Xbox 360 přichází s desítkami nových her

29. 9. 2006 14:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Microsoft na herním veletrhu X06 představil nové, špičkové herní tituly pro Xbox 360 i pro Microsoft Windows. Hráči se u obou platforem mohou těšit na široké spektrum her.

Xbox 360 přichází s desítkami nových her

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Na herním veletrhu X06, pořádaném společností Microsoft v Barceloně, se stalo realitou to, na co všichni dlouho čekali – přichází nová generace her pro Xbox 360. Reálnější prostředí, špičková kvalita a hry nabité prostorovým zvukem a realistickou grafikou, která využije beze zbytku možností konzoly Xbox 360 takové jsou nové hry pro tento systém. Již o letošních Vánocích bude hráčům k dispozici obrovské množství těch nejlepších her všech žánrů. Od populární a cenami ověnčené Gears of War přes tradiční sportovní evergreeny jako FIFA 2007, NHL 2007 apod. přes ryze dětské tituly (Cars) až po hry, budující virtuální světy jako je Viva Piñata. Na nové hry se přitom mohou těšit i uživatelé PC s operačním systémem Microsoft Windows.

Herní tituly pro Xbox 360 (dostupné do Vánoc 2006)

· Gears of War (Epic Games Inc.) – third-person akční hra a výherce prestižní ceny za nejlepší hru pro herní konzole na veletrhu E3 vás uvede do role Marcuse Fenixe, člena speciální jednotky, který se svými kolegy bojuje za záchranu lidstva proti příslušníkům Locust Horde – rasy odporných kreatur, která chce vyhladit lidstvo.

· Viva Piñata (Rare Ltd.) – Viva Piñata je vzkvétající ráj, kde si mohou hráči všech věkových kategorií vytvořit svůj vlastní ostrov, na kterém se mohou starat o více jak 60 nejrůznějších živočišných druhů. V USA debutovala Viva Piñata 9. září na TV stanici 4Kids coby stejnojmenný animovaný seriál ze života těchto roztodivných zvířátek.

· Call of Duty 3 (Activision) – je tmavá noc roku 1944 a vy se spolu s vaši jednotkou vyloďujete v Normandii. Cíl je jasný – zvrátit běh druhé světové války a Německou převahu v Evropě. Čekají na vás promyšlené kampaně, ve kterých budete moct bojovat za spojenecké vojáky i multiplayer mód až pro 24 hráčů.

· Cars (THQ) – filmový trhák letošního léta z produkce studií Disney a Pixar se dočkal i své herní podoby. Nahlédněte do světa Lightning McQueena či svůdného Porsche a užijte si do sytosti nejrůznějších závodů a her ve všech hlavních scenériích, které znáte již z filmu.

· Dead or Alive: Xtreme 2 (Tecmo) – tropický ráj uprostřed Zack’s Island skrývá desítky sexy dívek oděných jen v bikinách a hledajících tu pravou letní lásku. Pojďte se s nimi tedy bavit a užijte si spoustu zábavy při projížďkách na vodních skútrech, plážovém volejbale či ježdění na tobogánu. Pak té nejhezčí vyberte pěkný dárek či šaty, které si oblékne na večer.

· FIFA 2007 (EA) – mistrovství světa ve fotbale je již za námi, a právě proto je nejvyšší čas rozehrát také klubové soutěže! Tato herní legenda, která milovníky fotbalu provází již několik generací, přichází znovu a v kvalitě, o které se hráčům doposud ani nesnilo.

· NBA 2K7 (2K Sports) – nejslavnější basketbalová soutěž na světě přichází i do vašeho obývacího pokoje. Vůně potu, jásot fanoušků, narážky protihráčů a rozčílený hlas trenéra z vás během pár okamžiků udělají basketbalovou hvězdu nebo černou ovci jednoho z nejlepších basketbalových týmů na světě. Tak co? Troufáte si tam, kde výška protihráčů prakticky neklesá pod dva metry?

· NBA Live 2007 (EA) – titul NBA od Electonic Arts je pro fanoušky basketbalu již mnoho let téměř povinnou četbou a ani jeho nová verze by rozhodně neměla nikomu uniknout. NBA Live přináší zcela nový systém ovládání „Total Freestyle Control“, s jehož pomocí mohou hráči přivést basketbalové umění svých svěřenců k naprosté dokonalosti. Těšit se můžeme na dokonale realistické pohyby hráčů, špičkovou grafiku, speciální hráčské triky a komentáře hvězd této miliardářské basketbalové ligy.

