počítačová škola Gopas - netradiční vzdělávání

8. 9. 2006 18:42    Rubrika: Tiskové zprávy

Odborníkem v oblasti Microsoft SQL Serveru 2005 za pouhých pět dnů

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Netradiční formu počítačového vzdělávání připravila pro studenty Počítačová škola Gopas. Na tzv. bootcampu nabízí zájemcům osvojení znalostí v oblasti Microsoft SQL Serveru 2005 v průběhu pouhých pěti dnů. Intenzivní studium proložené sportovními aktivitami na odlehlém místě mimo běžnou civilizaci – to je studijní formát, který je v České republice novinkou; přesto je již první běh Gopas Bootcampu zcela zaplněn a škola přidává další termíny.
První Gopas Bootcamp se uskuteční v termínu 9. – 13. října 2006 v penzionu nedaleko Pardubic a je určen pro všechny zájemce, kteří chtějí zvládnout přechod z Microsoft SQL Server 2000 na Microsoft SQL Server 2005, tedy především pro administrátory a vývojáře pracující se staršími verzemi MS SQL Serveru. Na místě je pro účastníky kursu připravena počítačová učebna, ve které bude mít každý účastník k dispozici kvalitně technicky vybavené PC. Program je pak rozdělen na přednášky v dopoledních a odpoledních blocích a večerní diskuse s předními odborníky Počítačové školy Gopas. Po celou dobu kurzu budou přístupné laboratorní PC s virtuálními servery, kde si budou moci frekventanti své nabyté dovednosti ihned vyzkoušet v praxi. K dispozici budou také počítače se zkušebními selftesty, díky kterým absolventi bootcampu po návratu snadno zvládnou certifikační zkoušky Microsoft a tím získají uznávaný certifikát. Navíc je voucher na jednu zkoušku v ceně 2.500 Kč zahrnut v ceně studijního programu.
Během pěti dnů Gopas Bootcampu bude ale také čas pro aktivní odpočinek - po celou dobu bude účastníkům k dispozici tenisový a volejbalový kurt s organizovanými turnaji, studenti budou moci využít také venkovní bazén, whirpool, posilovnu, kulečník a další možnosti areálu. V případě zájmu se navíc uskuteční také projížďky na koních či výpravy za golfem na nedaleké hřiště.
„Bootcampy jsou v zahraničí poměrně zavedeným typem vzdělávacích kursů,“ uvedl Jan Dvořák, ředitel marketingu společnosti Gopas, a. s. „V České republice jsme v minulosti při přípravě podobných projektů naráželi na neochotu investovat jednorázově relativně vyšší částku do skokového zvýšení kvalifikace. O to více nás příjemně překvapil zájem
o letošní Gopas Bootcamp. Proto jsme se rozhodli přidat ještě jeden běh v termínu od 16. - 20. října s identickým programem. Dalo by se říci, že jsme v pořádání bootcampů průkopníky, proto samozřejmě zkušenosti z letošních běhů pečlivě vyhodnotíme a věříme, že do budoucna se bootcampy stanou běžnou součástí naší nabídky. Rádi bychom se na nich věnovali dalším tématům a u některých také zvýšili náročnost programu. Je tedy docela možné, že v blízké budoucnosti budeme nabízet také bootcampy o délce 2 – 3 týdnů, jejichž absolventi dosáhnou v dané oblasti IT velmi hlubokých znalostí.“
Cena kurzu Gopas Bootcamp pro Microsoft SQL Server 2005 je 28.500,- Kč bez DPH a zahrnuje školení, certifikační zkoušku, certifikát o absolvování kurzu, studijní materiály, ubytování, občerstvení po celou dobu akce a možnost využít sportovní aktivity v místě konání.

Tiskové zprávy

Diskuse