IBM otevírá v Portugalsku outsourcingové centrum

8. 10. 2006 22:43    Rubrika: Tiskové zprávy

IBM otevírá v Portugalsku outsourcingové centrum pro transformaci podniků

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost rozšiřuje svou globální síť center poskytování služeb v různých evropských zemích včetně České republiky

Společnost IBM nedávno oznámila nové Centrum sdílených služeb v Portugalsku. To bude poskytovat finanční a účetní služby klientům v rámci modelu globálního poskytování služeb outsourcingu transformace podniků (Business Transformation Outsourcing). BTO centrum ve městě Braga rozšiřuje globální síť více než tří desítek center poskytování služeb IBM, mezi něž v Evropě patří nejmodernější servisní centra v Maďarsku, Rumunsku, na Slovensku, v Polsku, Skotsku, Irsku a České republice. Nové centrum se zaměří na transformaci a správu finančních procesů pro klienty v celé Evropě.

Generální ředitel IBM Česká republika Aleš Bartůněk řekl: „IBM neustále hledá způsoby, jak poskytovat profesionální a pokud možno nejlepší služby a řešení svého druhu svým zákazníkům za optimální cenu, na správném místě a ve správný čas. Rychle rostoucí země jako Rusko, Brazílie, Čína a Indie spolu s rozvíjejícími se trhy České republiky, Portugalska, Polska, Slovenska a Maďarska nabízejí ohromný potenciál přístupu ke kvalifikovaným a odborným pracovníkům, kteří pomohou našim klientům po celém světě inovovat a růst.“

Nové centrum, které bylo v červenci otevřeno ve městě Braga, pomůže vyhovět rostoucí poptávce po vícejazyčných obchodních a technologických službách. Bude poskytovat služby například společnosti Unilever s cílem optimalizovat fungování procesů a snížit provozní náklady této nadnárodní společnosti, jak bylo ujednáno v dohodě s IBM v roce 2005.

Centrum bude v rámci strategie globálně integrované společnosti úzce spolupracovat s centry poskytování služeb IBM v polském Krakově a indickém Bangalore. Centra ve městech Braga a Krakov budou pro Unilever zajišťovat vztahy s klienty a dodavateli, zatímco transakční služby budou zajišťovány hlavně centrem IBM v Bangalore.

Investice v Portugalsku navazuje na další nedávné strategické investice IBM po celém světě, jejichž smyslem je v globálním měřítku rozšířit kvalifikace a odbornost IBM, a to zejména na rychle rostoucích trzích. Společnost IBM v posledních několika měsících oznámila otevření několika nových pracovišť v různých zemích. Patří mezi ně Integrated Delivery Center v Brně, Systems and Technology Laboratory v Rusku, Integrated Delivery Center v Jižní Africe a Business Incubation Centre v Irsku.

IDC Brno bylo založeno IBM v dubnu 2006, aby pokrylo celou škálu potřeb evropských klientů v oblasti outsourcingu informačních technologií. Centrum v Brně se specializuje na poskytování vícejazyčné podpory pro východoevropské jazyky a tvoří nedílnou součást sítě nového typu servisních center IBM po celém světě. Tato nová centra poskytování služeb zavádějí nové procesy a technologie, jež podstatně zautomatizují poskytování služeb IT a nabídnou klientům vyšší flexibilitu a lepší celosvětový přístup ke kvalifikovaným odborníkům, nabídkám služeb a trvalé dostupnosti za nižší cenu. IDC Brno má v tuto chvíli více než 1700 zaměstnanců.

Tiskové zprávy

Diskuse