Softwary IBM pro přístup na web vedou

7. 10. 2006 22:25    Rubrika: Tiskové zprávy

IBM vede světový trh softwaru pro správu přístupu na web

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost IBM (NYSE: IBM) oznámila, že podle vyhodnocení celkových tržeb ze softwaru pro správu přístupu na web (Web access management software) analytickou agenturou Gartner, Inc. má největší podíl v tomto segmentu světového trhu. Jedná se o první zprávu agentury Gartner o tomto trhu od roku 2002.

Podle nezávislé zprávy mělo IBM v roce 2005 na světovém trhu se softwarem pro správu přístupu na web podíl 41,4 procenta, což mu zajistilo vedoucí pozici. Celkové světové tržby v tomto segmentu loni podle Gartnera vzrostly o 10 procent na 513 miliónů dolarů.

Software pro správu přístupu na web Gartner definuje jako integrované řešení správy identit a přístupu pro webové aplikace, například e-mail nebo online databáze. Analytická agentura zaznamenala, že zatímco u prvních implementací softwaru se zákazníci zaměřovali na správu přístupu externích uživatelů, rostoucí využívání podnikových portálů pro přístup zaměstnanců zvyšuje poptávku po řešeních přístupu na web, jež umožňují zároveň spravovat také přístup interních uživatelů.

Bezpečnostní software IBM Tivoli pomáhá zabránit neoprávněnému přístupu k hodnotným datům zákazníků, zaměstnanců a firem a umožňuje dodržovat podnikové zásady zabezpečení a regulační požadavky. Je součástí portfolia softwaru IBM pro správu služeb IT (ITSM), který automatizuje složité procesy související se správou komplexního prostředí IT. Mezi další funkce tohoto softwaru patří správa úložných zařízení, řešení poruch informačního systému a zavádění nových verzí a oprav softwaru. Tento software pomáhá zákazníkům bojovat s rostoucími náklady na IT, zvládat neustálé změny a udržovat si konkurenceschopnost na trhu. IBM spolu se softwarem pro správu služeb IT poskytuje podnikové poradenství a služby vývoje opakovatelných nástrojů, jež pomohou zákazníkům optimalizovat provoz firmy.

Tiskové zprávy

Diskuse