Logitech Harmony 1000

17. 9. 2006 23:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Dotek luxusu: Logitech nově přetváří dálkový ovladač Harmony – má nyní dotekový displej a ohromující design

Logitech Harmony 1000

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) nově přetvořila koncept dálkových ovladačů Harmony®. Do své rodiny dálkových ovladačů Harmony, které již získaly mnohá ocenění, přidává dotek luxusu – odhaluje svou novou vlajkovou loď, model Harmony 1000, vybavený působivým barevným displejem, který umožňuje ovládání dotekem. Přestože vypadá stejně honosně a draze jako tradiční dálkové ovladače nejvyšší třídy instalované na zakázku, je ovladač Harmony 1000 cenově dostupnější, spotřebitelé jej mohou snadněji nastavovat a v komfortu obsluhy představuje nový standard.

„Dálkový ovladač Harmony 1000 přináší cenově dostupný luxus – zjednodušuje ovládání systémů pro domácí zábavu, které jsou v dnešní době značně složité, za zlomek ceny tradičních dálkových ovladačů instalovaných na zakázku a má luxusní a propracovaný design, jenž každý obývací pokoj obohatí o prvek prestiže,“ řekl Bryan McLeod, viceprezident Remote Control Products společnosti Logitech. „Dálkový ovladač Harmony 1000 je rozhraní, o němž lidé pro své systémy domácí zábavy snili – je štíhlý, snadno se používá díky konceptu ovládání jednotlivých činností jediným dotekem a jeho cena není nedostupná.“

Díky dotekovému displeji je ovládání jednotlivých činností, pro které jsou ovladače Harmony vyhlášené, u modelu Harmony 1000 ještě snadnější, protože zobrazuje pouze podstatné ovládací prvky, které jsou v danou chvíli důležité. A na rozdíl od některých současných univerzálních dálkových ovládačů vyšší třídy dokáže Harmony 1000 ovládat jakýkoli přístroj s přijímačem infračervených paprsků – včetně běžných videorekordérů, digitálních videorekordérů, televizorů s vysokým rozlišením a mnoha dalších domácích zařízení. Pokud se použije ve spojení s bezdrátovým rozšiřujícím prvkem Logitech® Harmony® Wireless Extender, který je k dispozici jako volitelné příslušenství (prodává se samostatně), je ovladač Harmony 1000 schopen díky vysokofrekvenční technologii (RF) navíc řídit systémy pro domácí zábavu instalované ve více místnostech a high-end komponenty skryté za zavřenými dveřmi. A mimoto ohromující design ovladače Harmony 1000, jenž kombinuje broušený chróm a klavírní čerň, je dokonale estetickým doplňkem dnešních nejvyspělejších obývacích pokojů.

Vývoj ovládání na základě jednotlivých činností pomocí stisku jediného tlačítka
Dálkové ovladače Harmony společnosti Logitech se staly nejoblíbenější značkou vyspělých univerzálních ovladačů ve Spojených státech a v Evropě nabírají stále větší sílu díky konceptu jednoduchého ovládání jednotlivých činností pomocí stisku jediného tlačítka. Model Harmony 1000 oslovuje jak spotřebitele, tak profesionální firmy provádějící instalace, neboť snadnost ovládání posouvá na ještě vyšší úroveň díky tomu, že jako první z rodiny ovladačů Harmony je vybaven dotekovým displejem – což je vlastnost obvykle vyhrazená pro velmi drahé, na zakázku vybavené dálkové ovladače pro domácí kina.

Když lidé poprvé vezmou do ruky štíhlý obdélný ovladač, jeho barevný displej s úhlopříčkou 3,5 palce (8,9 cm) zobrazí ikony související s jednotlivými činnostmi domácí zábavy – jako například „Sledovat televizi“, „Pustit film“, „Poslouchat hudbu“ nebo „Hrát hry“. Stačí jediný dotek na kteroukoli z těchto ikon a celý systém pro domácí zábavu se nastaví do správného režimu, který je pro zvolenou činnost potřeba.

Po výběru činnosti se na displeji zobrazí pouze ovládací prvky, které jsou pro danou činnost potřeba – na rozdíl od mnoha univerzálních dálkových ovladačů s množstvím málokdy používaných tlačítek, jež jsou spíše matoucí než k užitku. Například – pokud lidé budou chtít na televizoru sledovat program z digitálního videorekordéru (DVR), uvidí na displeji standardní tlačítka pro přehrávání, posun vpřed a dozadu, záznam a pauzu, jež jsou pro ovládání DVR potřeba. Když si však budou přát poslouchat CD, zobrazí se jim tlačítka pro navigaci mezi jednotlivými skladbami. Dálkový ovladač Harmony 1000 má pouze devět fyzických tlačítek – jsou to hlavně tlačítka pro zvýšení a ztlumení hlasitosti, přepínání mezi kanály a směrový pad pro navigaci – základní ovládací prvky pro většinu z možných činností, které jsou umístěny na pravé straně ovladače. Kromě vestavěných dobíjecích baterií se dálkový ovladač dodává s praktickým a stylovým stojánkem, díky němuž není nutné baterie vyměňovat a který představuje „základnu“, takže všichni v domácnosti vědí, kde ovladač najdou. Plně nabité baterie vydrží přibližně týden, podle intenzity používání.

Technologie Logitech Smart State
Dálkový ovladač Harmony 1000 poskytuje účinné ovládání na základě volby jednotlivých činností díky využití patentované technologie Smart State Technology®, jež mu umožňuje na dálku sledovat a řídit stav nejrůznějších přístrojů, které mají být ovládány. Díky této technologii mohou uživatelé dálkových ovladačů Harmony bez námahy přepínat mezi sledováním domácího kina a poslechem hudby pomocí stisku jediného tlačítka pro danou činnost.

Snadné nastavení přes Internet
Společnost Logitech vytvořila nový koncept a design on-line rozhraní, aby nastavování dálkových ovladačů Harmony přes Internet bylo ještě snadnější než dosud. S pomocí intuitivního průvodce nastavením, který uživatele provází celým procesem, lidé mohou začít nastavení zadáním modelových označení komponentů svého systému. Na základě těchto informací jsou automaticky přiřazeny charakteristiky, diskrétní kódy a infračervené příkazy pro ovládání přes 175.000 přístrojů od více než 5.000 výrobců, které jsou uložené v on-line databázi společnosti Logitech – největší databázi pro ovládání audiovizuálních přístrojů na světě. Průvodce následně lidem pomůže definovat různé činnosti a určit, které z komponentů jsou pro jednotlivé aktivity domácí zábavy potřebné.

Cena a dostupnost
Očekává se, že dálkový ovladač Harmony® 1000 bude ve Spojených státech i v Evropě k dostání letos později na podzim – v ČR za doporučenou maloobchodní cenu 14.990,- Kč s DPH. Bezdrátový rozšiřující prvek Logitech Harmony Wireless Extender bude k dostání ve stejnou dobu za 4.990,- Kč s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse