BT uzavřela smlouvu s Pepsico

9. 10. 2006 23:32    Rubrika: Tiskové zprávy

BT PODEPSALA S FIRMOU PEPSICO NĚKOLIKALETOU SMLOUVU NA POSKYTOVÁNÍ ŘÍZENÝCH SLUŽEB V ČR A VE SVĚTĚ

BT uzavřela smlouvu s Pepsico

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost BT dnes oznámila, že BT Americas Inc. Podepsala celosvětovou smlouvu na poskytování řízených služeb s firmou PepsiCo Inc. (na newyorské burze kótované jako PEP). Podle této smlouvy bude BT poskytovat a řídit integrované portfolio datových, LAN, bezpečnostních a internetových služeb, jakož i služeb vzdáleného přístupu na podporu IT potřeb společnosti PepsiCo International, divize PepsiCo.

Smlouva BT zavazuje starat se o místní a rozsáhlou síťovou infrastrukturu PepsiCo International na více než 900 místech ve více jak šedesáti zemích, včetně České republiky. BT navíc přenese tyto služby na špičkovou vysokorychlostní globální MPLS infrastrukturu, založenou na sítích protokolu IP.

PepsiCo od této spolupráce očekává větší efektivitu vynaložených nákladů a kontrolu, neboť BT poskytuje standardizovanou, pružnou a nezastarávající platformu komunikační infrastruktury, která uživatelům skýtá servisní služby na vysoké úrovni. Potravinářskému gigantu tato dohoda přidává na konkurenceschopnosti, napomůže optimalizaci obchodních procesů i operací a povede k inovaci a lepšímu využití potenciálu firmy. Kontrakt rovněž povede k zajištění dodržování firemních, regulačních a bezpečnostních standardů a maximalizuje využití globálních aktiv PepsiCo v celé šíři portfolia značek.

PepsiCo rovněž podepsalo globální smlouvu na IT služby s HP, strategickým partnerem BT, což společnosti umožní konsolidovat svou technologickou infrastrukturu z distribuovaného serverového prostředí do tří globálních HP datacenter.

Fran\xE7ois Barrault, prezident BT International, dodal: „Pro BT je to historický kontrakt – a to jak na americkém kontinentu, tak po celém světě. Je to další důkaz o schopnosti BT uspokojit poptávku po síťových IT službách v globálních firmách na všech kontinentech. Těšíme se, že společnosti PepsiCo budeme poskytovat a řídit služby, a pomůžeme jí tak dosáhnout obchodních cílů a zajistit nyní i v budoucnosti konkurenceschopnost v potravinářském a nápojářském průmyslu. Rovněž nás velice těší, že si PepsiCo vybralo našeho strategického partnera HP pro své globální IT služby. Dostáváme tak příležitost předvést naši společnou investici do architektury služeb a umožnit našim partnerům z PepsiCo jejich maximální využití.“

„Jsme hrdí na to, že si PepsiCo pro naplnění svých mezinárodních komunikačních potřeb vybralo za partnera právě BT,“ dodává Chuck Pol, prezident BT Americas Inc. „Velké firmy s ústředím v USA si žádají partnera schopného trvale dosahovat vysoké kvality a poskytovat po celém světě naprosto spolehlivé služby. BT má unikátní know-how pro řízení globálních síťových infrastruktur a špičkové profesionální služby. To oceňuje čím dál větší množství amerických společností a my jsme s tímto, pro PepsiCo na míru ušitým řešením, odhodláni vysoký standard našich služeb udržet.“

Tiskové zprávy

Diskuse