ACER - Přístup k zákazníkovi podporuje prodejní model

25. 10. 2006 14:38    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer dále zvyšuje podporu modelu s odbytovými kanály

Přístup k zákazníkovi podporuje prodejní model

Společnost Acer, čtvrtý největší dodavatel počítačů na světě a největší prodejce notebooků v oblasti EMEA, tzn. v Evropě, na Středním východě a v Africe (zdroj: údaje firmy Gartner za 2. čtvrtletí 2006), byla vždy přesvědčena o výhodách, které zákazníkům nabízí spolupráce s partnery v rámci systému prodeje prostřednictvím odbytových kanálů a model nepřímého prodeje.

Společnost Acer je plně přesvědčena o správnosti svého obchodního modelu založeného na využití odbytových kanálů a přikládá velký význam vytvoření úspěšných vztahů s partnery, kteří jsou zapojeni do tohoto modelu. Společnost Acer, která průběžně zkoumá nové programy a strategie zaměřené na podporu úspěchu obchodních partnerů, trvale dosahuje vynikajících výsledků a zvyšuje podíl na světovém trhu.

Acer podporuje program prodeje prostřednictvím prodejních kanálů a považuje ho za jednu z hlavních příčin svého bezkonkurenčního celosvětového úspěchu, který jí pomohl dosáhnout plánovaného cíle s ročním předstihem, tzn. prosadit se jako třetí největší prodejce na celosvětovém trhu.

Podpora, jíž Acer poskytuje svým partnerům, se neomezuje pouze na výrobky. Společnost Acer, která nepřetržitě sleduje kupní trendy zákazníků, je schopna přesně přizpůsobit celý vývoj výrobků a marketinkovou strategii potřebám cílové skupiny zákazníků a tím nepřímo podporuje prodej prostřednictvím prodejních kanálů.

Jako příklad lze uvést firemní internetové stránky společnosti Acer, které v září prošly radikálními změnami. Na stránkách je kladen důraz na rychlé zjištění uživatelského profilu každého návštěvníka, což zajistí okamžitý přístup k výrobkům, učeným pro konkrétního návštěvníka, a tím zjednodušují hledání na internetových stránkách.

Stávající odbytové kanály se těší veškeré podpoře, jíž společnost Acer poskytuje v rámci rozvoje poptávky prostřednictvím marketinkových aktivit zaměřených na zákazníky.

Acer Point
Acer Point je partner, který vlastní prodejnu nebo předváděcí prostory. Tento partner se zaměřuje především na své nejbližší okolí a jeho cílovou oblastí je příslušná spádová oblast. Acer Point by měl využít většinu své výstavní plochy pro propagaci a předvádění výrobků Acer. Cílovou skupinu tvoří zákazníci a uživatelé ze segmentu malých a domácích kanceláří a v některých případech i malé firmy. Prodejnu AcerPoint musí být možné poznat z vnějšku podle typického prodejního vybavení. Cílem společnosti Acer je dosáhnout, aby v každé prodejně AcerPoint převládala značka Acer. Na oplátku je prodejna AcerPoint podporována programem AcerPoint Flyer.

Acer Active
Tento partnerský program je určen pro dealery, kteří chtějí těsněji spolupracovat se společností Acer a využívat všech výhod, které nabízí poskytovaná podpora. Je to jeden ze způsobů, jak se blíže poznat a posoudit cíle obou stran, které povedou ke stálému a trvalému rozvoji. Acer chce navázat trvalé a výhodné vztahy s vybranými partnery, kteří nabízejí řešení a služby zákazníkům z prostředí malých a středně velkých podniků. Partner Acer Active musí zaměřit pozornost na profesionální výrobky, high-end notebooky, servery a osobní počítače, jakož i na podnikový segment.

Acer Executive
Tato kategorie zahrnuje partnery, kteří působí jako poskytovatelé technických služeb v podnikovém segmentu. Cíloví zákazníci pocházejí téměř výhradně z prostředí středně velkých a velkých firem. Je vysoce pravděpodobné, že partneři Acer Executive sídlí ve významných centrech obchodu a zajišťují převážně prodej a podporu v celostátním měřítku.

Acer Solution Partner
Acer Altos Solution Partner je vysoce specializovaný poskytovatel řešení, který je schopen plnit rychle se měnící potřeby malých a středně velkých podniků v oblasti serverů a ukládání dat. Řada serverů Acer Altos je navržena tak, aby umožnila partnerům zapojeným do programu prodeje prostřednictvím prodejních kanálů poskytovat spolehlivá řešení odpovídající požadavkům odvětví, která lze efektivně udržovat a spravovat.

Nástroje pro podporu partnerství
Stát se partnerem Acer je snadné. Acer Connect – www.acer-euro.com/partner – je portál s výlučnými informacemi pro partnery, které umožňují všem prodejcům připojit se k programu Acer a navázat spolupráci se společností Acer.

Acer Connect obsahuje následující:
- zprávy a články o společnosti Acer a jejích strategiích
- ceníky a speciální nabídky
- kontakty a podpůrné služby
- informace o produktech a řešeních
- dokumentaci a přihlášení na kurzy a akce organizované společností Acer
- marketinkové nástroje a informace.

Práva a výhody vyplývající z programu Acer Channel Partner závisejí na úrovni autentizace, avšak mohou zahrnovat následující:
- podpora poskytovaná vysoce kvalifikovanými manažery, kteří mají na starosti důležité zákazníky
- profesionální podpora, pomoc a poradenské služby zajišťované autorizovanými distributory Acer
- přístup k vysoce kvalifikovaným technickým pracovníkům a technickým webovým stránkám Acer
- certifikace Acer Channel Partner s autorizovaným používáním příslušného loga Acer channel partner v marketinkových kampaních.
- zapojení do příslušného programu Acer Flyers
- prodejní iniciativy a příležitosti navazující na propagační kampaně značky Acer a jiné akce zaměřené na poslední generace výrobků.

- Webové stránky, určené výhradně pro Acer channel partnery, umožňují online přístup k:
- informacím o výrobku a cenové politice, ceníkům, technickým specifikacím, plánům pro uvádění výrobků na trh atd.
- prodejním a marketinkovým informacím včetně komunikačních zpravodajů, reklamních plánů atd.
- grafice/fotografiím Acer, jakož i marketinkovým materiálům, tzn. logům, fotografiím výrobků, brožurám, firemním profilům atd.