Klávesnice Logitech diNovo Edge

8. 10. 2006 22:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Logitech posouvá hranice designu v podobě nové klávesnice

Klávesnice Logitech diNovo Edge

Klávesnice Logitech diNovo Edge s možností dobíjení se vyznačuje ultra štíhlým designem, má integrovaný TouchDisc a dynamické podsvícení

Je to více než klávesnice – jedná se o minimalistické umělecké dílo nejmodernější technologie. Společnost Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) dnes představila klávesnici Logitech® diNovo™ Edge, nejdokonalejší směs rafinovaného designu a průlomových inovací. Klávesnice diNovo Edge vychází z odkazu designu původní cenami ověnčené klávesnice diNovo™ Media Desktop® (2003) a odráží skutečnost, jak jsou PC v současných domácnostech stále důležitější a jsou stále více na očích.

Nová pohodlná klávesnice okouzlí na pohled i na dotyk, má povrch s vysokým leskem, je vyříznuta laserem z jediného poloprůsvitného kusu materiálu Plexiglas a vsazena do rámu z broušeného hliníku. Její minimalistický styl je dále patrný z omezeného počtu tlačítek a dynamických podsvícených ikon zapuštěných do klávesnice, které jsou bez podsvětlení neviditelné. Uvážíme-li množství všech inovací a vyspělých technologií, zdá se štíhlost tohoto atraktivního designu být za hranicí možného – klávesnice má tloušťku těsně přes 19 mm (¾ palce).

Klávesnice diNovo Edge dobývá nová technologická území – je první klávesnicí společnosti Logitech s možností dobíjení a vyznačuje se integrovaným panelem pro navigaci a rolování, který je citlivý na dotek, a má vestavěnou bezdrátovou technologii Bluetooth®. Spojení vynikajících technologií a estetického vyznění dodá každé pracovně nebo kanceláři nádech prestiže. Současně je proto tato klávesnice i skvělým doplňkem obývacího pokoje, kde počítače používá stále více lidí.

„Model diNovo Edge je nejkrásnější a nejelegantnější klávesnice, jakou jsme kdy vyrobili,“ řekl Denis Pavillard, viceprezident marketingu klávesnic a stolních souprav společnosti Logitech. „Navodí okamžité emocionální propojení, jakmile ji poprvé spatříte – a toto propojení ještě zesílí, když se jí dotknete. Klávesnice diNovo Edge poskytuje vynikající výkon v každém ohledu – od způsobu, jakým se vyjímá v kanceláři nebo v obývacím pokoji, až po pocit z práce a výkonu pod rukama svého majitele.“

Nejvyšší zážitek z využívání počítačů
Klávesnice diNovo Edge je nejmladším členem výjimečné rodiny produktů společnosti Logitech označované jako Advanced Peripherals (Vyspělé periférie). Její design dokonale ladí a doplňuje rovnocenně ohromující vzhled a skvělý výkon laserové bezdrátové myši Logitech® MX™ Revolution. Pokud budou lidé chtít vytvořit ten nejlepší počítačový systém z nejlepších, mohou ještě přidat interaktivní reproduktorový systém Logitech® Z-10 2.0, jenž harmonicky ladí s klávesnicí diNovo Edge díky měkce oranžové barvě LCD displeje a jednolitému černě lesklému povrchu.

Minimalistický, rafinovaný design
Již první generace designu klávesnic diNovo uvedená v roce 2003 odrážela rostoucí trend vkusu spotřebitelů směrem k minimalistickému pojetí – s ostrými úhly a ultra štíhlým profilem, jenž ladí s plochými monitory. Nová klávesnice diNovo Edge dovádí tento přístup ještě dále a redukuje počet spojů a tlačítek na klávesnici, nabízí technologii pro ovládání dotekem a ovládací prvky zapuštěné do roviny povrchu klávesnice a používá dynamické měkce oranžové podsvícení zpoza jediného kusu panelu z materiálu Plexiglas.

Poloprůsvitný povrch umožňuje dynamicky podsvěcovat ikony zapuštěné v úrovni povrchu klávesnice, které jsou jinak bez podsvícení neviditelné. Stiskem funkčního tlačítka se rozsvítí ikony sekundárních významů funkčních kláves, včetně prvků pro ovládání médií a kláves pro přímé spouštění aplikací. Jakmile se funkční tlačítko uvolní, ikony nad funkčními klávesami zmizí a horní panel klávesnice bude opět neporušeně a jednolitě černý.

Klávesnice s nízkým profilem leží na podložce naprosto rovně – na stole, konferenčním stolku nebo na klíně. Několik studií ukázalo, že klávesnice s nízkým profilem snižují napnutí zápěstí a omezují tak riziko vzniku nepříjemných pocitů v zápěstí i předloktí.

Vynikající možnosti navigace
Navigační funkce klávesnice diNovo Edge jsou pečlivě navrženy s ohledem na nejvyšší výkon, ať již u počítače v kanceláři nebo v obývacím pokoji s operačním systémem Windows® XP, Windows® XP Media Center Edition nebo nastupujícím systémem Windows Vista™. Klávesnice má například zvláštní klávesu pro spuštění menu start v systému Vista a funkční tlačítko pro vyhledávání poskytuje na jedno stisknutí přístup k vyhledávacím funkcím, které systém Vista nabízí.

Klávesnice je vybavena dotykovým panelem – prvním svého druhu – nazvaného TouchDisc™, jenž lidem umožňuje rolovat a navigovat v grafickém rozhraní, aniž by se museli natáhnout pro myš – což je skvělé, když se chcete protáhnout od pracovního stolu, provést drobnou úpravu, když pracujete u stolu nebo pro ovládání médií, když počítač používáte v obývacím pokoji. Pohybem prstu po dotekovém disku se příslušně pohybuje kurzor na obrazovce monitoru a kruhový pohyb po obvodu TouchDisku lidem umožňuje dokumenty rolovat ve vodorovném i svislém směru.

Nad TouchDiskem je dotekově citlivý posuvník pro ovládání hlasitosti, který umožňuje snadno a rychle upravit hlasitost počítače. A na levé straně klávesnice se nacházejí tři „zoom“ tlačítka – zvětšení, zmenšení a skutečná velikost – které lidem umožňují snadno procházet a upravovat digitální fotografie. Tlačítko ukazovátka ve spojení s TouchDiskem umožňuje navigaci pomocí obou rukou.

Nejlepší pocit z psaní
U klávesnice diNovo Edge máte při každém stisku klávesy vláčný a současně stabilní pocit díky systému uchycení kláves PerfectStroke™, který se vyznačuje miniaturním nůžkovým mechanismem, jenž rozkládá sílu úhozu rovnoměrně po celém povrchu klávesy. U mnoha klávesnic se stává, že pokud tlak na klávesu je vynaložen na jejím okraji, klávesa se zasekne, a aby fungovala, je nutné vynaložit ještě větší sílu. Na klávesnici diNovo Edge můžete klávesu stisknout uprostřed nebo na kterémkoli jejím okraji a úhoz budete vnímat stejně. Společnost Logitech vynaložila pečlivé úsilí na kalibraci odporu a zdvihu kláves, aby veškeré aspekty byly optimální a poskytovaly tak co nejpříjemnější pocit a výkonnost.

Vyspělá bezdrátová technologie
Pomocí bezdrátové technologie Bluetooth® se klávesnice diNovo Edge dokáže připojit přímo – bez použití dodávaného USB mikropřijímače – k počítači, který je technologií Bluetooth vybaven. U počítačů, které Bluetooth rozhraní integrované nemají, stačí zastrčit mikropřijímač do USB portu, aby se klávesnice k PC mohla připojit. Klávesnice a přijímač jsou předem spárovány během výroby, takže se po zapojení spolu spojí okamžitě.

Bezdrátová technologie Bluetooth poskytuje pro klávesnici delší dosah (až 10 metrů) než nabízí mnoho jiných bezdrátových klávesnic – což je podstatné při používání v obývacím pokoji.

Stylový nabíjecí stojánek
Klávesnice diNovo Edge je dobíjecí a dodává se spolu se stylovým stojánkem, který slouží jednak jako dobíjecí základna a jednak jako místo pro ukládání klávesnice: při vložení do stojánku spočívá klávesnice svisle kolmo ke stolu, čímž jednak dává na odiv svůj štíhlý design a současně šetří cenné místo na pracovním stole. Dvouhodinové nabíjení vystačí na dvouměsíční výdrž baterií klávesnice.

Cena a dostupnost
Očekává se, že klávesnice diNovo Edge bude k dostání ve Spojených státech a v Evropě počátkem listopadu. Její doporučená maloobchodní cena v ČR bude 5.990,- Kč s DPH. Podrobnější informace o této klávesnici jsou k dispozici v sekci „Advanced Peripherals“ (Vyspělé periférie) na internetových stránkách společnosti Logitech na adrese www.logitech.com/advanced.