Intel na veletrhu Invex a Digitex 2006

11. 9. 2006 19:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Intel na veletrhu Invex a Digitex 2006

Intel na veletrhu Invex a Digitex 2006

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

· Intel Power Zone by Comfor v pavilonu D:
nejrychlejší osobní počítač v České republice,
procesorová technologie budoucnosti - poprvé v Česku,
unikátní simulátor Formule 1
· Intel generálním partnerem projektu Technologie & Design

Společnost Intel se na letošním mezinárodním veletrhu spotřební elektroniky a digitální zábavy DIGITEX 2006 představí zejména prostřednictvím svých nových technologií, které zastřeší aktivity prezentované v pavilonu D na expozici s názvem Intel Power Zone by Comfor a v pavilonu A1 v rámci expozice Technologie & Design.

„Intel přišel v tomto roce s revolučními technologiemi hned v několika oblastech. Rozhodli jsme se proto přiblížit tyto novinky návštěvníkům letošních veletrhů Invex a Digitex především zábavní formou a to hned z několika úhlů pohledu. Nejrychlejší osobní počítač v Česku s novým procesor Intel Core 2 Extreme bude ústředním bodem celé expozice pavilonu D, na které spolupracujeme se společností Comfor a dalšími partnery. Návštěvníky poté určitě zaujme zcela nová čtyřjádrová technologie pro procesory, která bude oficiálně uvedena až ke konci letošního roku a v Brně bude mít svoji veřejnou premiéru v ČR. Unikátní simulátor Formule 1, stejně jako volně přístupné herní PC v pavilonu D nabídnou každému možnost odpočinku, herní zábavy a seznámení s našimi novými technologiemi,“ přiblížil plány PR manažer společnosti Intel, Pavel Svoboda.

Přehled hlavních aktivit společnosti Intel na veletrzích Invex a Digitex 2006:

Nejrychlejší osobní počítač v České republice

V těchto dnech přicházejí na trh počítače s novými revolučními procesory Intel® CoreTM 2 Duo a Intel® CoreTM 2 Extreme. Tyto nové modely procesorů pro stolní PC přináší až o 40 procent vyšší výkon a o více než 40 procent nižší spotřebu energie než dosavadní nejlepší dostupné procesory.

Návštěvníci brněnského Výstaviště budou mít jedinečnou možnost vidět a vyzkoušet si nejrychlejší počítač v České republice, v jehož nitru tepe právě nový procesor Intel Core 2 Extreme. Za zrodem tohoto „stolního superpočítače“, který najdete v pavilonu D v rámci expozice Intel Power Zone powered by Comfor, stojí vedle společnosti Intel firmy Extreme PC a AT Computers.

Procesorová technologie budoucnosti - poprvé v Česku
Dvoujádrové procesory dnes již ovládají svět technologií. Společnost Intel předpokládá, že více než 80% procesorů Intel dodávaných koncem roku 2006 bude se dvěma jádry. Nejnovější software, výzkumné projekty a nejnáročnější počítačové hry si však žádají své – proto již ke konci roku 2006 představí společnost Intel první čtyřjádrové procesory na světě určené pro stolní počítače.

Návštěvníci veletrhů Invex a Digitex však budou mít ojedinělou šanci vidět tento technologický unikát ještě před jeho oficiálním celosvětovým oznámením v pavilonu D. Myslíte si, že si některý příznivec IT technologií nechá tuto jedinečnou příležitost uniknout?

Unikátní simulátor Formule 1
Společnost Intel je oficiálním korporátním partnerem týmu BMW Sauber F1. Proto na letošním Digitexu nesmí chybět ani Formule 1. V pavilonu D si budou moci zájemci vyzkoušet, jaké pocity mají závodníci F 1 na trati.
V rámci expozice s názvem Intel Power Zone by Comfor bude umístěn kokpit F 1 vybavený jízdním simulátorem. Stačí nasednout a unést se rychlostí Formule 1 a nových procesorů se značkou Intel.

Technologie & Design
Cílem projektu Technologie & Design umístěného v pavilonu A1 je poukázat na to nejlepší, co lze ve spojení technologie a designu nalézt. Technologie & Design měl svůj nultý ročník již v rámci jarního veletrhu bydlení Mobitex. Společnost Intel zde v jarní premiéře představila technologii Intel Viiv a spolu se společností Microsoft* nejnovější vize a trendy uplatnění digitálních technologií v moderní domácnosti.

Intel jako generální partner tohoto edukativního projektu určeného pro širokou veřejnost ukáže na podzimních veletrzích Invex a Digitex 2006, jak díky její nové platformě Intel Viiv funguje digitální domácnost.

"Platforma Intel Viiv představuje nové možnosti v oblasti domácí zábavy. Zařízení postavená na této nové technologii zjednodušují uživatelům prohlížení, správu a sdílení digitálního obsahu v rámci celé domácnosti. Intel Viiv se tak stává ústředním bodem digitální domácnosti," řekl Petr Ulvr, Marketing Development Manager CEE společnosti Intel.

Tiskové zprávy

Diskuse