O2 – profesionální řešení z oblasti ICT na Invexu

9. 10. 2006 23:37    Rubrika: Tiskové zprávy

O2 – profesionální řešení z oblasti ICT na Invexu

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Telefónica O2, která je známa především jako největší poskytovatel datových a hlasových služeb v ČR, se na letošním Invexu představí také jako profesionální partner a dodavatel ICT služeb pro firemní klientelu. V pavilonu A bude připravena prezentace pro zájemce o oblast komplexních a integrovaných ICT řešení, hostingu infrastruktury, řešení z oblasti telematiky a mnoha dalších oborů.

Pro profesionály z oblasti ICT není jistě žádnou novinkou, že se v portfoliu společnosti Telefónica O2 kromě nabídky telekomunikačních služeb mohou setkat také s celou řadou ICT řešení pro velké a střední firmy. Prezentace toho nejzajímavějšího bude probíhat i letos v rámci veletrhu Invex. Návštěvníci se mohou těšit na celkem sedm oblastí, ve kterých se O2 představí jako dodavatel profesionálních řešení v oblasti ICT. Prezentace bude probíhat 9. října v pavilonu „A“ a kromě obecného představení služeb dojde i na konkrétní projekty a implementace.

Společnost Telefónica O2 poskytuje nejenom úplná řešení datových služeb, a to jak na tradičních technologiích, tak na nových, přístupových, transportních technologiích jako xDSL, UMTS, IP/MPLS, ale v oblasti sítí investuje nemalé prostředky do výstavby sítí nové generace NGN: IMS (New Generation Network: IP Mobile System).

Celá prezentace se ponese v duchu nejmodernějšího trendu v oblasti ICT, kterým je bezesporu konvergence. Ta má podobu nejenom provázanosti mobilních a pevných služeb, ale také spojování datových a hlasových služeb nebo telekomunikací a IT obecně. Telefónica O2 má v této oblasti zcela výjimečné zkušenosti na našem trhu, díky kterým může se svými partnery zákazníkům poskytnout komplexní řešení. Vzhledem k nejucelenějšímu portfoliu služeb a produktů v oblasti ICT, dokáže zabezpečit nejenom dílčí komponenty fungujícího systému, ale je také schopná dodat ucelené ICT řešení na klíč.

Fenoménem moderní telekomunikace se stává internetová telefonie – VoIP. Telefónica O2 na Invexu představí řešení „VoIP Connect“, jehož hlavní silou oproti konkurenci je úplná integrace se stávající telefonní sítí. Zákazníci tak mohou používat VoIP, aniž by došlo k omezení komunikace s jinými subjekty. Kromě hlasových služeb budou prezentovány také další nástroje pro obchodní komunikaci, kterými jsou v dnešní době e–maily. Telefónica O2 nabízí několik řešení pro mobilní přístup k firemní síti a datům, které uspokojí jak malé a střední firmy, tak i zájemce z korporátního segmentu. Společnost tak představí svou vizi mobilní kanceláře, která se díky službám „O2 Office connector“ a „Blackberry“ stává fungující realitou.

U hlasové i datové komunikace je samozřejmě velký důraz kladen také na bezpečnost. Specialisté O2 pracují s celou řadou vysoce sofistikovaných postupů a metodik, které zabezpečují firemní data a citlivé informace proti virům, spywaru, spamu, phisingu, neoprávněným přístupům a dalším bezpečnostním rizikům. K dispozici je několik úrovní zabezpečení tak, aby si mohl každý zákazník nastavit bezpečnostní politiku podle svých potřeb.

Dlouhodobým trendem v oboru ICT je také hosting komplexních IT řešení a outsourcing celých projektů. Telefónica O2 má i v tomto ohledu značné zkušenosti a na Invexu představí celou řadu teoretických i praktických řešení, které při implementaci ICT nabízí. Pomyslnou třešničkou na dortu potom budou ukázky služeb z oblastí telematiky, ve které společnost Telefónica O2 ukáže příklady z několika úspěšně realizovaných projektů.

Tiskové zprávy

Diskuse