ESPRIMO - profesionální PC pro superhrdiny

27. 9. 2006 16:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Jednodušší správa, vyšší zabezpečení: nové modely počítačů ESPRIMO společnosti Fujitsu Siemens Computers s technologií Intel® vPro™

ESPRIMO - profesionální PC pro superhrdiny

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Správci IT jsou, tak jako filmový Superman, obvykle neviditelní, ale v mžiku se objeví pokaždé, když se vyskytnou potíže. Společnost Fujitsu Siemens Computers chce těmto firemním superhrdinům usnadnit život, a proto představuje nová profesionální PC řady ESPRIMO s nejnovější technologií Intel® vPro™, kterou současně uvádí společnost Intel. Malý desktop ESPRIMO E5916 a mikrověž ESPRIMO P5916 se vyrábějí v německém Augsburgu a obsahují také několik speciálních funkcí vyvinutých společností Fujitsu Siemens Computers, které vylepšují správu systému, zabezpečení a efektivní využití energie. Tyto dva nové modely ESPRIMO jsou aktuálně dostupné za ceny okolo 20 000 Kč bez DPH.

K zajištění co nejhladšího chodu IT infrastruktury potřebují manažeři IT systémy, které se především snadno spravují. V ideálním případě se veškerá potřebná klientská data kompilují centrálně, načítání softwaru probíhá i v případě vypnutí systémů, vždy se uplatňuje účinná ochrana proti virům a neautorizovanému přístupu, a funkce pro opravy lze ovládat z datového centra. Modely ESPRIMO E5916 a ESPRIMO P5916 založené na technologii Intel vPro splňují všechny tyto základní požadavky a navíc nabízejí řadu dalších funkcí, které dále zjednodušují správu IT. V kombinaci s technologií Intel vPro umožňuje například řešení pro správu DeskView společnosti Fujitsu Siemens Computers aktualizovat software i při vypnutém počítači. Skutečnost, že k odstranění chyb v systému již není nutný zásah správce v místě, rovněž znamená výrazně nižší požadavky na čas a další prostředky.

„Protože stolní počítače jsou stále nejvýhodnější pro standardní aplikace využívané zaměstnanci v kancelářích, naše oddělení vývoje a výroby jejich systémy průběžně vylepšují,“ vysvětlil Peter Esser, výkonný viceprezident divize Volume Products & Supply Operations společnosti Fujitsu Siemens Computers. „Jsme tedy potěšeni, že můžeme nabídnout množství výkonných funkcí, které jsme vyvinuli na základě nejnovější technologie Intel pro nová PC řady ESPRIMO, jako je například DeskView Load. Vytvořením tohoto řešení jsme zdlouhavé počáteční instalace na místě odsunuli do minulosti.”

„Díky výraznému zjednodušení kontroly a údržby klientských systémů a současnému zlepšení funkcí zabezpečení pomáhá technologie Intel vPro ušetřit při správě značné množství času i peněz,” dodal Richard Curran, ředitel divize Digital Enterprise Group společnosti Intel pro oblast EMEA. „Počítače řady ESPRIMO, vyvinuté v Německu společností Fujitsu Siemens Computers, přinášejí zákazníkům výhody technologie Intel vPro v atraktivním balení a umožňují nám společně nabídnout ještě vyšší přidanou hodnotu.”

Snížení nákladů na instalaci a správu
Aplikace DeskView Load, další produkt augsburkské továrny Fujitsu Siemens Computers, umožňuje předkonfigurovat počítače v továrně a dodávat je s již nainstalovanými balíky softwaru podle potřeb zákazníka. Rychlá a efektivní instalace ovladačů je jen jednou z výhod počítačů tak výjimečnou měrou orientovaných na zákazníka. Se zvlášť vyvinutým zajištěním lze veškeré systémy během fáze jejich zavádění aktivovat pomocí jediného hesla. Aplikace DeskView Load zároveň zkracuje čas potřebný k počáteční instalaci oproti dřívějšku zhruba na pětinu. Řešení DeskView zjednodušuje správu zásob, majetku i softwarových záplat. A spolu se společností Altiris poskytuje Fujitsu Siemens Computers pevnou základnu pro správu heterogenních platforem.

Bezpečnost: všechno na jednu kartu
Modely ESPRIMO E5916 a ESPRIMO P5916 nabízejí celou škálu vylepšených funkcí zabezpečení. Identifikace virů a nebezpečných útoků je rychlejší, a to bez ohledu na operační systém, a aktualizace antivirového programu jsou distribuovány mnohem rychleji než dříve, a jednotlivé počítače je přijmou dokonce i tehdy, jsou-li vypnuty. Díky aplikaci SmartCase, jež je dalším počinem interních vývojářů, nabízí společnost Fujitsu Siemens Computers také přímočarý přístup k prevenci neautorizovaného přístupu k citlivým datům. Veškerá hesla se ukládají na kartu SmartCard, která je tak v konečném důsledku jediným „klíčem“ k počítači.

Vyšší výkon, nižší spotřeba energie
Efektivní zacházení s energií je v oblasti IT infrastruktury stále důležitějším problémem. Vedle funkcí technologie Intel pro úsporu energie proto i společnost Fujitsu Siemens Computers nabízí řadu dalších inteligentních nástrojů, jež spotřebu energie – a tedy i náklady – dále snižují. Spínaná zásuvka například automaticky vypíná monitor, je-li vypnutý počítač. Funkce inteligentní správy výkonu zase snižuje výstupy procesoru (a tedy i využití energie) během období, kdy je zátěž systému nižší.

Důležité technické parametry:
• čipová sada iQ965 s technologií Intel® vPro™
• procesor Intel Core 2 Duo
• sloty: 2\xD7 PCI, 1\xD7 PCI Express, 1\xD7 PCI Express x16
• 3/6 pozice pro mechaniky (vč. DVD+/-RW)
• připraveno na zavedení operačního systému Microsoft Windows VISTA
• patentovaná spínaná zásuvka

Tiskové zprávy

Diskuse