Polycom: konferenční telefon pro Skype

12. 10. 2006 20:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Polycom: konferenční telefon pro Skype

Podnikatelé, manažeři a další lidé, kteří telefonují po internetu pomocí služby Skype, mohou využívat konferenční telefon VoiceStation 500 americké společnosti Polycom. Je určen pro audiokonference v malém konferenčním sálu nebo velké kanceláři. Je to již druhé zařízení, které Polycom, největší dodavatel komunikačních řešení na světě, upravil pro Skype. Prvním byl hlasitý telefon Polycom Communicator C100S, který letos na český trh uvedla společnost Gesto Communications.

Generální ředitel divize Desktop and Hardware ve společnosti Skype Stefan Oberg odhaduje, že téměř 30 procent z více než 113 miliónů uživatelů služby Skype používá software pro obchodní účely. Je proto přirozené, že mají zájem využít Skype také při audiokonferencích, které zvyšují efektivnost řízení a snižují cestovní a další náklady při obchodních jednáních. Polycom je v této oblasti již několik desetiletí lídrem světového trhu.

VoiceStation 500 účastníkům audiokonference zajišťuje vysoce kvalitní a čistý zvuk bez ozvěn a deformací hlasu. Je to kompaktní konferenční přístroj pro jednu analogovou telefonní linku. Je vybaven konektorem pro propojení s mobilním telefonem nebo s počítačem a bezdrátovým klientem standardu Bluetooth Tak je možné ho využívat také k mobilnímu nebo internetovému hovoru.

V České republice se již několik měsíců prodává Polycom Communicator C100S. Je to hlasitý telefon certifikovaný Skypem, provedený v designu hands-free. Majitele osvobozuje od headsetu, tedy sluchátek a mikrofonu. Může sloužit při komunikaci nejen jednotlivců, ale i malých skupin volajících, což je důležité právě pro uživatele ze světa byznysu. K počítači je připojený USB kabelem, takže nepotřebuje externí napájení ani baterie. Unikátní jsou jeho rozměry (13,33 x 8,23 x 2,16 cm) i hmotnost (151 g). Polycom u něj použil svou proslulou Acoustic Clarity Technology, která konverzaci ve službě Skype dodává vysokou kvalitu zvuku, bez echa nebo odezvy. Reproduktor je natolik kvalitní, že je vhodný i pro poslech hudby či zvuku z televizoru nebo DVD přehrávače.

Gesto Communications kromě těchto přístrojů prodává i doplňkovou sadu, která umožňuje využít službu Skype na osvědčených audiokonferenčních telefonech SoundStation2 a SoundStation2W.