· NHL 2007 (EA) – patříte mezi ty, kterým se zdál hokej na herních konzolách málo realistický? Co byste řekli tomu, kdyby se puk choval stejně jako ve skutečnosti – nečekané situace, puk skákající po špatném ledě, góly při kterých budete kroutit hlavou stejně jako na stadiónu – tal přesně tohle je NHL 2007. Vše je zasazené do fotorealistického prostředí a rozšířené o možnost stát se manažerem týmu, který musí řešit vše potřebné včetně mzdových nároků jednotlivých hokejistů.

· Need for Speed: Carbon (EA) – představovat legendární sérii „Need for Speed“ snad ani nemá smysl – vždyť který hráč by si mohl nepamatovat fantastické „Porsche“, „Underground“, nebo poslední díl „The most wanted“? Nový přírůstek do této rodiny se opět točí kolem tuningu a tuningových vozů, které budou hráči prohánět v adrenalinových pouličních závodech. Těšit se můžeme na velký výběr moderních i klasických vozů, přepracovaný grafický engine a tradičně skvělý soundtrack.

· Pro Evolution Soccer 6 (Konami Digital Entertainment GmbH) – více jak 150 možných pohybů, triků a technik je něčím, co se ve fotbale jen tak nevidí a něčím, co umí každý hráč na hřišti poslední verze série Pro Evolution Soccer. Dav fanoušků požadující gól, fauly a zákroky na hraně, nečekané přihrávky, kličky a otočky. To vše umožňuje nejlepší fotbalová simulace z pera Sfingo „Seabass“ Takatsuka, který si již předchozími sériemi získal srdce nejednoho fotbalového fanouška.

· SUPERMAN RETURNS (EA) – Metropolis a jeho obyvatelé čekají, zda je Superman alias novinář Clark Kent zachrání i tentokrát. Tento dokonalý hrdina, který své město ochraňuje již neuvěřitelných šedesát let, se díky svým super schopnostem dokáže vyrovnat se všemi padouchy, kteří stojí v cestě poklidnému a spořádanému životu obyvatel velkoměsta. V nové hře tak budete mít možnost dokázat, že jste stejně dobří jako Clark.

· Sonic the Hedgehog (SEGA) – populární ježek Sonic se tentokráte chystá vypravit na Xbox 360. I když je Sonic miláčkem publika již řadu let, stále má čím překvapit toho, kdo osedlá jeho bodliny. S novou, super realistickou grafikou, jedinečným zvukem a strhujícím příběhem vás Sonic provede svými skoky a otočkami prostředím plným nástrah a nepřátel.

· Tiger Woods PGA Tour 07 (EA) – realistická golfová simulace vás během pár okamžiků přenese na green těch nejlepších hřišť hostících ten nejprestižnější golfový turnaj na světě. Davy fanoušků a rozšířené realistické herní prostředí dokáží ztvárnit všech 12 hřišť tak věrně, že si bez rukavičky budete připadat nesví.

· Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas (Ubisoft) – nad městem hříchu, Las Vegas, se stahují mračna nové, brutální a dosud nevídané vlny terorismu. Návštěvníci hotelů a hráči v kasinech nic netuší, ale vy víte, že zbývá jen pár hodin do tragedie, která vstoupí do dějin lidstva. Jedině vy můžete celé té hrůze zabránit, ale času není nazbyt a ulice Las Vegas jsou tak dlouhé a skýtají tolik nebezpečných zákoutí.

· Tony Hawk’s Project 8 (Activision) – od základu předělená hra ušitá na míru novým možnostem Xbox 360 přichází s ultra realistickým ztvárněním okolního světa viděného z prkna skateboardu. Pokročilá fyzikální simulace a extrémně citlivé ovládání vás však přesvědčí o tom, že jezdit na skateboardu není až tak snadné, jak by se mohlo zdát. Stát se tím nejlepším a porazit protivníky ve skejťáckých soubojích pak chce opravdu trénink. Zvláště pak stojí-li proti vám světová špička.

Nové tituly pro Microsoft Windows

· Age of Empires III: the WarChiefs (Ensemble Studios) – nový rozšiřující balík pro nejlépe prodávanou real-time strategii v roce 2005 přináší příznivcům této hry celkem 15 nových misí, která vás zavedou k indiánské civilizaci v době jejího rozkvětu, rozmachu její říše a bojů o nadvládu nad Amerikou.

