IBM na veletrhu INVEX - letos v netradičním kabátě

14. 9. 2006 21:12    Rubrika: Tiskové zprávy

IBM na veletrhu INVEX - letos v netradičním kabátě

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Navštivte IBM Systems Truck na letošním ročníku veletrhu INVEX! Technologický lídr představí v Brně svá komplexní řešení a aplikace pro zákazníky všech druhů a velikostí ve speciálně upraveném kamionu

Pro svou expozici na Invexu 2006 si společnost IBM zvolila netradiční prostor - speciálně upravený kamion IBM Systems Truck. Všichni zájemci o nové produkty, technologie a trendy v oblasti IT, včetně profesionálů, kteří chtějí uchopit informační technologie pevně do svých rukou, si v prostoru mezi pavilonem B a E budou moci na vlastní oči prohlédnout servery, storage a další produkty IBM a vyzkoušet si softwarové nástroje i řešení, které jim mohou pomoci zefektivnit stávající IT infrastrukturu.

V prostorách IBM Systems Trucku budou produktoví specialisté připraveni zodpovědět dotazy k systémům, technologiím a nástrojům IBM, které pomáhají usnadnit jejich správu, optimalizovat využití zdrojů a zjednodušit tak celkovou IT infrastrukturu. Poběží zde praktické ukázky např. vzdáleného managementu systému IBM BladeCenter, správy serverů pomocí softwarového nástroje IBM Director či virtualizace pomocí řešení VMware. Ze široké nabídky IBM softwaru budou představeny nové komunikační technologie Lotus Sametime 7.5. Lotus Sametime je průlomem v aplikacích umožňujících díky pokročilému instant messagingu a webconferencingu bezpečnou komunikaci a řízení organizací v reálném čase.

„Všechny prezentované technologie a řešení jsou určené segmentu podnikových zákazníků, kteří i ve věku složitých a komplexních informačních systémů touží spravovat a chránit infrastrukturu IT s rozumnými náklady. Naši zákazníci budou moci i nadále těžit z inovací, díky nimž IBM určuje budoucnost IT,“ uvedl Aleš Bartůněk, generální ředitel IBM Česká republika. „Budoucnost IBM jako lídra v oblasti inovací vychází z dlouhé tradice. Právě v těchto dnech si připomínáme jeden z milníků v oblasti technologických inovací, padesát let od představení prvního diskového systému s pevným diskem 350 Disk Storage Unit,“ dodal Aleš Bartůněk.

První diskový systém RAMAC 305 s pevným diskem 350 Disk Storage, který byl uveden v září 1956, měl paměť pěti megabytů a vešla by se na něj například fotografie slavného obrazu Mona Lisy od Leonarda Da Vinciho. Systémy od té doby doznaly značného vývoje kupředu a nejnovější úložný systém IBM System Storage DS8000 Turbo představený v srpnu tohoto roku je schopen pojmout až 320 terabytů dat. Při takovém množství paměti by bylo možné na tomto systému uložit fotografie všech obrazů z rozsáhlých sbírek muzeí Guggenheim, Louvre a Metropolitan Museum of Art.

Sedmnáctimetrový klimatizovaný kamion je pouze jednou z několika forem, jejichž prostřednictvím bude IBM přítomno na letošním Invexu. IBM v pozici generálního partnera podpoří konferenci na téma elektronizace soudnictví „E-justice startuje - jaká jsou očekávání II?“, která bude probíhat 11. října. IBM vedle toho přijalo účast na klubovém setkání CIPR, jehož cílem je na vrcholové společenské úrovni sblížit top management zadavatelů a dodavatelů ICT projektů. Aktivity IBM na Invexu bude doplňovat nabídka pracovních příležitostí pro odborníky v oboru informačních technologií na veletrhu JobFair.

Tiskové zprávy

Diskuse