BlackBerry u Telefónica O2

14. 9. 2006 21:14    Rubrika: Tiskové zprávy

BlackBerry u Telefónica O2

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Telefónica O2 Czech Republic, a.s., představila k dnešnímu dni další z řady produktů pro firemní klientelu. Od začátku měsíce je v nabídce společnosti řešení firmy Research in Motion pro mobilní kancelář, známé pod názvem BlackBerry. Tato technologie, která umožňuje vzdálený přístup k e-mailu, intranetu a firemním aplikacím, představuje profesionální řešení pro nejnáročnější korporátní zákazníky. Jejich zaměstnanci tak získají možnost přistupovat kdykoliv k důležitým dokumentům i mimo svoji kancelář.

Služba BlackBerry je ve světě jedním z nejrozšířenějších standardů pro vzdálený přístup a práci s firemními aplikacemi. Její hlavní předností je automatická synchronizace s vybraným e-mailovým účtem, která zaručuje možnost používat elektronickou poštu v reálném čase. Kromě schopnosti zprávy číst, odesílat, archivovat a přesouvat mezi složkami stejně jako v jakémkoli klientovi na osobním počítači je implementována také plnohodnotná práce s přílohami dokumentů. Ta zahrnuje všechny rozšířené formáty jako například obrázky, PDF soubory nebo dokumenty sady Microsoft Office. BlackBerry je však v každém ohledu více než jenom mailový klient. Díky tomu, že společnost Telefónica O2 svým zákazníkům implementuje nejmodernější verzi služby s označením 4.1., mají uživatelé možnost vzdáleného přístupu například k firemním aplikacím na intranetu nebo enterprise řešením společností jako SAP, Oracle apod.

Pro práci a samotný přístup používá zákazník speciální zařízení BlackBerry 8700, které v sobě kombinuje mobilní telefon, internetový prohlížeč a osobní organizér. To je v současné době nejpokročilejším komunikátorem společnosti na trhu a nabízí velké množství funkcí a parametrů (jako například QWERTZ klávesnice), díky kterým poskytuje uživatelům maximální komfort při práci v terénu.

Společnost Johnson&Johnson je největším dodavatelem zdravotnických produktů a zdravotnické techniky na světě. Pro poskytování komplexních služeb v oblasti zdravotnictví, je pro společnost jako celek velmi důležitá rychlá a spolehlivá komunikace.

"BlackBerry využívám především na svých pracovních cestách. Díky této službě, se nám velmi podstatně zrychlila komunikace. Nejsem nucen připojovat svůj počítač do Internetu a vzdáleně se připojovat do sítě. Většinu komunikace na pracovních cestách jsem schopen vyřídit přes BlackBerry," říká Libor Linhart, regionální IM Manager MD&D CEE společnosti Johnson & Johnson a dodává:
"BlackBerry bych doporučil všem, kdo tráví hodně času na pracovních cestách. Není nic jednoduššího než vyřídit emaily při čekání na letišti."

Technické řešení tohoto produktu je poměrně jednoduché. K firemním e-mailovým a aplikačním serverům se připojí tzv. BES (BlackBerry Enterprise Server), který zajišťuje komunikaci mezi vnitropodnikovou sítí a službami mobilního operátora. Ten potom zajistí přenos dat mezi firmou a uživatelem v terénu. Telefónica O2 implementuje nejnovější verzi BES serveru 4.1, která díky úplné podpoře nejrozšířenějších standardů jako XML, SOAP nebo UDDI, vysokému stupni zabezpečení všech přenosů a silným vývojářským nástrojům pro tvorbu vlastních aplikací nabízí uživatelům robustní nástroj pro bezpečnou a plnohodnotnou práci s firemními aplikacemi a dokumenty.

Služba BlackBerry je určena především nejnáročnějším zákazníkům. Vhodným způsobem tak doplňuje službu O2 Office Connector, která je určena jak pro velké, tak střední a menší firmy a poskytuje některé z funkcí BlackBerry.

Pro využívání služby BlackBerry, nabízí společnost Telefónica O2 dva tarify. Tarif O2 BlackBerry v sobě zahrnuje objem přenesených dat ve výši 4MB a je zpoplatněn měsíčním paušálem ve výši 499,- Kč bez DPH. Pro zákazníky, kteří cestují často do zahraničí, je určen tarif O2 BlackBerry Roaming. Roamingový měsíční poplatek zákazníky přijde na 1.499,- Kč (bez DPH) a obsahuje datové přenosy ve výší 4MB v cizině plus další 4MB přenesené v rámci ČR. Aktivační poplatek za službu činí 495,- Kč (bez DPH).

Tiskové zprávy

Diskuse