Dell a EMC prodloužení celosvětového spojenectví

7. 10. 2006 22:29    Rubrika: Tiskové zprávy

PRVNÍCH PĚT LET SPOLUPRÁCE PŘINESLO VÝHODY PRO VÍCE NEŽ 10 000 VLASTNÍKŮ DATOVÝCH ÚLOŽIŠŤ

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění


Společnosti Dell a EMC informovaly o prodloužení svého celosvětového spojenectví o dalších pět let. Prodloužená spolupráce do roku 2011 má utvrdit odhodlání obou společností přicházet s prvotřídními řešeními síťových datových úložišť pro podniky všech velikostí.

„Spojenectví Dell a EMC je pro naše zákazníky znamením vysoké hodnoty a výkonnosti. Společnými silami přinášíme výhody systémů a služeb síťových datových úložišť zákazníkům všech velikostí na celém světě,“ řekl Kevin Rollins, prezident a výkonný ředitel společnosti Dell.

Díky svému spojenectví dosáhly Dell a EMC na trhu nepřehlédnutelných výsledků. Podle společnosti IDC byla společnost Dell nejrychleji rostoucím prodejcem diskových úložišť v roce 2005.

EMC se stala firmou s největším podílem na trhu středně velkých datových úložišť. Více než 10 000 zákazníků na celém světě již zakoupilo systémy se značkami Dell | EMC a to v celkovém počtu přesahujícím 34 000 jednotek. Rámec partnerství se navíc stále rozrůstá a nyní zahrnuje i software Dell | EMC pro správu datových úložišť, zálohování a replikace.

Joe Tucci, předseda správní rady, prezident a výkonný ředitel EMC, uvedl: „Spojenectví EMC a Dell je nejúspěšnějším svého druhu v našem odvětví. Spojení know-how obou společností pomohlo změnit stav na trhu s datovými úložišti. Abychom zajistili trvalý přísun nových nápadů a plnění závazků vůči našim zákazníkům, rozšiřujeme naše partnerství i do budoucnosti.“

Původní dohoda byla podepsána v říjnu 2001. Od samého počátku Dell a EMC vytvářejí při prodeji, marketingu, technickém zajištění a výrobě jedinečný model spolupráce.

Ve vzájemné spolupráci společnosti představily nové výrobky a technologie. Mezi přelomové body patří zejména:
• Systém síťového datového úložiště pod hodnotou 5 000 USD u Dell | EMC AX100
• Komplexní řešení kontinuity pro střední podnikání pomocí dálkové replikace a funkce failover.
• Integrace řídicího systému pro servery Dell PowerEdgeTM (aplikace IT AssistantTM) a správy polí Dell | EMC (Navisphere® )
• Vytvoření (spolu s dalšími výrobci) pracovní skupiny Storage Bridge Bay Working Group pro standardizaci na základní úrovni externího ukládání dat.
• První systém síťově propojitelných datových úložišť, který pracuje kompletně na rychlosti 4 Gb/s u řady Dell | EMC CX3 UltraScaleTM.

Tiskové zprávy

Diskuse