Neoware řeší problémy s odcizováním a zabezpečením dat

19. 10. 2006 20:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Neoware představuje notebook ve formě tenkého klienta, který řeší problémy s odcizováním a zabezpečením dat * Klient Neoware m100 umožňuje mobilní přístup k centralizovaným systémům a zároveň zajišťuje bezpečnost dat

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Společnost Neoware, Inc. (burzovní index Nasdaq:NWRE), dnes představila notebook s vlastnostmi tenkého klienta Neoware m100, který je vůbec prvním zařízením spojujícím mobilitu notebooku a bezpečnost tenkého klienta. Na rozdíl od tradičních mobilních zařízení, u kterých jsou citlivá data uložena přímo v paměti nebo na pevném disku vystavena riziku, zařízení Neoware m100 toto riziko eliminuje, neboť nemá pevný disk a citlivé údaje, jako jsou například údaje o zaměstnancích nebo zákaznících, nemohou být ukládány na místě. Veškeré soubory a aplikace zůstávají na serveru a jsou tak lépe chráněna před odcizením.

Ztráta dat představuje pro jednotlivce i organizace z finančního hlediska velmi závažný problém. Podle průzkumu společnosti Ponemon Institute, která se zaměřuje na zajištění důvěrnosti a bezpečnosti dat, stojí ztráta dat společnosti v průměru pět milionů amerických dolarů na jeden případ v přímých nákladech; a 20 procent klientů, jejichž data byla napadena, mají úzké vazby na společnost, zodpovědnou za napadení dat. Kromě toho zaznamenala spotřebitelská organizace Privacy Rights Clearinghouse, že pouze v USA více než 93 milionů záznamů, obsahujících citlivé osobní informace, bylo odcizeno díky narušení bezpečnosti.

Perfektní zajištění dat, které klient Neoware m100 umožňuje, bude znamenat přínos pro organizace, které musí dodržovat přísné předpisy týkající se důvěrnosti dat, jako jsou například zdravotnické organizace.
"V současném prostředí zdravotnictví, jsou organizace jako ta naše,vystaveny přísnému dohledu příslušných orgánů, které kontrolují, zda jsou přísná bezpečnostní opatření dodržována a zda jsou data bezpečně zajištěna," vysvětluje Ed Sliman, vedoucí týmu Remote Computing ve společnosti Blue Cross and Blue Shield na Floridě. "Snažíme se hledat cesty jak zajistit naše data. Zjistili jsme, že serverová počítačová řešení založená na tenkých klientech, jako je tenký mobilní klient Neoware m100, může pomoci vyřešit mnoho problémů spojených se zabezpečením dat."

Prezident společnosti Neoware Klaus Besier vidí v tenkém klientu Neoware m100 kritický krok ve vývoji. Besier to komentoval slovy: "Tencí klienti jsou již více než deset let považováni za bezpečný a snadno ovladatelný počítačový model. Ale až doposud byli uživatelé tenkých klientů odkázáni na práci "u stolu". Ti, kdo potřebovali mobilní přístup, měli smůlu. Ve světě, kde neustále stoupají nároky na zabezpečení dat, představuje Neoware m100 novou možnost, která je bezpečnější a mobilnější a zároveň otevírá společnosti Neoware nový segment trhu s osobními počítači."

Možnost přístupu, který klient Neoware m100 umožňuje, se mění podle způsobu zapojení. "Uživatelé mobilů vždy požadují flexibilní přístup k aplikacím a informacím odkudkoli," řekl David Jones, firemní viceprezident oddělení obchodního vývoje společnosti Citrix Systems. "Na klientu Neoware m100 je skvělé to, že spolupracuje s infrastrukturou aplikací společnosti Citrix a poskytuje bezpečný přístup k informacím pro mobilní uživatele na vyžádání. Mobilní uživatelé mohou mít přístup k informacím kdekoli a kdykoli, ale tyto jsou bezpečně uloženy v datovém středisku."

Jelikož tenký klient Neoware m100 nemá pevný disk, ventilátor ani žádné pohyblivé části, pracuje tiše a velmi spolehlivě. Tento notebook navíc vydrží více než šest hodin provozu na baterie. Neoware m100 má 15palcovou obrazovku, nabídku klávesnic podle různých zemí a má možnost připojení k Ethernetu, USB, vestavěné Wi-Fi, nebo celulární připojení, díky němuž je možné přistupovat k datům odkudkoliv - včetně kanceláří, domácností a hotelů.

Notebook Neoware m100 doplňuje stávající nabídku produktů společnosti Neoware a podporuje operační systémy Microsoft(R) Windows(R) XPe a Linux. Maloobchodní cena notebooku Neoware m100 s operačním systémem Linux je 759 amerických dolarů a 799 amerických dolarů s operačním systémem Microsoft Windows XPe. Distribuce notebooku Neoware m100 se systémem Windows XPe začne letos v říjnu. Neoware m100 se systémem Linux bude na trhu v dohledné době. Pokud máte zájem o další informace, kontaktujte společnost Neoware.

Tiskové zprávy

Diskuse