Polycom podporuje IP síť nové generace

19. 10. 2006 13:26    Rubrika: Tiskové zprávy

Polycom podporuje IP síť nové generace

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

Americká společnost Polycom oznámila, že bude podporovat sítě pro internetovou telefonii nové generace. Jedná se o IP verze 6 ve videokomunikačních systémech a produktech pro infrastrukturu sítí. Díky tomu se znovu zvýší kvalita přenosu zvuku, obrazu a dat prostřednictvím videokonferenčních systémů VSX a serverů MGC. V České republice tato zařízení Polycomu prodává společnost Gesto Communications.

Polycom tak vychází vstříc rostoucímu zájmu o IP komunikační systémy a vysokorychlostní síťové videokonference provozované na stolních počítačích. Jejich rozmach je tak velký, že je nutné vytvořit internetovou infrastrukturu nové generace. Technologické řešení, které společnost zvolila, umožní majitelům jejích přístrojů přirozený přechod na síť nové generace, aniž by znehodnotili investice, které vložili do IPv4 síťových komponentů a videokonferenčních systémů.

Polycom připravil řešení, které zajistí hladký přechod se současných sítí IPv4 na IPv6 a také bezproblémovou spolupráci různých systémů běžících v těchto sítích. Toto řešení nevyžaduje hardwarové úpravy zařízení Polycomu, která nyní zákazníci používají (videokonferenční systémy VSX, servery MGC, koncová zařízení). Navíc v roce 2007 začne Polycom prodávat software, který upraví VSX systémy tak, aby automaticky používaly IPv6 protokol.

Gesto Communications v České republice prodává veškerý sortiment značky Polycom. Jsou to především audio- a videokonferenční zařízení pro různé varianty využití a dále produkty, které jsou potřebné pro budování síťové infrastruktury a přenos dat, obrazu a zvuku.

Tiskové zprávy

Diskuse