USB flash disk Kingston DataTraveler Secure

24. 10. 2006 20:07    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Kingston Technology Inc., největší nezávislý výrobce paměťových produktů na světě, představila novou řadu odolných a vodotěsných flash disků pro rozhraní USB 2.0, které se vyznačují hardwarovým šifrováním pro ochranu citlivých dat nejvyspělejším v tomto odvětví.

USB flash disk Kingston DataTraveler Secure

Do rodiny disků Kingston® DataTraveler® přibývají modely DataTraveler Secure. Jsou ideální pro individuální spotřebitele i pro malé až střední firmy (SMB) a v současné době jsou k dispozici k okamžitému odběru. Nové USB disky DataTraveler Secure dokáží odolat velmi tvrdým provozním podmínkám a vyznačují se tělem z nerezové oceli s titanovým potahem, které je testováno na vodotěsnost a splňuje požadavky normy Mezinárodní elektrotechnické komise (International Electrotechnical Commission – IEC) 60529 IPX8 na ochranu před poškozením vodou do hloubky až 120 cm.

Řízení přístupu k datům a jejich ochranu zajišťuje 256 bitový šifrovací algoritmus Advanced Encryption Standard (AES), jenž využívá šifrování na hardwarovém základě a umožňuje autorizovaným osobám zakódování i rozkódování informací bez nutnosti speciálního softwaru. Výkonem se disky DataTraveler Secure díky rychlosti čtení 24 MB/s a zápisu 10 MB/s řadí ve své třídě na špičku a dodávají se v provedení s kapacitami až do 4 GB.

„Společnost Kingston i nadále dodává širokou nabídku USB flash disků, jež chrání vaše data,“ řekl Mark Akoubian, produktový manager společnosti Kingston. „Disky DataTraveler Secure zajišťují neporušenost vašich dat i v extrémních podmínkách, a to bez omezení výkonnostních parametrů.“

Zabezpečení dat pro spotřebitele i malé až střední firmy
Jelikož byl disk Kingston DataTraveler Secure navržen pro ochranu citlivých dat ve spolupráci s operačními systémy Windows, je vybaven i softwarem MyDataZone, jenž uživatelům umožňuje heslem chráněný přístup k oblasti pro ukládání soukromých dat ve vyhrazené privátní zóně flash disku. Pokud by někdy došlo ke ztrátě nebo krádeži disku, toto vyspělé šifrování i nadále chrání data uložená v privátní zóně. Pro snadnější používání a nastavování osobních preferencí je USB disk DataTraveler Secure vybaven softwarem My Traveler, jenž uživatelům pomáhá spravovat obsah disku, vybírat jazykovou verzi a synchronizovat soubory s hostitelským počítačem.

Technické údaje disku Kingston DataTraveler Secure
• Rozměry: 3,06” x 0,9” x 0,47” (77,9 mm x 22,2 mm x 12,05 mm)
• Pouzdro: nerezová ocel s titanovým potahem
• Kapacity: 512 MB, 1 GB, 2 GB, 4 GB*
• Hardwarová kompatibilita: splňuje specifikace rozhraní USB 2.0
• Provozní teplota: 32º F až 140º F (0º C až 60º C)
• Teplota pro skladování: -4º F až 185º F (-20º C až 85º C)
• Softwarová kompatibilita: Win 2000 SP4 nebo vyšší, Win XP SP1 a vyšší

Vlastnosti / Přednosti
• Bezpečnost: používá 256 bitové AES hardwarové šifrování (privátní zóna)
• Vodotěsnost: je chráněn proti poškození vodou
• Rychlost: rychlost přenosu dat až 24 MB/s pro čtení a až 10 MB/s při zápisu
• Rozšířené možnosti: pro Windows® Vista ReadyBoost™
• Zabezpečení: obsahuje software pro bezpečný přístup MyDataZone pro Windows
• Snadnost použití: plug-and-play do jakéhokoli USB portu; obsahuje software pro správu souborů My Traveler
• Záruka: záruční lhůta pět let

Kingston DataTraveler Secure
Označení modelu Výrobcem doporučená maloobchodní cena S DPH
DTS/512 1 220,- Kč
DTS/1GB 1 865,- Kč
DTS/2GB 3 255,- Kč
DTS/4GB 7 360,- Kč

* Část z uvedených kapacit je využita pro formátování a další funkce a není proto k dispozici pro ukládání dat.

Tiskové zprávy

Diskuse