Páté výročí Sony Ericsson

5. 10. 2006 18:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Sony Ericsson včera oslavila páté výročí svého vzniku. Za krátkou dobu existence se jí podařilo stát čtvrtým největším dodavatelem mobilních telefonů a příslušenství na světě a její cíl je patřit mezi tři největší. Společnost Sony Ericsson vznikla v říjnu 2001 jako společný podnik firem Sony a Ericsson.

„Chceme se stát jedním ze tří největších hráčů na trhu. Kombinace zkušeností firem Ericsson a Sony nám umožnila vytvořit široké portfolio produktů odlišných od konkurence. Naše mateřské společnosti nám přinesly bohaté znalosti – Ericsson know-how infrastruktury a telekomunikačního trhu, Sony zase zkušenosti z trhu spotřební elektroniky a zábavy,“ řekl Miles Flint, prezident společnosti Sony Ericsson. „Uplynulých pět let je pouze začátek – budoucnost mobilních komunikací směřuje ke sbližování audio-vizuální zábavy a spotřební elektroniky. A právě tato oblast je základem společnosti Sony Ericsson. Proto věříme, že se staneme ještě důležitější silou na trhu telekomunikací,“ dodává.

Značka Sony Ericsson se za dobu své existence stala jednou z nejrychleji rostoucích v segmentu technologií. Rostoucí jsou i hospodářské výsledky společnosti. Ve druhém čtvrtletí tohoto roku Sony Ericsson v meziročním srovnání více než zdvojnásobil zisk před zdaněním z hodnoty 87 milionů EUR na 211 milionů EUR, dodal na trh o 33 % více přístrojů a tržby mu vzrostly o 41 %.

Od doby přelomového modelu T610 společnost Sony Ericsson vytvořila široké portfolio telefonů a příslušenství, které zahrnuje i značky Walkman a Cyber-Shot. Právě díky nim se stala lídrem v oblasti hudebních a foto mobilů.

Klíčové události v pětileté historii společnosti Sony Ericsson
2001 • Vznik Sony Ericsson jako společný podnik firem Ericsson a Sony (obě mají podíl 50 %)
2002 • První produkty se značkou Sony Ericsson na trhu
2003 • Uvedení přelomového modelu T610 na trh
2004 • Model V800 získal od Asociace GSM ocenění „Nejlepší mobilní telefon pro sítě třetí generace“
• Model K750i získal od asociace TIPA (Technical Image Press Association) ocenění „Nejlepší mobilní telefon s fotoaparátem“ pro rok 2005
2005 • Uvedení modelu K600i, prvního cenově dostupného mobilního telefonu pro sítě třetí generace
• Uvedení prvního Walkman mobilu
• Uzavření dohody o globálním šestiletém sponzoringu ženského tenisového šampionátu WTA Tour, který se přejmenoval na Sony Ericsson WTA Tour
• Uvedení prvních telefonů podporujících 3D Java hry
2006 • Uvedení prvního mobilního telefonu s označením Cyber-Shot
• Představení Bluetooth hodinek
• Počet dodaných Walkman mobilů přesáhl 10 milionů kusů
• Dosažení čtvrté pozice na globálním trhu dodavatelů mobilních telefonů a příslušenství

Sony Ericsson Mobile Communications AB dodává na světový trh komunikací inovativní a bohatě vybavené mobilní telefony, příslušenství a PC karty. Společnost byla založena v roce 2001 jako společný podnik firem Ericsson a Sony. Má centrálu v Londýně a vlastní výzkumná a vývojová centra v Evropě, Japonsku, Číně a Spojených státech. Na celém světě zaměstnává přibližně 6.000 lidí. Sony Ericsson je od roku 2005 titulárním sponzorem ženské tenisové asociace WTA. Pro více informací navštivte, prosím, www.SonyEricsson.cz.

1. října 2006 oslavila společnost Sony Ericsson pět let od svého založení.

Tiskové zprávy

Diskuse