EPEAT dává společnosti Lenovo zelenou

25. 9. 2006 17:29    Rubrika: Tiskové zprávy

Ekologický program EPEAT dává společnosti Lenovo „zelenou“

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Program EPEAT udělil 42 produktům společnosti Lenovo vysoké hodnocení

Společnost Lenovo oznamuje, že její řady notebooků ThinkPad, stolních počítačů ThinkCentre a monitorů ThinkVision obdržely v systému EPEAT vysoké hodnocení.

EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) je nezávislý srovnávací systém, který hodnotí elektronické produkty na základě míry dopadu na životní prostředí. EPEAT je podporován Agenturou pro ochranu životního prostředí EPA (Environmental Protection Agency), vládní ekologickou organizací USA.

Podle systému EPEAT produkty Lenovo nejen vyhovují požadavkům na „zelené“ počítače, ale uspokojují i mnohem vyšší nároky na ekologicky bezpečná PC. V systému EPEAT bylo hodnoceno celkem 42 produktů společnosti Lenovo.

Notebooky ThinkPad a stolní počítače ThinkCentre obdržely celkově „stříbrnou známku EPEAT“. Mezi ekologické parametry, které Lenovo splňuje, patří výroba PC se sníženým obsahem kadmia, olova a rtuti, což přispívá k ochraně lidského zdraví a životního prostředí. Počítače Lenovo rovněž velmi efektivně využívají energii, a ve výsledku tak svým dílem podporují snížení emisí skleníkových plynů. Lenovo k produktům rovněž nabízí recyklační programy.

Program EPEAT dále ocenil skutečnost, že se Lenovo ve svých interních ekologických normách drží standardu ISO 14001, připraveného Mezinárodní standardizační organizací za účelem lepšího řízení ekologických vlivů firem, a rovněž to, že Lenovo zajišťuje službu zpětného odběru produktů a audity dodavatelů recyklačních služeb.

„Společnost Lenovo globálně dlouhodobě dodržuje či překonává příslušné ekologické normy. V souladu s interními pravidly ochrany životního prostředí pracujeme na vývoji, výrobě a prodeji produktů, které efektivně pracují s energií, chrání prostředí a lze je bezpečně opakovaně použít, recyklovat či zlikvidovat,“ uvádí Deepak Advani, marketingový ředitel společnosti Lenovo.

„Lenovo dokazuje produkty oceněné stříbrnou známkou EPEAT svůj zájem o ochranu životního prostředí,“ uvádí Jeff Omelchuck, výkonný ředitel EPEAT. „Jako dobrovolný systém hodnocení je EPEAT z hlediska kupujících významným nástrojem, který výrobcům předkládá jasnou sadu pravidel, o které mají zákazníci zájem.“

O programu EPEAT:
Nezávislý hodnotící nástroj, který převážně korporátním klientům pomáhá při nákupu elektronického zboží podle míry jeho dopadu na životní prostředí.

O organizaci EPA:
Posláním agentury pro ochranu životního prostředí EPA (Environmental Protection Agency) je ochrana lidského zdraví a zajištění přirozeného životního prostředí. V rámci své mise EPA vypracovává a uplatňuje zákony ochrany prostředí, nabízí výzkumné granty, spolupracuje s více než 10.000 průmyslovými podniky, neziskovými organizacemi a státními institucemi a podporuje environmentální vzdělávání obyvatelstva. EPA byla založena v roce 1970 v USA a zaměstnává 18 000 lidí.

Tiskové zprávy

Diskuse