· Flight Simulator X (ACES Studio) – další díl veleúspěšné více jak dvě desítky let existující série vám dá pocítit jaké to je být pilotem. Vaše klukovské sny se mohou splnit v tom nejrealističtějším leteckém simulátoru, jaký můžete na počítači mít. S více jak 50 misemi můžete okusit jaké to je být pilotem letadla, který má na palubě stovky cestujících. Usedněte do kokpitu jednoho z desítek letounů čítajících vše od větroňů až po velká dopravní letadla a nezapomeňte provést poslední předletovou kontrolu než pustíte motory na plný výkon.

· Neverwinter Nights 2 (Atari) – na druhý díl této herní bomby od Atari se můžeme těšit již na podzim tohoto roku. Klasické RPG, které je postavené na fantastickém herním systému AD&D a světu Forgotten Realms, si získalo statisíce herních nadšenců po celém světě. I ve druhém díle se mohou hráči těšit na rozsáhlé dungeony, velké externí lokace, pestrou škálu příšer a mnoho úžasných pokladů. Více informací můžete nalézt na www.nwn2.com

· Zoo Tycoon 2: Marine Mania (Blue Fang Games) – zoologická zahrada není v našich zeměpisných šířkách rozhodně ničím neobvyklým. Co ale takhle oceanárium s dvacítkou rozličných druhů včetně bílých velryb, obřích olihní a rejnoků? Tento rozšiřující balík dokáže právě z vaší virtuální zoo udělat oceanárium s nezapomenutelnou delfíní show.

Další tituly pro Xbox 360 představné na X06

· Assassin’s Creed (Ubisoft) – píše se doba rytířů, křížových výprav, nelítostného plenění vesnic a prolévání krve a vy se ocitáte v roli středověkého nájemného vraha. Úkol? Zlikvidovat vůdce dvou znepřátelených stran pro dobro věci. Vybavení? Brnění, meč, koně, jídlo. Popis práce? Maximální riziko a maximální utajení. Jen tak můžete přežít a zvítězit.

· Crackdown (Real Time Worlds) – pokud vám neříká nic jméno společnosti Real TIme Worlds, vězte, že se jedná o firmu vedenou Davidem Jonesem, tvůrce legendárního Grand Theft Auto a ještě legendárnějších Lemmings. Podobně jako v GTA se i zde pohybujete nebezpečnými ulicemi velkoměsta, kde vládnou gangy. Vaším úkolem je to změnit, k čemuž můžete využít jednak zcela nový herní mód umožňující spolupráci více hráčů a jednak cokoliv, co na ulici najdete. Prostředí je totiž plně interaktivní.

· Fable 2 (Lionhead Studios) – druhé pokračování úspěšné hry Fable vás opět po čase přenese do Albionu. Nové prostředí je ale jiné a vy můžete převzít vládu nad rozhodováním postav i nad následky jejich rozhodnutí. To, jak se postavy chovají a co umí, je na vás – zvolte si tedy svou postavu a využijte zbraně, které má v boji muže proti muži. Jen na vás je, jak tento boj dopadne.

· Forza Motorsport 2 (Turn 10) – milujete rychlá auta? Také vám srdce bije na poplach, když sledujete automobilové závody jen z pozice diváka? Tak si vyberte jedno ze 300 aut a ukažte, co ve vás je. To vše s realistickou grafikou, ultra rychlým zobrazením s 60 snímky za sekundu dostupným díky podpoře HDTV a také se skutečnými závodními tratěmi od N\xFCrbugringu až po ulice Rio de Janeira.

· Halo Wars (Ensemble) – oblíbili jste si hru Halo Universe a vše co s ní souvisí? Nyní přichází čas bojovat. Ve strhující real-time strategii budete velitelem lidských armád UNSC a budete přitom, když budou poprvé čelit silám zrůdného společenství Covenant. Super realistická grafika a nové prostředí plně využívající možností Xbox 360 vás zcela pohltí. Osud lidstva bude ve vašich rukou.

· Half-Life 2 (EA/Valve) – Země je zamořená vetřelci, lidská populace se snižuje geometrickou řadou a jediný Gordon Freeman, vědec nacházející se promrzlý na kost, bez jakýchkoliv prostředků uprostřed temné a krátké budoucnosti lidstva, může Zemi zachránit. Pokud mu chcete pomoci, pak Half-Life 2 pro Xbox 360 vám to umožní a kromě celé původní hry vám přinese i první dvě epizody pokračujícího dobrodružství.

· Lost Planet: Extreme Condition (Capcom) – akční sci-fi střílečka vás zavede na válkou zbídačenou Zemi pokrytou ledem, kde budete v nelehkých podmínkách bojovat proti záludnému nepříteli. Ať již se necháte vtáhnout do tohoto světa v singleplayer módu či v jednom z četných multiplayer módů, propracované a výpravné prostředí hry vás doslova zatáhnou do děje. Hra bude uvedena na trh v lednu 2007.

