Gopas - testovací systém znalostí RHEA

15. 10. 2006 23:56    Rubrika: Tiskové zprávy

Počítačová škola Gopas spustila unikátní testovací systém počítačových znalostí zaměstnanců nazvaný RHEA

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Aplikace zaměstnance nejen otestuje, ale navrhne i jejich další vzdělávání

Revolucí v oblasti testování počítačových znalostí zaměstnanců je nový systém nazvaný RHEA, který v těchto dnech spustila Počítačová škola Gopas. Je unikátní hned z několika důvodů –nabízí intuitivní české prostředí pro ovládání i testování, disponuje dosud největší databází testovacích otázek a navíc personalistům nabízí nejen výsledky absolvovaných testů, ale přímo i návrhy školení pro jednotlivé zaměstnance. RHEA se tak stala nejkomplexnějším dostupným českým systémem umožňujícím testování úrovně znalostí zaměstnanců v oblasti software.

Pohotová, instantní a plně outsourcovaná on-line aplikace
Testovací systém RHEA je pohotové řešení v on-line prostředí Internetu, proto jsou všechny údaje neustále aktuální. Umožňuje tak například otestovat všechny zaměstnance v daném okamžiku a mít k dispozici výsledky (včetně doporučených studijních plánů) během několika minut. Aplikace RHEA je nainstalována na serverech Počítačové školy GOPAS. Uživatel si pořizuje licenci pro přístup do systému. Systém je plně outsourcován, proto uživatelům a administrátorům podnikových sítí odpadají veškeré nároky na instalaci a údržbu serverové části aplikace. Klientská aplikace je přístupná pomocí webového prohlížeče a je optimalizována pro Microsoft Internet Explorer (který je součástí operačních systémů společnosti Microsoft). Pro spuštění a správnou funkci testů je třeba navíc nainstalovat také volně přístupný plug-in Macromedia Shockwave Player a mít v internetovém prohlížeči povolený JavaScript. Podrobné instrukce jak připravit počítač pro spuštění systému RHEA dostane každý účastník ještě před zahájením samotného testování na uvítací obrazovce systému. Orientace v systému RHEA je uživatelsky velice přívětivá, protože při návrhu aplikace byly využity pětileté zkušenosti Počítačové školy Gopas s předchozími testovacími systémy. Celý systém RHEA komunikuje v českém jazyce.

Největší databáze testovacích otázek pro nejběžnější aplikace
RHEA umožňuje testovat znalosti zaměstnanců v oblasti software, konkrétně Microsoft Office 2000, 2003 a XP. Databáze obsahuje přes 6.000 otázek strukturovaných do jednotlivých okruhů znalostí, proto testování odhalí zcela konkrétní nedostatky a může navrhnout velmi přesný studijní plán pro každého testovaného zaměstnance.

Nejen test, ale také návrh optimálního školení
Systém dokáže na základě zjištěných informací každého testovaného nejen ohodnotit, ale navrhnout pro něj také odpovídající individuální studijní plán. Ten je založený na kombinaci studia v učebně a samostudia formou e-learningu (tzv. „blended solution“) a je tedy levnější, nežli studijní plány stojící výhradně na studiu v učebně. Pomáhá tak firmám optimalizovat investice do vzdělávání zaměstnanců a zvýšit efektivitu vzdělávacího cyklu.

Optimální řešení pro libovolně velkou společnost
RHEA zvládne v jediném okamžiku otestovat nejen jednotlivce, ale i celé skupiny. Kapacita je přitom omezena pouze rychlostí připojení k Internetu - v případě, je že uživatel systému připojen dostatečně rychlou linkou, může najednou testovat i více než tisíc zaměstnanců.
RHEA je ideální nástroj pro všechny firmy, které chtějí mít přehled o úrovni znalostí svých zaměstnanců v oblasti software a efektivně řídit investice do vzdělávání v této oblasti. Je proto neocenitelným pomocníkem především pro personalisty – ti tak mohou mít neustále přesné údaje o stupni počítačové gramotnosti pracovníků aniž by byli sami v oblasti IT technologií specialisty. A co víc – díky RHEA mají po ruce vzdělávací programy pro každého otestovaného a mohou tak nastavovat odměňování, stanovovat individuální vzdělávací plány a investice do IT vzdělávání.

O testovací systém RHEA již projevily zájem následující společnosti: Česká pojišťovna a. s., Ministerstvo vnitra ČR, Grupo Antolin Turnov, s.r.o. a Daimler Chrysler Financial Services Bohemia, s.r.o.

Ukázkový zkušební test systému RHEA naleznete na adrese http://rhea.gopas.cz.

Tiskové zprávy

Diskuse