Čtyřjádrový procesor Intel Xeon 5300

3. 10. 2006 19:34    Rubrika: Tiskové zprávy

INTEL NÁSLEDUJE MOOREŮV ZÁKON A PŘÍNÁŠÍ TAK IT MANAŽERŮM ŠPIČKOVÝ VÝKON, SILNĚJŠÍ ZABEZPEČENÍ A NIŽŠÍ NÁKLADY

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Energeticky šetrné čtyřjádrové produkty, nové průmyslové standardy,další příležitosti pro vývojáře, nové výhody pro firmy

Během své hlavní přednášky na konferenci Intel Developer Forum Pat Gelsinger, senior viceprezident a generální ředitel Digital Enterprise Group společnosti Intel, načrtl další fázi zavádění produktů s více jádry a nové průmyslové iniciativy, které vývojářům zajistí platformy pro další inovace a zavádění nových možností pro podnikové zákazníky. Gelsinger uvedl, že Mooreův zákon a zrychlené tempo inovací společnosti Intel přináší rychlejší, spolehlivější a bezpečnější síťové a výpočetní systémy, kromě jiného PC vybavená technologií „systémové obrany“.

Jako ukázku přínosů Mooreova zákona společnost Intel předvedla připravovaný čtyřjádrový procesor Intel® Xeon® řady 5300 – produkt skrývající uvnitř čtyři procesory – pro pracovní stanice a servery a rovněž čtyřjádrový procesor Intel® Core™2 Extreme pro skutečné počítačové nadšence. Oba produkty, připravované pro uvedení na trh ještě letos, jsou postaveny na revoluční mikroarchitektuře Intel® Core™ a jejich pouzdro je kompatibilní se stávajícími platformami Intel.

Nové čipy dále posílí vedoucí pozici společnosti Intel v oblasti technologií i výkonu –přinesou až o 50 procent vyšší výkon1 při stejné spotřebě, jakou mají dnešní dvoujádrové produkty, v současnosti světová výkonnostní jednička. Pat Gelsinger rovněž potvrdil, že Intel uvede energeticky šetrné 50wattové čtyřjádrové procesory již během příštího roku.

„Když se dnes na IDF podíváme na šíři a hloubku naší nabídky podnikových procesorů, vidíme záplavu 65nanometrových čipů,” uvádí Pat Gelsinger. „Potvrzujeme náš zájem a snahu o vedení vývoje a spolupráci s celým širším high-tech odvětvím při prosazování otevřených standardů, které budou přinášet další a nové výhody všem firmám.“

Tiskové zprávy

Diskuse