· Mass Effect (BioWare) – přes 30 ocenění a nominací na veletrhu E3 dává tušit, že tato sci–fi RPG bude stát opravdu za to. Lety do vesmíru se staly konečně každodenní realitou, která ovšem přináší zdrcující poznání, že ve vesmíru nejsme sami. Ale co víc – čas od času musí jeden druh zaniknout, aby přišel na svět nový. Teď jsme ale na řadě my a někdo to musí změnit. Ten někdo, kdo zná pravdu, která nás všechny na Zemi může spasit jste právě vy. Cesta za záchranu lidstva graficky perfektně ztvárněným vesmírem však nebude jednoduchá a vy budete nuceni přijmout odpovědná rozhodnutí, která nebudou vždy bezbolestná.

· Project Gotham Racing 4 (Bizarre Creations) – čtyři miliony prodaných her, to je úspěch, který stojí za prvními třemi sériemi této hry. Ta čtvrtá přichází exkluzivně na Xbox 360 a přináší zcela nové řidičské zážitky. Na bližší informace si však budete muset ještě počkat, již brzy je však zveřejníme. Každopádně se ale bude na co těšit!

· The next game in the Banjo-Kazooie (Rare Ltd.) – populární kreslení hrdinové Banjo a Kazooie zažijí spolu se zlou čarodějnicí Gruntildou návrat do strhujícího dobrodružství, a to exkluzivně na Xbox 360. Již teď se ale můžete připravit na zbrusu nové grafické prostředí a spousty nových humorných hlášek a vtípků. Titul bude uveden na trh poněkud později.

Herní tituly dostupné pro Xbox 360 i Microsoft Windows

· Alan Wake (Remedy Entertainment) – psychologická akční adventura odehrávající se v ponurém prostředí plném fotorealistických scenérií a strašidelných zvuků. Alan Wake, v jehož kůži se ocitnete, uniká z malého města, aby se vzpamatoval ze záhadného zmizení jeho snoubenky. Podaří se mu to ale?

· Bioshock (2K) – město snů nacházející se kdesi u mořského dna se chystá odhalit svá tajemství. Skupinku vyvolených, která zde v poklidu pobývá však vyruší cosi nečekaného – nezdařilé biologické pokusy, které začnou měnit veškeré organismy v dosahu a lidé se začnou měnit ve hrůzná stvoření. Fantastický příběh je navíc podtržen detailně graficky zpracovaným prostředím podvodního světa budoucnosti. A nezapomeňte si vyždímat oblečení, až dohrajete!

· Crossfire (Eidos, Ligotal Games) – nová FPS (First–Person shooter) od vývojářů Ligotal Games čerpá inspiraci z originálního námětu – světa tajných operací CIA. V roli agentů budete potřebovat nejen rychlou reakci a pevnou ruku, ale také chladnou hlavu a taktické myšlení.

· Alone in the Dark (Atari) – herní klasika, která znamenala vstup hororového žánru do světa počítačových her, se konečně dostává i na nejmodernější herní konzolu současnosti. Dokonalý herní engine, naprosto věrohodná fyzika a velké otevřené prostory připraví všem hráčům zážitky, při kterých tuhne krev v žilách.

· Kane and Lynch: Dead Men (Eidos) – Kanův syn umírá a zničený Kane naráží na skupinku, která si říká Sedm – sedm lidí, kteří ovládají běh všech hlavních světových událostí. Při jedné akci je ale Kane zatčen a v transportu do vězení se setkává s Lynchem. Kane nemá co ztratit a Lynch je jediný člověk, který mu může pomoci z této situace, ať se mu to líbí nebo ne. Realistická a místy až naturalistická akční hra vám dá pocítit, jaké to je, když se ocitnete na dně a nemáte co ztratit. I nepřátelé pro vás budou spojenci.

· Marvel Universe Online (Cryptic Studios) – tato MMO vás zavede do světa superhrdinů, který si neustále žádá nové hrdiny. Exkluzivně pro Xbox 360 a Microsoft Windows Vista přinese tento titul jedinečné zážitky z multiplayer her realizovaných napříč oběma platformami.

· Shadowrun (FASA Studio) – moderní zbraně i antická magie se střetávají ve světě plném nečekaných zvratů a lítých soubojů, ve kterém může bojovat až 16 hráčů najednou. Tato FPS inspirovaná původní „papírovou“ RPG vás zanese do světa, který se mění před vašima očima tak, jak se mění okolní hladina magické energie. Až se příště zastavíte na nějakém místě, raději se stále dívejte kolem sebe! Díky magii zde vše plyne.

· Tom Clancy’s Splinter Cell Double Agent (Ubisoft) – jmenuje se Fischer, Sam Fischer a je to dvojitý agent vystupující v přestrojení za bezcitného teroristu. Jeho nejlepší přítel? Zbraň a náboje. Životní filosofie? Klam, zrada a sabotáž. Mise? Infiltrovat a eliminovat nebezpečnou skupinu teroristů. Jeho pravé jméno? Jste to vy! Tato hra oceněná americkým Xbox Magazínem jako Xbox hra roku 2005 přijde již brzy na Xbox, Xbox 360 i platformu Microsoft Windows a více se o ni dozvíte již v říjnu tohoto roku.

· Další díl ze série „Splinter Cell“ (Ubisoft) – konečně je to oficiální. Další připravovaný díl z této populární série bude dostupný exkluzivně na konzole Xbox 360. Tato herní sága fanoušky ještě nikdy nezklamala a už nyní je jisté, že i další pokračování bude opravdovou lahůdkou pro milovníky špionážních zápletek od Toma Clancyho.

· World Series of Poker: Tournament of Champions (Activision) – příběh začíná v the Circuit, kam vstupujete jako chráněnec Chrise „Jesuse“ Fergusona. Proti vám stojí ti nejlepší pokerový hráči světa a vašim úkolem je porazit je a kvalifikovat se na pokerový turnaj šampiónů v Las Vegas, kde jde o miliony dolarů a vítěz bere vše. Staňte se tedy tím nejlepším hráčem světa.

Očekávané tituly pro Microsoft Windows
· Age of Conan: Hyborian Adventures (Funcom) – online akční adventura s RPG prvky, tak se dá stručně charakterizovat hra plná nadpozemských božstev, mýtických postav a krutosti, která se zmocňuje lidského pokolení. Vaším úkolem je chránit lidstvo, které se začíná dostávat na seznam ohrožených druhů, a to buď v singleplayer RPG módu a nebo v masivním a brutálním multiplayer módu, kdy vy budete tím, kdo bude držet v ruce meč.

· Halo 2 for Windows Vista (Bungie) – Strhující bitva lidstva proti zrůdnému společenství Covenant je na spadnutí a vy jste tím, kdo lidstvo musí zachránit a kdo stojí na misce vah mezi naši zkázou a vítězstvím. Navíc si nyní můžete díky Halo 2 for Windows Vista Map Editoru vytvářet vlastní multiplayer mapy

· Hellgate London (Namco Hometek) – vytvořte si svou postavu a vypravte se do světa pekelně dobrého dobrodružství v jedné z nejzajímavějších RPG letošního roku. Zasazená do současného prostředí nabízí Hellgate London moderní zbraně s děsivě realistickými účinky. Také jste vždy chtěli vědět, jak moc se liší účinky střeliva s obohaceným Uranem? Vězte, že v tomto RPG získáte odpovědi i na řadu dalších otázek a hlavně – ponoříte se do realistického nehostinného světa, kdy jste odkázáni jen sami na sebe.

· Rail Simulator (EA) – vůně páry i pravidelné drncání pražců vám dá pocítit Rail Simulator, který vás přenese na nejznámější světové železniční tratě vedoucí horami i pouštěmi. Vyberte si cestu a její scénář, zvolte lokomotivu a vyrazte na projížďku s desítkami tun těžkým kolosem, který v řadě z nás stále oslovuje toho malého kluka tam kdesi uvnitř.

· The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar (Midway) – v kraji Středozemě rozmáhá se stín mocného Saurona a temnota chystá se převzít moc veškerou v zemi vezdejší. Pokud nebude zničen Prsten, temnota zvítězí a zkáza zemi postihne. Vydejte se tedy na výpravnou a strastiplnou pouť za záchranu Země. Vybrat si přitom můžete ze singleplayer módu, kdy budete muset čelit na své pouti nesčetným útokům ohyzdných příšer sami a nebo multiplayer módu, kdy si budete moci s online spoluhráči vybudovat vlastní Společenstvo prstenu a čelit nástrahám skrytých ve Středozemi společně. V dech beroucím realisticky ztvárněném prostředí se přitom nejednou setkáte s postavami známými ze stejnojmenné trilogie z pera J. R. R. Tolkiena.

Tiskové zprávy

Diskuse