Zentiva vyřešila infrastrukturu datového centra

19. 10. 2006 13:25    Rubrika: Tiskové zprávy

ZENTIVA VYŘEŠILA INFRASTRUKTURU SVÉHO DATOVÉHO CENTRA

TISKOVÁ ZPRÁVA – v původním znění

American Power Conversion (APC) dokončila instalaci svého řešení InfraStruXure ve významné farmaceutické společnosti ZENTIVA. Realizátorem projektu byl Gold Certified partner společnosti APC firma ALTRON.

Country Manager APC Ivan Hábovčík popisuje zvolené řešení takto: „Když jsme navrhovali napájení pro nově budované datové centrum společnosti ZENTIVA, vycházeli jsme z požadavků zákazníka na maximální možné využití daného prostoru, který je k dispozici pro instalaci technologie, při zajištění nejvyššího stupně zabezpečení její provozuschopnosti. Dalším důležitým požadavkem zákazníka bylo řešit místnost datové centra komplexně, tedy nejen po stránce záložního napájení, ale také z pohledu rozmístění a uložení výpočetní techniky, odvodu vyzářeného tepla, hasícího zařízení, EPS a EZS – z pohledu komplexní INFRASTRUKTURY“.
„S ohledem na potřeby zákazníka i jeho pozici na českém i středoevropském trhu, jsme navrhli jako řešení kompletní architekturu APC InfraStruXure..
Tento komplexní systém plně integruje redundantní záložní napájení, jeho distribuci, a management při zachování jednotného designu při použití stojanů APC NetShelter“, říká dále Hábovčík.

Základním stavebním kamenem navrženého řešení InfraStruXure™ pro společnost Zentiva je 19“ stojan APC NetShelter. Ve stojanovém provedení tak vedle samotných IT stojanů pro technologie společnosti Zentiva byla dodána modulární UPS Symmetra PX, hlavní distribuční rozvaděč a podružné rozvaděče. Hlavní výhodou výkonové části řešení InfraStruXure™ je jeho modularita a rozšiřitelnost výkonu do budoucna. UPS, která je součástí tohoto řešení, se skládá z bateriových modulů a 10kW výkonových modulů umožňujících rozšíření až 80kW v jedné skříni v provedení N+1. Společnost ZENTIVA na úvod neinstalovala maximální výkon, i tak již využívá přidané hodnoty řešení InfraStruXure™ spojené s možností bezproblémového růstu výkonu do budoucna pouhým přidáním modulů..
Jednoduchost koncepce a vlastní inteligence systému zajišťuje bezproblémový provoz bez potřeby zásahu uživatele.

„Rozhodli jsme se pro APC s ohledem na jejich zkušenosti s instalacemi po celém světě a také proto, že InfraSrtuXure nám umožní i následný růst. Nejedná se o rigidní řešení, které by nějak svazovalo náš rozvoj do budoucna, naopak jej podporuje a počítá s ním“, říká Petr Klučka, IT IS Executive společnosti ZENTIVA.

„Významnou součástí celého řešení pro společnost ZENTIVA je i komunikace a monitoring“, dále dodává Ivan Hábovčík.

Všechny prvky dodávaného řešení InfraStruXture (jak zdroj UPS a distribuční jednotky, tak podružné rozvaděče na úrovni jednotlivých IT stojanů jsou vybaveny prostředky pro začlenění do SNMP monitorovacího systému. Současně umožňují monitorování technologie prostřednictvím web rozhraní oprávněnému uživateli z libovolného počítače bez nutnosti instalovat dodatečný software. Pro shutdown výpočetních systémů lze použít software PowerChute Network Shutdown od APC, který zajistí korektní chování všech systémů v závislosti na stavu zdrojů UPS.

Pro společnost ZENTIVA byla navržena sestava obsahující kromě jiného:

-UPS Symmetra rozšiřitelná na 80kW (v redundanci 8+1)
-Centrální napájecí rozvaděč s integrovaným manuálním bypass panelem
-stojan NetShelter 42U pro technologii
-měřené a spínané podružné rozvaděče do stojanů APC NetShelter
-Tlačítko nouzového vypnutí Emergency Power Off (EPO)
-APC InfraStruXure Manager pro dohled celé infrastruktury

Při návrhu systému záložního napájení je potřeba vycházet z toho k čemu slouží!
Systém záložního napájení je ve filozofii APC posuzován jako celek, neskládá se pouze ze zdrojů UPS, jde o řešení zahrnující celou související infrastrukturu - kabelové trasy, rozváděče, vzduchotechniku, ovládací a řídící technologie.

„Jsme si plně vědomi, že systémy záložního napájení mohou být důmyslně navržené, protože podcenění vazeb infrastruktury může způsobit degradaci celého systému v nefunkční soubor jednotlivých zdánlivě fungujících komponent. Dobře provedený návrh datacentra již ve fázi projektové přípravy přinese uživateli ovoce ve formě řešení, na které se může vždy spolehnout. Řešení, které umožní plynulý bezporuchový provoz kritické zátěže, bezproblémové a dostatečně bezpečné provádění pravidelné údržby systému včetně případných oprav, jeho revizí a další manipulace, aniž by ohrozil celou kritickou zátěž a tím funkčnost svých aplikací.“, dodává k celému řešení pro společnost ZENTIVA Ivan Hábovčík.

Tiskové zprávy

Diskuse