravovat páteřní síť s distribuovanou architekturou (split architecture). Tato nová technologie sníží administrativní a provozní náklady operátora a připraví jeho síť na další růst počtu uživatelů 3G služeb.

Siemens dodá švédskému Tele2 novou páteřní síť s distribuovanou architekturou odpovídající specifikaci 3GPP R4. Dodávka bude sestávat z přepínacích serverů a propojovacích komunikačních bran (media gateway). Do roku 2007 bude provoz ve dvou bezdrátových přístupových sítích Tele2 ve Švédsku – sítě Tele2 GSM a společné sítě Tele2/TeliaSonera UMTS – zpracováván prostřednictvím nového páteřního systému. Sloučením uživatelů GSM a UMTS v konvergované páteřní síti Siemens se operátorovi sníží počet rozhraní a uzlů v síti. Tím klesnou jeho administrativní a provozní náklady a zvýší se výkonnost poskytovaných hlasových i datových aplikací.

„Prostřednictvím této zakázky připravuje Tele2 ve Švédsku půdu pro nástup mobilní sítě nové generace. Společnost tak bude skvěle připravena čelit novým výzvám, včetně sílícího konkurenčního boje mezi mobilními teleoperátory,“ uvedl Christoph Caselitz, prezident oblasti Mobilních sítí společnosti Siemens.

Společnost Tele2 je s více než 30 miliony zákazníků ve 22 zemích vedoucím alternativním mobilním operátorem v Evropě.

Siemens, divize Komunikace, je jedním z největších světových dodavatelů v oblasti telekomunikací, který svým zákazníkům poskytuje kompletní portfolio inovativních řešení pro hlasovou a datovou komunikaci, zahrnující jak zařízení pro koncové uživatele, tak komplexní síťové infrastruktury pro podniky a služby pro bezdrátové, pevné a podnikové sítě. Jedná se o největší divizi v rámci koncernu Siemens, která působí ve více než 160 zemích světa. V obchodním roce 2005 (skončil 30. září) měla tato divize se 54.500 zaměstnanci obrat přesahující 13 miliard EUR.

Tiskové zprávy

Diskuse