technologie Intel vPRO mění svět podnikových pc

8. 9. 2006 18:43    Rubrika: Tiskové zprávy

TECHNOLOGIE INTEL® vPRO™ MĚNÍ SVĚT PODNIKOVÝCH PC

technologie Intel vPRO mění svět podnikových pc

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

• Nové stolní počítače s procesory Intel® Core™ 2 Duo přinášejí energeticky šetrný výkon, vyšší zabezpečení a nižší náklady na vlastnictví

Společnost Intel dnes představuje technologii Intel® vPro™ – sadu hardware a software, která IT pracovníkům přináší bezkonkurenční úroveň výkonu a proaktivního řízení zabezpečení a nákladů a která zásadním způsobem mění to, co mohou firmy od svých PC očekávat. Společnost Intel uvádí, že podle pilotních projektů ve vybraných společnostech z žebříčku Fortune 500 činí průměrný potenciální pokles nákladů 40 procent.

Hlavní výrobci počítačů po celém světě dnes uvádějí nové modely podnikových PC s technologií Intel vPro, přičemž další systémy všech předních výrobců na trh dorazí v průběhu následujících týdnů.

Uvedení Intel vPro ve střední a východní Evropě proběhne ve středu 4. října v rámci konference IDF (Intel Developer Forum), která je poprvé pořádaná v České republice. IDF přináší poutavou náplň, kde se na školeních, diskusích a vizionářských přednáškách schází přední odborníci a vůdčí osobnosti světa technologií. Účastnici se zde kromě nejnovějších informací z oboru dozvědí i o možnostech spolupráce a modernizace ve všech klíčových technologických oblastech.

„Jednoduše řečeno, vPro mění způsoby, jak firmy a IT manažeři vnímají a využívají osobní počítače,“ uvádí Robert Crooke, vicepresident a generální ředitel Business Client Group společnosti Intel. „Dali jsme dohromady funkce, které řeší nejpalčivější problémy současných firem – bezpečnostní rizika, náklady na vlastnictví, alokaci zdrojů, správu majetku a dostupnost – vše na jedné platformě, která je poháněna nejvýkonnějším vícejádrovým procesorem na světě.“
Srdcem technologie Intel vPro je nedávno uvedený procesor Intel® Core™ 2 Duo, který přináší až o 40 procent vyšší výkon a o 40 procent efektivnější využití energie.
Technologie Intel vPro dále zahrnuje druhou generaci technologie aktivní správy Intel® AMT, virtualizační technologii Intel® VT, novou čipovou sadu Intel® Q965 Express a gigabitové síťové rozhraní Intel 82566DM. V kombinaci s plošně dostupným softwarem tyto funkce velkým i malým firmám zajišťují špičkové možnosti správy a vyššího zabezpečení. Podle analytiků jen tento rok firmy nakoupí více než 100 milionů PC.
Podniky si jsou již v tuto chvíli vědomy velkého potenciálu technologie Intel vPro a jejích nástrojů pro správu v oblasti úspory provozních nákladů. Intel zveřejnil přes 20 unikátních případových studií, které představují pilotní projekty ve velkých a malých firmách, u dodavatelů IT služeb a poskytovatelů řízených služeb. Výsledná úspora nákladů na údržbu PC a lidskou práci se pohybuje mezi 7 až 95 procenty, a to především díky omezení zásahů IT techniků na místě. Do prvních testů se zapojily i podniky, jako je BMW Group a ING. Další informace jsou k dispozici na www.intel.com/business/vpro/casestudies.
Produkty optimalizované pro technologii Intel vPro nabízejí přední dodavatelé softwaru podnikové kategorie ze všech částí světa. Řešení jsou již nyní k dispozici a řada dalších se na trhu objeví v průběhu následujících měsíců, například u Adobe, Altiris, CA, Check Point, Cisco, HP OpenView, LANDesk, Lenovo, Microsoft, StarSoftComm, Symantec, Trend Micro a Zenith. Kromě toho technologii Intel vPro do své nabídky zařadí i největší dodavatelé IT služeb, mimo jiné společnosti Atos Origin, EDS a Siemens Business Services.
Technologie Intel vPro je součástí velmi úspěšného programu jednotného softwaru Intel® Stable Image Platform, který umožňuje více konzistentní a přehlednější přechod mezi PC platformami. Program zaručuje dostupnost jednotného balíku softwaru a ovladačů Intel po delší dobu od uvedení produktu. Díky tomu stačí IT manažerům otestovat a vyladit PC pouze jednou a nemusí tyto kroky dělat při každé změně softwaru či hardwaru – mohou tak zavádět systémy rychleji a sníží se celkové náklady na vlastnictví.
Počítače s technologií Intel vPro jsou vybaveny nejnovějším integrovaným grafickým rozhraním, které vyhovuje všem požadavkům společnosti Microsoft na umístění loga hardwaru pro připravované Windows Vista*.
V průběhu roku 2007 rozšíří společnost Intel tyto novinky v oblasti správy a zabezpečení PC techniky a příslušné výhody i do oblasti notebooků, a to v nové verzi mobilní technologie Intel® Centrino® Duo, kódově označované Santa Rosa. V současnosti si podniky mohou pořizovat notebooky s nedávno uvedenou mobilní technologií Intel Centrino Duo s procesorem Intel Core 2 Duo, které přináší vylepšenou konektivitu, větší výdrž na baterie a celkově vyšší výkon.

Tiskové zprávy

Diskuse