YAHOO! a ACER uzavřely spolupráci

5. 10. 2006 18:14    Rubrika: Tiskové zprávy

YAHOO! A ACER UZAŘELY VÍCELETOU SPOLUPRÁCI ZAMĚŘENOU NA DODÁVKU PRODUKTŮ A SLUŽEB YAHOO! ZÁKAZNÍKŮM NA CELÉM SVĚTĚ

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Yahoo! Inc. (Nasdaq: YHOO) a společnost Acer Inc., která zaujímá čtvrté místo na světě v prodeji značkových osobních počítačů, dnes oznámily uzavření víceletého strategického partnerství zaměřeného na distribuci společné nástrojové lišty a uvítací stránky, jakož i použití Yahoo! jako standardního vyhledávacího nástroje na všech osobních počítačích Acer prodávaných na celém světě. Tato dohoda zprostředkuje Yahoo! přístup na osobní počítače jednoho z nejrychleji rostoucích dodavatelů v tomto odvětví: Podle firmy Gartner Dataquest se společnost Acer stala ve druhém čtvrtletí roku 2006 třetím největším světovým dodavatelem notebooků, největším prodejcem notebooků v oblasti EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) a obsadila třetí místo v tomto segmentu v pacifické části Asie. Rovněž zaznamenala největší meziroční nárůst v USA. Uzavřené partnerství umožní miliónům zákazníků společnosti Acer na celém světě přístup k prověřeným a neobyčejně užitečným službám, jako např. Yahoo! Search, Yahoo! Mail, Yahoo! News a Yahoo! Finance na jedné z nejnavštěvovanějších internetových adres.

“Společnost Acer se svým zaměřením na spokojenost zákazníka a celosvětovým růstem je pro nás strategickým partnerem," prohlásil Dan Rosensweig, Chief Operating Officer, Yahoo! Inc. “Budování naší strategie na spolupráci s partnerem, který představuje přední světovou značku, umožní Yahoo! nabízet služby zákazníkům společnosti Acer na celém světě, kteří tak jediným kliknutím získají přístup na stránky Yahoo!, přičemž počet našich uživatelů se rázem zvýší o více než 500 miliónů lidí na celém světě.”

Podle uzavřené smlouvy bude společnost Acer instalovat společnou nástrojovou lištu Yahoo! a Acer, jakož i uvítací stránku do počítačů Acer nabízených na celém světě. Společná uvítací stránka se objeví automaticky, jakmile uživatel otevře webový prohlížeč na notebooku nebo stolním počítači Acer, a nabídne obsah Yahoo! včetně např. zpráv a odkazu na služby Yahoo!, jako např. Yahoo! Music, Yahoo! Sport a Yahoo! Personal Assistent, které již obsahuje nová domovská stránka Yahoo! a umožní rychlý přístup k poště Yahoo! Mail, Yahoo! Messenger a Yahoo! místním informacím, a dále přímý odkaz na specifické služby zákazníkům společnosti Acer a modul Acer s nejaktuálnějšími informacemi o novinkách a produktech Acer. Uvítací stránka má vzhled a řešení shodné s novou domovskou stránkou Yahoo!, protože chce poskytnout zákazníkům Acer nejlepší a nejnovější portálová řešení. Společná nástrojová lišta Yahoo! a Acer zprostředkuje uživatelům okamžitý přístup ke všem produktům a službám Yahoo! S blížícím se uvedením programu Internet Explorer 7 společnosti Microsoft hodlá Acer nastavit Yahoo! jako standardní vyhledávací program pro IE7 ve všech svých počítačích.

“Špičkové služby Yahoo! a osvědčená schopnost navazovat úspěšnou spolupráci dokazují, že se jedná o správně zvoleného partnera. Navíc celosvětové pokrytí a silné zastoupení na místní úrovni dokonale odpovídá firemní strategii společnosti Acer,” prohlásil Gianfranco Lanci, president Acer Inc. “Vzhledem k tomu, že Acer pokračuje v úsilí o zlepšování života uživatelů osobních počítačů na celém světě, rozšíření nabídky o služby Yahoo! ještě lépe dokazuje naši orientaci na zákazníky a bude působit jako katalyzátor našeho dalšího celosvětového růstu.”

Dostupnost
Společnost Acer zahájí dodávky svých osobních počítačů se společnou nástrojovou lištou a uvítací stránkou 1. října 2006 na následujících trzích: pacifická část Asie, Evropa, Severní Amerika a Jižní Amerika. Yahoo! a Acer budou společně vyvíjet lokalizované nástrojové lišty a uvítací stránky pro konkrétní země v Brazílii, Kanadě (v anglické a francouzské verzi), Francii, Německu, Hongkongu, Indii, Itálii, Koreji, Mexiku, Španělsku, na Tajwanu, ve Velké Británii a ve Spojených státech (v anglické a španělské verzi).

Tiskové zprávy

Diskuse