Logitech ChillStream Controller pro PC

11. 9. 2006 19:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Logitech jako exkluzivní výrobce herních ovladačů přichází s patentovanou technologií využívající větráček

Logitech ChillStream Controller pro PC

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění




Společnost Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) dnes představila nový herní ovladač s inovativním vestavěným systémem chlazení pomocí větráčku, který je navržen tak, aby díky němu zůstaly ruce hráčů chladné a suché – i během intenzivních soubojů. Herní ovladač Logitech® ChillStream™ controller for PC je jediný, jenž tuto exkluzivní patentovanou technologii nabízí.

„Protože se snažíme, aby zážitek z hraní byl co nejpohodlnější, vždy vyhodnocujeme nejrůznější druhy materiálů a technologií, které k tomu mohou přispět,“ řekl Ruben Mookerjee, ředitel marketingu herních produktů společnosti Logitech. „U intenzivního hraní akčních her však nic nemůže nahradit proudící vzduch – to je ten nejlepší způsob, jak udržet ruce chladné a suché. Náš nový ovladač nabízí jedinečnou technologii společnosti Logitech pro ochlazování rukou nazvanou ChillStream, jež přitom nijak nezvyšuje nároky na velikost a design ovladače. A větráček je extrémně tichý – jediný způsob, jak zjistíte, že běží, bude tehdy, když ucítíte čerstvý vzduch chladit vaše ruce.“

Technologie Logitech ChillStream
Jádrem exkluzivní technologie ChillStream společnosti Logitech je vestavěný větráček o průměru 40 mm, jenž každou minutu dokáže rozproudit až 0,1 metru krychlového vzduchu, a přitom vytváří jen velmi nízký hluk. Díky kompaktní velikosti větráčku může společnost Logitech využít funkci ChillStream i pro ovladače standardních rozměrů. Tři úzké průduchy na obou stranách ovladače vytlačují vzduch přímo na čtyři prsty, kořen palce a do dlaně ruky – což jsou tři místa, která potřebují chladit nejvíce. Proud vzduchu má tři možnosti nastavení – vysokou nebo nízkou úroveň a vypnuto. Vzduchové průduchy jsou zapuštěné pod úroveň povrchu ovladače a gumové obložení kolem nich je s povrchem zarovnané, takže průduchy není téměř možné hmatem během hraní rozpoznat.

Herní ovladač Logitech ChillStream controller for PC
Herní ovladač Logitech ChillStream controller for PC je plně plug-and-play, připojuje se pomocí vysokorychlostního portu USB a pracuje na počítačích s Windows® XP (s posledním service packem) a bude fungovat i s Windows® Vista™, jakmile tento nový operační systém společnosti Microsoft bude k dispozici. Stylovost stříbročerného barevného schématu designu ovladače zdůrazňují kovové mřížky, které chrání vstup vzduchu na základně ovladače. Ovladač se vyznačuje patentovaným plovoucím D﷓padem, jenž využívá čtyřbodového uchycení namísto jediného otočného čepu – tato konstrukce předchází prudkému překlápění ze strany na stranu, jež je nevyhnutelné u mnoha jiných ovladačů, a díky ní je ovladač ještě přesnější. Analogová páčka byla podrobena strojovým testům, které prokázaly, že vydrží nejméně jeden milión úplných otočení, což zaručuje, že zvládne tvrdé zacházení během hraní po dlouhou dobu. Ovladač Logitech ChillStream controller for PC bude k dostání ve Spojených státech a v Evropě počátkem září. Jeho doporučená maloobchodní cena v ČR je 1 190,- Kč s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse