Nové síťové storage produkty od Prestigia

14. 9. 2006 21:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Prestigio představila nové síťové storage produkty pro domácnosti a kanceláře

Nové síťové storage produkty od Prestigia

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Prestigio uvedla na trh novou řadu produktů zaměřených na trh koncových spotřebitelů i firem – Network Storage Products. Dva nové produkty, které otvírají tuto řadu, budou brzy k dispozici u partnerských prodejců Prestigio napříč všemi zeměmi střední a východní Evropy, Blízkého východu a Afriky.

Řada Network Storage firmy Prestigio se zaměří na řešení Network Attached Storage (NAS), které bude kombinovat produkty poskytující přístup více uživatelů k datům pomocí místních síťových služeb. NAS umožní uživatelům sdílet velká množství různorodých dat pro různá zařízení v prostředí digitálního domova nebo kanceláře, a to s vysokou mírou zabezpečení.

Vícevrstvý systém ochrany dat obsahuje zálohování operačního systému a ostatních dat a umožňuje jejich plnou obnovu. Umožňuje tak uložit veliké množství důležitých souborů na jednom místě. Network Attached Storage podporuje, z důvodu ještě širší funkčnosti, pružnou konfiguraci pomocí RAID 0, 1, 5, 5+Spare, 10 a JBOD ve čtyřech různých režimech. Tímto způsobem může zákazník kombinovat mechaniky s kapacitami až 500 GB, celkem mu může být poskytnuta kapacita přes 2 TB.

Zařízení firmy Prestigio podporuje protokoly TCP/IP, HTTP a FTP. Ty poskytují různé alternativní přístupy k připojení k síti (včetně internetu). Všechny typy připojení umožňují vysokorychlostní přenosy dat. Produkty Prestigio navíc přináší, díky podpoře vícejazyčného prostředí v uživatelsky příjemném rozhraní, výrazně jednodušší ovládání. NAS je kompatibilní jak s nejrozšířenějším operačním systémem Windows, tak i s OS Linux a Unix.

Prvním produktem, který otvírá zbrusu novou řadu NAS společnosti Prestigio, je NET Drive, elegantní a kompaktní zařízení, určené pro internet i intranet, s kapacitou až 500 GB, které poskytuje schopnosti autonomního FTP serveru a uživatelské prostředí webového prohlížeče. NET Drive nabízí podporu protokolů TCP/IP, HTTP a FTP, stejně jako podporu DHCP/pevné IP adresy a rozhraní USB 2.0 pro maximální rychlost přenosu dat.

Dalším produktem řady NAS je Prestigio NAS-540 se čtyřmi 3,5“ harddisky s úložnou kapacitou až 2 TB, která uspokojí standardní potřeby pro ukládání domácích i podnikových dat. Toto zařízení může být flexibilně konfigurovatelné RAID 0, 1, 5, 5+Spare, 10 a JBOD a současně plně podporuje síťový protokol pro přenos dat TCP/IP, stejně jako síťové souborové protokoly CIFS/NFS, HTTP, FTP.

Na produkty NAS se vztahují dvouleté mezinárodní záruky.

Prestigio NAS-540 1 TB (4x 250 GB): 929 USD
Prestigio NAS-540 2 TB (4x 500 GB): 1 999 USD

Tiskové zprávy

Diskuse