Lenovo a IBM nabízejí výměnu baterií

29. 9. 2006 14:46    Rubrika: Tiskové zprávy

Lenovo a IBM nabízejí výměnu baterií

Společnosti Lenovo a IBM (International Business Machines) ve spolupráci s Komisí pro bezpečnost spotřebitelských produktů USA (U.S. Consumer Product Safety Commission) vyhlásily dobrovolnou výměnu zhruba 526 000 lithium-iontových baterií od společnosti Sony. V zájmu bezpečnosti veřejnosti společnost Lenovo zákazníkům nabídne bezplatnou výměnu baterií ze všech dále uvedených sérií.

Ačkoliv žádný typ baterií jakéhokoliv výrobce není odolný proti přehřívání nebo selhání, společnost Lenovo potvrdila, že tyto konkrétní baterie se mohou za výjimečných okolností extrémně přehřát a vést k riziku vznícení. Společnost Lenovo proto doporučuje svým zákazníkům, aby si zkontrolovali, zda nepoužívají některé z níže uvedených problematických baterií.

Nyní měněné baterie byly prodávány samostatně nebo společně s určitými modely notebooků ThinkPad.

Jedná se o produktové řady:
T (T43, T43p, T60)
X (X60, X60s)
R (R51e, R52, R60, R60e)

Typové označení baterií

ASM P/N FRU P/N
92P1072 92P1073
92P1088 92P1089
92P1142 92P1141
92P1170 92P1169 nebo 93P5028
92P1174 92P1173 nebo 93P5030

Vzhledem k tomu, že baterie jsou kompatibilní rovněž se systémy řad T4x a R5x, mohli je obdržet a nárok na výměnu mají i zákazníci, kteří si kupovali náhradní baterie k modelům z řad T4x nebo R5x, případně baterie reklamovali v období mezi únorem 2005 a zářím 2006.

Společnosti IBM a Lenovo prodávaly zmíněné baterie společnosti Sony s novými notebooky a samostatně mezi únorem 2005 a zářím 2006. Spotřebitelé mohou své notebooky bez obav používat tak, že systém vypnou, vyjmou baterii, připojí síťový napáječ a systém opět spustí. Zákazníci by měli v noteboocích používat pouze originální baterie ThinkPad dodané společností Lenovo nebo jejími autorizovanými distributory.

Společnost Lenovo tak reaguje na zprávu o incidentu na letišti v Los Angeles, o kterém se dozvěděla před necelými dvěma týdny. Lenovo odhaduje, že výměna baterií se týká pouze asi pěti až deseti procent notebooků ThinkPad prodaných mezi únorem 2005 a zářím 2006.

Informace pro spotřebitele

Uživatelé se mohou na společnost Lenovo obrátit s žádostí o pomoc při zjišťování typu baterií v jejich notebooku, zda se na ně vztahuje nárok na výměnu.
Prosíme, navštivte stránky www.lenovo.com/batteryprogram nebo kontaktujte centrum služeb společnosti Lenovo v České republice na telefonním čísle 800 100 107 (od pondělí do pátku, 9:00 až 17:00).
Telefonní čísla na mezinárodní zákaznickou podporu jsou k dispozici na www.lenovo.com/support.