Nová řada podcastů IBM

8. 9. 2006 18:42    Rubrika: Tiskové zprávy

Nová řada podcastů IBM nabízí uživatelům počítačů technologické poradenství

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost IBM (NYSE: IBM) oznámila novou řadu podcastů nazvanou ShortCuts, jež bude uživatelům zcela bezplatně poskytovat tipy a rady v oblasti aktuálních trendů a otázek, jako jsou například zabezpečení počítačů, etiketa chatování nebo správa emailů.

Tyto čtyřminutové audio programy jsou nyní ke stažení na adrese http://www.ibm.com/shortcuts. Posluchačům nabídnou praktické a profesionální rady, které lze okamžitě aplikovat jak při domácí práci s počítačem, tak i v zaměstnání.

Každý segment řady ShortCuts začíná „Otázkou týdne“, jež je směřována všem posluchačům nehledě na jejich znalosti a počítačové dovednosti. Otázky pokrývají širokou škálu témat od „je vhodné poslat smajlíka mému šéfovi?“ po „jak mohu stáhnout již odeslaný email?“

Na špici vedení v sérii Shortcuts je tým specialistů z IBM divize Lotus, která se těší výborné reputaci coby dodavatele špičkových tabulkových procesorů a produktů pro spolupráci. „Tito odborníci pomohou uživatelům co nejlépe využít možnosti nových technologií,“ prohlásil Ben Edvards, manažer divize IBM New Media Communications. „Díky této podcastové technologii budou uživatelé moci volit mezi jednotlivými segmenty on-demand a zároveň se radit v otázkách každodenního používání počítače s jedním ze světových leaderů v oblasti technologií.“

Podcasting je způsob distribuce audio a video programů prostřednictvím Internetu. Analytická společnosti Forrester sledující IT odvětví odhaduje, že roku 2010 bude této služby využívat na 12 milionů domácností. Podle zveřejněné zprávy „projevuje zájem o podcasty plná jedna čtvrtina online spotřebitelů“ (zdroj: Zpráva Podcasting Hits the Charts, Forrester Research, Inc., březen 2006).

Společnost IBM využívá technologie podcastů ke sdílení svých technologických zkušeností a dovedností se spotřebiteli a uživateli po celém světě. Ostatně říjnový podcast IBM o situaci v IT průmyslu figuroval mezi nejoblíbenějšími downloady na iTunes.

Posluchači se k ShortCuts dostanou tak, že si stáhnout jednotlivé pořady individuálně z webové stránky (na adrese http://www.ibm.com/shortucts), nebo že se zaregistrují pro odběr celého seriálu „ShortCuts“ a jednotlivé segmenty se jim budou stahovat přímo do počítače nebo do přenosného přehrávače, jakým je například iPod.

Tiskové zprávy

Diskuse