Regionální uvedení technologie INTEL vPro

7. 10. 2006 22:31    Rubrika: Tiskové zprávy

REGIONÁLNÍ UVEDENÍ TECHNOLOGIE INTEL® vPro™ NA KONFERENCI INTEL DEVELOPER FORUM V PRAZE

Regionální uvedení technologie INTEL vPro

Od dnešního dne je technologie Intel® vPro™ oficiálně dostupná uživatelům ve střední a východní Evropě. Pouhých pět dní po celosvětovém IDF v USA se představitelé společnosti Intel sešli v Praze se zástupci odborné veřejnosti, aby jim představili nejnovější informace o vývoji v oblasti platforem, softwaru, architektury a polovodičů. Všichni účastníci konference získají z přednášek, školení a diskusí s vrcholovými manažery a technickými experty ucelený přehled o nejnovějším vývoji. IDF EMEA se koná zcela poprvé v České republice.

V rámci zahájení IDF představil Christian Morales, generální ředitel společnosti Intel pro Evropu, Blízký východ a Afriku, pohled společnosti Intel na vývoj odvětví a priority v regionu střední a východní Evropy, včetně technologických trendů a IT a komunikačního prostředí. Zdůraznil, že uživatelé podle všeho upřednostňují možnost práce s notebooky v terénu a mají zájem o širokopásmové připojení k Internetu. Do tohoto trendu zapadá právě technologie WiMAX, kterou společnost Intel aktivně podporuje. „WiMAX dnes pokrývá širokopásmovým internetovým připojením 160 měst ve střední a východní Evropě. Nejvyšší penetrace technologie WiMAX v tomto regionu je právě v České republice a na Slovensku,“ zdůraznil ve své přednášce Christian Morales.

„Energeticky efektivní výkon, vývoj výpočetní kapacity na jeden watt a softwarový threading – především toto chceme představit na pražském IDF,“ uvádí ve své hlavní přednášce Daniel J. Casaletto, vicepresident Digital Enterprise Group společnosti Intel. „Technologie Intel vPro s mnohokrát oceňovaným procesorem Intel® Core™ 2 Duo je výborným příkladem toho, co energeticky efektivní výkon znamená v praxi. Právě od dnešního dne je tato technologie oficiálně dostupná rovněž v oblasti střední a východní Evropy.“

Technologie Intel vPro uvedená na IDF v Praze je soubor hardwaru a softwaru, který přináší významnou změnu toho, co mohou firmy od PC očekávat, zajišťuje IT profesionálům bezkonkurenční úroveň výpočetního výkonu a proaktivní kontrolu zabezpečení a provozních nákladů. PC platformy vPro jsou dostupné u celé řady výrobců, včetně sponzorů a účastníků konference IDF: Autocont, HP, BGS Levi či Fujitsu-Siemens.

Na pražském IDF proběhl rovněž program Technology Insights, což je unikátní příležitost k osobnímu kontaktu s hlavními technology společnosti Intel a vizionáři IT odvětví. Sanjiv Shah, senior principle engineer a ředitel Intel Threading Lab si připravil prezentaci na téma softwarového threadingu a David J. Kuck, Intel Fellow a ředitel divize paralelních a distribuovaných řešení poskytl řadu detailních informací o špičkových HPC systémech.

Kromě programů vrcholových představitelů společnosti Intel a uvedení technologie Intel vPro v regionu střední a východní Evropy na konferenci proběhla řada zajímavých setkání, diskusí a prezentací technologií, připravených společností Intel ve spolupráci se sponzory a vystavovateli.

Sponzoři pražského IDF

Sponzoři: