Cenově dostupné reproduktory Logitech X-540

24. 10. 2006 20:08    Rubrika: Tiskové zprávy

Cenově dostupné reproduktory Logitech X-540 poskytují matrixový prostorový zvuk a klipsnu na LCD monitory, která šetří místo

Cenově dostupné reproduktory Logitech X-540

TISKOVÁ ZPRÁVA - v původním znění

Společnost Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), přední výrobce multimediálních reproduktorů, dnes oznámila uvedení reproduktorového systému Logitech® X-540, cenově dostupného systému s prostorovým zvukem navrženého pro hráče, jenž řeší dva rozdílné problémy. Reproduktorový systém X-540 lidem umožňuje vychutnávat si prostorový zvuk i ze zdrojů pouze se dvěma kanály díky matrixové technologii pro surround zvuk. A těm, kdo pro zobrazení her používají ploché monitory bez příhodného místa, kam postavit reproduktor středního kanálu, pomůže integrovaná klipsna, na níž společnost podala patentovou přihlášku – elegantně a bezpečně uchytí středový reproduktor na horní okraj monitoru a ušetří tak místo na pracovním stole.

„Během uplynulých pěti let společnost Logitech dosáhla vedoucího postavení na trhu v kategorii multimediálních reproduktorů s modelovou řadou X, jež přináší skvělý výkon, styl a hodnotu,“ řekl Jef Holove, viceprezident marketingu audio produktů společnosti Logitech. „Systém X-540 tyto hranice překonává, neboť poskytuje ještě praktičtější inovace tím, že nabízí matrixovou technologii a inovativní klipsnu pro reproduktor středního kanálu. Jistě se stane hitem u hráčů a naši zákazníci se mohou spolehnout, že v kategorii základních audio produktů tento systém předčí konkurenty v dané cenové kategorii.“

Matrixový prostorový zvuk
Zvukové zdroje – včetně mnoha her a téměř vší digitální hudby – jsou kódovány pouze pro stereo zvuk a snižují tak důvody pro pořízení systému s 5.1 kanály. Reproduktory Logitech X-540 jako první model této společnosti nabízejí za tuto cenu technologii matrixového prostorového zvuku, která signál z běžných dvoukanálových zdrojů stereo zvuku rozdělí do pěti kanálů – a nesníží přitom jeho zvukovou kvalitu. Aby ovládání bylo pohodlné, je tlačítko pro aktivaci matrixového zpracování umístěno na ovládacím centru společně s tlačítkem vypínače, ovládáním hlasitosti a konektorem pro připojení sluchátek.

Klipsna pro uchycení reproduktoru středního kanálu
Mnoho dnešních hráčů používá ploché monitory – nicméně na rozdíl od tradičních CRT monitorů, nenabízejí tyto displeje plochý prostor na horní části pro umístění reproduktoru pro střední kanál. Logitech tento problém řeší klipsnou pro středový reproduktor, která je přihlášena jako patent – další z řešení, se kterým tato společnost přišla jako první. Klipsna pevně uchytí středový reproduktor k zadní části horního okraje monitoru. Pro hráče, kteří stále dávají přednost CRT monitorům klipsna pro středový reproduktor může také posloužit jako jeho stojánek, který lze postavit na horní část monitoru nebo na stůl před něj.

Skvělé parametry, hranatý design
Reproduktorový systém Logitech X-540 vytváří díky středovému kanálu a akusticky vyrovnaným předním a zadním satelitům vyvážený prostorový zvuk. Reproduktory systému X-540 využívají technologii Frequency Directed Dual Driver™ společnosti Logitech (kmitočtově závislé buzení duálních driverů). Tato technologie pomáhá reproduktorovému systému vytvářet plnější zvuk, protože v každém satelitním reproduktoru jsou dva drivery. Mimoto eliminuje překrývání vysokých kmitočtů, které mívá za následek nevyrovnaný zvukový obraz – což byl dříve zásadní problém reproduktorů s duálními drivery. Výsledkem je jednolitý, intenzivní zvuk v jakémkoli místě v dané místnosti.

Sestava pěti satelitů a subwooferu poskytuje efektivní (RMS) zvukový výkon 70 wattů, měřeno podle oficiálního měřícího systému ve zvukovém oboru (Root Mean Square znamená efektivní hodnotu čili střední kvadratickou hodnotu). Systém navíc obsahuje subwoofer nasměrovaný dolů a dynamický ekvalizér v reálném čase, jenž maximalizuje basy a současně minimalizuje zkreslení.

Ve srovnání s jinými reproduktorovými systémy řady X společnosti Logitech se reproduktory X-540 vyznačují novým průmyslovým designem, jenž pěti satelitům přináší více hran a stylovosti. Odolné kovové mřížky chrání jejich reproduktory a dolů směřovaná konstrukce subwooferu slouží také jako štít jeho driveru. Praktický konektor pro připojení sluchátek, který je vestavěn do ovládacího panelu, mohou lidé využít pro vychutnání svých her nebo hudby v soukromí.

Cena a dostupnost
Očekává se, že reproduktorový systém Logitech X-540 bude k dostání ve Spojených státech a v Evropě během října. Jeho doporučená maloobchodní cena pro ČR bude 2.790,- Kč s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse